Mij werd gevraagd of ik een schema heb voor het 40-dagen Fitplan. Ik wil mijn schema’s graag delen dan heb je een basis die je zelf kunt aanpassen. Ik begin met een meditatie want als je geest rustig is dan lukt alles beter…

Neem deze periode lekker de tijd voor jezelf ook spiritueel. Laat gedachten volop binnenkomen. Hier zie je mijn favoriete meditatie. Ik hem ooit uit de Happinez geknipt en heel vaak gedaan, gaandeweg is het een eigen variant geworden.

Meditatie in 5 stappen

concreet en makkelijk uit te voeren

Vooraf: kies een favoriete houding, zittend of liggend. Zorg dat je niet wordt afgeleid bv door het geluid van je mobieltje.

Een bijzonder cadeau

Geniet van de rust en ontspanning die je nu ingaat. Voel bewust je ademhaling, dat kan heel eng zijn omdat je soms zo’n gejaagd gevoel hebt maar dat geeft niet. Als je daar zo lekker zit of ligt dan wordt je adem rustiger, dat gaat vanzelf. Je kunt je handen op je buik leggen, onder je navel, je ademhaling wordt daarnaar toegestuurd en dan voel jij je rustiger worden.

Stap 1 De roedel wilde dieren

Als er in een roedel zieke dieren zijn, dan worden ze achtergelaten want de roedel moet door.

Meditatie:
Voel je lichaam, voel de pijn, pijntjes of ongemakken en stuur ze weg. Jij bent als de roedel die doorgaat, pijn en ziekte laat je achter.

Stap 2 De tijger

Meditatie:
Stel je voor dat jij alleen in een woud loopt en dat er opeens een tijger voor je staat. Het is een roofdier, word jij zijn prooi? Welnee, de kracht zindert door je lichaam, je ogen kijken hem recht aan, je lichaamshouding wordt groot, je maakt je breed en je voelt je enorm sterk, je belager druipt af.

Van die tijger maakte ik soms iets wat mij verdrietig of boos maakte, zo’n meditatie helpt dan zo goed, jij bent niemands prooi! Jij bent sterk.

Stap 3 De zonderling

Meditatie:
Jij bekijkt alles vanuit je eigen blik en vergeet de druk van de samenleving. Wat doe je en wat wil je echt? Hou dat vast.

Stap 4 Het water

Meditatie:
Stel je voor dat je hele lichaam uit water bestaat, het komt bij je voeten naar binnen en verdwijnt bij hoofd. Je bent zo fris en helder als louterend water.

Stap 5 De lucht

Meditatie:
Nu waait er lucht door je heen. Vanuit je hoofd door je hele lichaam. Je voelt je zo opgelucht en blij.

Einde van de meditatie

Kom rustig bij en geniet nog even van de ontspanning van lichaam en geest. Als je niet gewend bent om te mediteren en je ligt te denken aan wat je nog allemaal moet doen of je valt in slaap dat geeft niets. Je wordt er steeds handiger in. Op het laatst kan je in een wachtkamer of in een volle trein mediteren.

Bewaren

Bewaren

Doe mee met het 40-dagen Fitplan

12 maart 2019 beginnen we weer!
Doe je mee? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt dan vanaf 12 maart elke dag, 40 dagen lang, een e-mail met een link naar tips en inspiratie over hoe je in 40 dagen je doelen bereikt, beter omgaat met stress en energievreters zoals suiker en alcohol vermindert. Geen kosten, geen verplichtingen!