Wat zeg je iedere dag tegen jezelf? Veroordeel je of geef jij jezelf nieuwe energie? Jij hebt de keuze. Ben jij zelf je ergste vijand? Kies dan voor liefde, intense liefde voor de persoon die je bent… Want in je kracht kun je alles aan.

Dat stemmetje in jouw dat misschien zegt dat je bent mislukt in het leven, dat je jouw gezondheid ondermijnt door roken, teveel drinken, teveel eten en te weinig bewegen. Dat je je partner en kinderen in de steek hebt gelaten, je ouders en je vrienden of dat jij je door iedereen verlaten voelt.

Stop daarmee!

Begin ermee jezelf complimenten te geven en met dat stemmetje in jou een gesprek aan te gaan. Of eigenlijk geen gesprek, je gaat het herkennen en daarna stoppen. En daarna de liefde in jezelf vinden.

Angst is een slechte raadgever, vertrouwen in jouw lichaam en geest is het kompas waarop je kunt varen.

Even wat feiten:

  • door stress ga je meer roken/drinken/vreten/eten en worden je hartslag en bloeddruk hoger
  • daardoor ervaar je meer stress en ga je nog meer …
  • gezondheidsdeskundigen zaaien deze onrust en stress doordat zij zich baseren op wetenschappelijk onderzoek dat per definitie uitgaat van hun hypothese en van de validering hiervan.
  • maar het gaat om jou, jij bent uniek dus ga voelen wat voor jou goed is
  • er zijn bijvoorbeeld mensen met overgewicht volgens de geldende norm die prima in hun vel zitten en een goede gezondheid en conditie hebben en vaak zijn ze ook nog heel mooi
  • het geldt ook voor rokers, de teksten op de pakjes over doodgaan en zo werken averechts want als roker ervaar je daardoor stress en wat doet een roker die stress ervaart, juist ja, die steekt er nog eentje op

De angstcultuur

Laten we eens ophouden met die angstcultuur! Van voedingscentrum tot een hoogleraar die met pensioen is, zij vertellen jou wat goed voor je is. Terwijl de enige die weet wat goed voor jou is die ben jezelf. Angst is een slechte raadgever, vertrouwen in jouw lichaam en geest is het kompas waarop je kunt varen.

Ik wens je een goede vaart!