Nicolette zet kleine stappen 3

Het 40-dagen Fitplan deel 6 – Zet kleine stappen

Met kleine stappen vooruit dat is het grote geheim. Het talent om je wensen op te delen in kleine stukjes en blij te zijn met ieder bereikt doel…

dat talent kun je weer oppakken, juist als je ouder bent. Als je jong bent leer je op school en opleiding vanzelf in kleine stappen te denken. Met een gezin en op je werk ook. Als 50-plusser zie je de kleine stappen als routine en ga je al gauw groot denken.

Nicolette zet kleine stappen 1

Zet kleine stappen

Meer bewegen, 3 kilo eraf, opgeruimd huis, een slank sportlijf, gezond, goedkoop en groen eten koken, de 498 km van het Pieterpad lopen. Ik word al moe als ik eraan denk. Het is teveel allemaal. Ik loop altijd maar achter mezelf aan. Herken je dit? Doe dan mee met het 40-dagen Fitplan en oefen mee in het nemen van kleine stappen met grote rust tot gevolg.

Leef bij de dag. Bedenk dat iedere nieuwe dag een nieuwe kans is. Een dag waarin jij kunt kiezen voor jouw welzijn.

Een bijzonder cadeau
 1. Ga de 40-dagen periode plannen: zet de begin- en einddatum datum in je agenda of op de kalender en plan allerlei leuke dingen daar tussenin. De 40 dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn, sommigen laten het weekend het plan los, of een vaste dag in de week. Kan allemaal. Al volg je maar één dag in de week het Fitplan, als je dat dan 40 weken doet bereik je ook je doel.
 2. Vertel aan iedereen die het wil horen en vooral ook tegen diegenen die het niet willen horen dat je 40-dagen Fitplan gaat aanpakken. Dus dat je misschien ‘nee’ zegt tegen taart, pizza en pasta. Dat jij je e-mails en andere berichten misschien minder snel beantwoordt. Dat je wat minder bereikbaar bent en misschien niet direct voor iedereen klaarstaat.
 3. Trek je niks aan van goedbedoelde reacties als: ‘Wat zal jij het moeilijk krijgen’ of ‘Lieverd, gaat je echt niet lukken hoor, je hebt al zoveel geprobeerd’. Jij probeert niets je gaat gewoon 40 dagen lang kiezen voor jouw mentale en fysieke gezondheid. Het is een time out!

Wees blij met iedere verbetering, hoe klein ook.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Doe mee met het 40-dagen Fitplan

12 maart 2019 beginnen we weer!
Doe je mee? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt dan vanaf 12 maart elke dag, 40 dagen lang, een e-mail met een link naar tips en inspiratie over hoe je in 40 dagen je doelen bereikt, beter omgaat met stress en energievreters zoals suiker en alcohol vermindert. Geen kosten, geen verplichtingen!

Vorige

Pieterpad, van Vierlingsbeek naar Swolgen

Volgende

Pieterpad, van Braamt naar Millingen a/d Rijn

 1. Marleen vd Linden

  Dag Nicolette, begrijp ik het goed dat het 40 dagen fitplan geen vaststaand plan is maar dat ieder voor zich dat zelf maakt met de tips die je geeft? Op de site kan ik het nl niet echt ontdekken.
  Graag je reactie met dank en groet

  Marleen

  • Ha Marleen, het 40-dagen fitplan is inderdaad geen vaststaand plan en dat wordt het ook niet. Het was mijn bedoeling om 40 dagen lang een blog te publiceren zodat je met die 40 artikelen zelf een plan zou kunnen opstellen. Dat is niet gelukt want ik ben maar tot 7 artikelen gekomen en ben er nog steeds mee aan het werk, wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén