Gebitsreiniging door een parodontoloog, als 55-plusser kun je er zo maar mee te maken krijgen. Jarenlang heeft tandplak zich kunnen ophopen op het kaakbot en tussen de wortels van je tanden en kiezen. Een heftige klus, maar zelfhypnose doet wonderen…

Deze 2 weken was ik aan de beurt, daarom zijn er wat minder blogs verschenen maar dat maak ik met deze superbelangrijke blog goed.

Gebitsreiniging bij een parodontoloog

  • Kies voor een praktijk waar jij je veilig bij voelt.
  • Doe thuis voorwerk en bedenk met welke paar regels tekst of met welk liedje jij je gaat ontspannen. Bizar, terwijl ik dit typ geeft Spotify mij het liedje dat ik koos. Spotify is een streaming dienst waarop wij een abonnement hebben en mijn lied klinkt op laptop terwijl ik schrijf.
  • Kies, naast die tekst of dat liedje, ook voor een plek waar jij je heel fijn en ontspannen voelt. Haal voor de behandeling die plek voor de geest, het kan een plek zijn waar je bent geweest of een droomplek.
  • Ga op tijd zodat je in de wachtkamer met de buikademhaling rustig wordt en je oefent in het liedje/de tekst en de plek waar je naartoe gaat.

De bovenkaak komt eerst

Alle hiervoor genoemde acties hielpen maar de hele bovenkaak werd verdoofd, dat waren heel veel prikken en die deden zeer, ik hoorde het kraken in mijn verhemelte. Daar was ik niet op voorbereid. De rest verliep soepel en mooi.

Daarna de benedenkaak

Dit vroeg om een andere aanpak! Ik pakte mijn expertise aangaande hypnose en hypnotherapie erbij.

  • Neem alle hiervoor genoemde stappen.
  • Ga ontspannen liggen in de stoel met je handen op je buik maar steek je voorkeur duim omhoog, alsof je iemand een pluim geeft en concentreer je volledig op die duim.
  • Als je de naald boven je ziet hangen dan doe jij je ogen dicht en sta je bovenaan een trap. Ook dit kun je van tevoren oefenen want wat voor een trap is het? Ik stond bovenaan een houten keldertrap en telde de treden van 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0.
  • Huh, een nieuwe spuit hangt boven mij en ik heb niets gevoeld. MOOI. Terug naar de trap voor de volgende ronde en blijf geconcentreerd op je duim.
  • Dit herhaalde ik totdat er geen prikken meer waren.

Het draait om voorbereiding en concentratie.

Zelfhypnose

Ik was op mijne fijne plek en spontaan kwam er een mooiere plek, een oude herinnering in de bergen. Af en toe hoorde ik de tandarts instructies geven als: ‘mond verder open graag’ of ‘draai uw hoofd naar rechts’ en die kon ik gewoon opvolgen zonder mijn droomplek te verlaten en geconcentreerd op mijn duim te blijven.

Eenmaal thuis

Lekker mijn warme bed ingedoken (was gepland). Mijn duim was stijf en verdoofd, zo bijzonder. Die nacht werd ik om 2 uur wakker met pijn in mijn kaak en in mijn duim! De verdoving was uitgewerkt! Gelukkig lag er een pijnstiller klaar en ging ik verder met de meest mooie gedachten, liggend in bed.

Hey, dit kun je altijd en overal toepassen op momenten waar je pijn verwacht. Oefenen en gewoon doen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren