Het 40-dagen Fitplan startte ik op 1 maart 2017 en het eindigde op 15 april. Maar ik wilde niet stoppen en nu, 4 maanden later, leef ik nog steeds volgens het Fitplan…

Van 1 maart tot 1 juli, het is maar 4 maanden maar voor mij een wereld van verschil die ik vast ga houden, de 40 dagen gaan minstens 365 dagen worden.

12 maart 2019 beginnen we weer!

Doe je mee? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt dan van mij elke dag, 40 dagen lang, een e-mail met een link naar tips en inspiratie over hoe je in 40 dagen je doelen bereikt, beter omgaat met stress en energievreters zoals suiker en alcohol vermindert. Geen kosten, geen verplichtingen!
Ik doe mee!

Fit voor de rest van je leven

Maar wat heb je dan gedaan?
Nou gewoon wat ik heb opgeschreven voor het 40-dagen Fitplan op deze blogsite:

Een bijzonder cadeau
  1. Goed voorbereiden.
  2. Zorg dat je aan het einde van de 40 dagen dit gaat vieren.
  3. Maak zorgvuldig je eigen plan: wat is goed voor jou, wat vind jij echt fijn om te eten en te drinken, wat doe je graag en wat vooral niet?
  4. Haal lekkere dingen in huis die goed voor je zijn.

En verder?
Tja, doordat ik geen druppel alcohol dronk en borrelhappen mij dus ook niets deden begon ik af te vallen en kreeg ik steeds meer energie. Ik at en dronk alleen dingen die ik echt lekker vind, die goed voelen en waarop maag en darmen goed reageren, de rest schuif ik opzij. Nu, 4 maanden later heb ik dus al 4 maanden geen druppel alcohol genomen, geen vet en zoet voedsel, weeg ik 6 kilo minder, barst ik van energie, voel ik mij rustig en vrij.

nu zijn mijn gedachten ook zuiver en dat vind ik de grootste winst van alles!

Maar je hoefde toch niet af te vallen?
Dat was ook niet mijn doel, het gebeurde gewoon. Ik was al van een BMI van 22,7 naar 21,8 gegaan en zit nu op 20,8. Het mooie is dat het gewichtsverlies niet ten koste van spieren is gegaan maar dat er buikvet verdween en dat is gewoon fijn zeker omdat ik al 61 ben. Het ziet er mooi uit, het voelt goed en het is gezond.

BMI, wat is dat ook alweer?
Body Mass Index, een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Via de site van het Voedingscentrum kun je jouw BMI eenvoudig te weten komen.

Klinkt te mooi om waar te zijn
Het is nog mooier! Doordat ik dagelijks mediteer, zie Het 40-dagen Fitplan-1 op deze site, in combinatie met een alcoholvrije en lichte manier van eten en drinken, zijn mijn gedachten ook zuiver en dat vind ik de grootste winst van alles!

Ik wil meer weten
Nou, 12 maart 2019 beginnen we weer!
Doe je mee? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt dan vanaf 12 maart elke dag, 40 dagen lang, een e-mail met een link naar tips en inspiratie over hoe je in 40 dagen je doelen bereikt, beter omgaat met stress en energievreters zoals suiker en alcohol vermindert. Geen kosten, geen verplichtingen!