Veel mensen stoppen een periode met het drinken van alcohol. Hieronder zie je een voorbeeld uit België toegezonden door waterbedrijf Vitens…

Super dat zoveel mensen gezamenlijk een maand lang alcohol laten staan. Toch ontmoet ik ook veel weerstand. ‘Je mag toch nog wel genieten?’ hoor ik veel om mij heen. En met genieten wordt het drinken van alcohol bedoeld.

Genieten van alcohol

Ja hoor, je mag genieten. Ik merk zelf dat ik meer geniet zonder het drinken van alcohol. O ja, dat eerste glas is heerlijk maar het tweede, derde en vierde steeds minder en het wakker worden de volgende ochtend nog minder. Dus neem ik die eerste gewoon niet vandaag en dat doe ik nu al heel veel dagen.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Van Vitens, ons waterleiding bedrijf, kreeg ik een nieuwsbrief met daarin deze ludieke actie: Tournée Minérale

Een bijzonder cadeau

Meer dan 120.000 Belgen deden het: een maand geen alcohol. Met als belangrijkste reden een gezondere leefstijl.

Een maand zonder? Een maand gezonder!

  • Slaap beter
  • Heb meer energie
  • Laat je huid stralen
  • Verlies gewicht
  • Spaar geld uit
  • Geen kater, meer tijd

Nog meer voordelen

  • Je leert op een gezondere manier met alcohol omgaan. Uit bevragingen is gebleken dat de meeste mensen die een maand lang geen alcohol drinken, maanden later nog steeds minder drinken.
  • Alcohol is ook gewoon (een) ongezond (product). Het risico op katers en genante of ongemakkelijke avonden kent iedereen, maar er zijn ook ernstiger gezondheidsrisico’s, zoals verslaving, leverziekten of kanker.
  • Wie deze maand niet alleen minder alcohol, maar ook méér water drinkt, doet zijn lichaam dubbel plezier! De gezondheidsvoordelen van water drinken zijn niet te onderschatten. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water. Goed gehydrateerd blijven, zorgt niet alleen voor een stralende huid, maar helpt je ook te concentreren, presteren en vol te houden. Een echt pepmiddel! Water vult bovendien je maag, zonder calorieën. Daardoor is er niet alleen minder plaats over voor eten, het voorkomt ook hongeraanvallen. Water drinken hoeft trouwens helemaal niet saai te zijn! Lees hier 5 heerlijke fruitwaterrecepten.
  • Ben je een sporter? Dan heeft alcohol nog extra nadelen! Terwijl je lever alcohol afbreekt, krijgen je spieren minder suikers en wordt melkzuur trager afgebroken. Eenvoudig samengevat: je hebt minder energie en meer last van stijfheid. Uit onderzoek blijkt dat je op lange termijn zonder alcohol tot 10% sneller kan lopen!

Tot zover de Belgische Tournée Minérale.

Mooie actie

Ik vind het een mooi idee dat zoveel mensen tegelijk zo’n actie ondernemen. Dat geeft een gevoel van verbinding. En samen sta je altijd sterker. Heb je het even moeilijk om niet te drinken dan weet je dat je niet alleen bent, het lukt duizenden mensen dus ook jou en geloof me, die aanvechting duurt kort en waait direct weer over. Wat ook kan helpen is deze gedachte: hoe voel ik mij als ik nu een glas neem? Waardeloos! Hoe voel ik mij als ik het nu niet neem? Super sterk!

Zonder alcohol kan je beter met spanning omgaan, kan je tot het einde van het feest genieten en word je de volgende ochtend wakker zonder leren lap in je mond. Bij ‘Boer zoekt vrouw’ bood boer Olke in Texas zijn vrouwen een glas rood of wit aan.

‘Doe maar wit uit de kraan’ zei een vrouw.

Dat klinkt tof, ik wil meer weten!
Nou, 12 maart 2019 beginnen we weer met het 40-dagen Fitplan!
Doe je mee? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt dan vanaf 12 maart elke dag, 40 dagen lang, een e-mail met een link naar tips en inspiratie over hoe je in 40 dagen je doelen bereikt, beter omgaat met stress en energievreters zoals suiker en alcohol vermindert. Geen kosten, geen verplichtingen!

Hieronder heb ik nog meer verhalen over het stoppen met alcohol:
1e feestje zonder alcohol
Gestopt met alcohol
Alcohol in het nieuws
Het helend lichaam
Drinken, denken, voelen en doen