Ontspanningsoefeningen

Je zelf verkennen in alle stilte doe je zo…

Sta jij er wel eens bij stil hoe mooi je bent? Geniet van zo’n moment in alle stilte want in stilte krijgt alles een plek. Lichaam en geest worden één.  Je geest stuurt je lichaam aan en andersom.

Kijk eens goed naar je lichaam, ja juist als 55-plus vrouw. We hebben allemaal littekens en andere kenmerken. Sommige koester je vanwege een dierbare herinnering, misschien vind je dat andere je ontsieren. Het hoort bij het waardig ouder worden. Je lichaam heeft geleefd en dat mag ook zichtbaar zijn.

Anima Sana In Corpore Sano Je geest stuurt je lichaam aan

Dat weet je zelf als geen ander. Schiet jij ook wel eens vol tranen als op televisie een moeder en kind herenigd worden? Of je loopt het water je in de mond als je iets lekkers ziet? Dat doen je gedachten. Ga eens bewust genieten van je mooiigheden. Jij bent een uniek schepsel, jij met jouw lichaam en geest. Geniet er in stilte van.

Je lichaam stuurt je geest aan

Jouw lichaam is je tempel, het huis waarin je woont en waarin je geest tot rust komt. Wees er lief voor en bewonder het. Alleen vanuit liefde voor je lichaam kun je het goed verzorgen. En dat vertalen je hersenen als puur geluk.

Wat ben je mooi!

Vind je dit wazig?

Ja, daar wachtte ik al op. Er is niks wazig aan het rustig verkennen van jouw eigen lichaam en geest. Sterker nog, zij vormen jouw basis. Ook als jouw lichaam en geest vreselijke dingen hebben moeten verwerken juist dan helpt rust. Zie je lichaam en geest als één en geniet van jouw lichaam en geest in diepe rust.

Kan het echt zo simpel zijn?

Ja, zo simpel kan het zijn. Geniet van dit gevoel en blijf er lekker in hangen, probeer het je eigen te maken om dit geluk op te roepen waar en wanneer je maar wilt.

Hoe doe ik dat?

Door regelmatig een plek te kiezen waar je even alleen bent en waar jij je veilig voelt en je kunt ontspannen. Dat kan liggend in je bed of ergens in de natuur of misschien kies jij je auto, ik noem maar wat.

Nicolette

‘De vliedende tijd’ een spiritueel boek met 24 foto-gedichtencombinaties. Lees meer >>>

Vorige

Pieterpad, van Gramsbergen naar Hardenberg

Volgende

Niet blij? Schrijf een leuk briefje aan je zelf!

  1. Ine

    Hallo Nicolette. Ik heb heel wat littekens op mijn lichaam maar die zitten gelukkig uiterlijk en niet innerlijk Ze storen mij ook niet want op dat moment dat ze gemaakt zijn had ik ze ook nodig om weer geheeld te worden. Dat is gelukkig al lang geleden en ik ga ervan uit dat ik zoals ik me nu voel nog wel menig jaar mee kan. Ik werk ook wel hard aan mezelf en vind het niet vanzelfsprekend vandaar dat ik ook met jou programma meedoe. Bedankt hiervoor Ik wens jou nog een fijne dag Groetjes Ine.

  2. Bianca

    Beste Nicolette,
    ik heb stil gestaan bij dit mooie verhaal. En het gaat ook zeker op voor vrouwen die de leeftijd van 55 jaar nog mogen bereiken.
    Bedankt voor het positieve verhaal; het is soms moeilijk om bij de lelijke littekens mooie dingen te ontdekken maar het inzicht maakt mij in ieder geval weer een beter mens en leert mij de mooie dingen in het leven te zien en te waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén