Toen mijn moeder ineens 4 fietsen won, wisten we dat zij per maand 4 x € 12, 75 = € 51,- uitgaf aan de postcodeloterij. Dat is per jaar € 612,- Gelukkig is ze er nu vanaf maar wat is het een geraffineerde organisatie.

Je blijft namelijk mailings krijgen, dat heb ik zelf ook ervaren en als groen mens erger ik me daar groen en geel aan. Het opzeggen is gelukt maar hoe je uit hun adressenbestand komt dat is mij nog steeds onduidelijk.

Koekblik gewonnen

De eerlijkheid gebiedt mij te melden dat ik overstag ben gegaan. Na het opzeggen van de 3 loten die ik onwillekeurig had gekregen, heb ik er eentje teruggenomen. Want € 12,75 per maand dat voel ik niet maar een eventuele prijs voel ik wel. Vrijwel meteen daarna kon ik een koekblik met daarin een Peijnenburgkoek ophalen bij Primera De Beer in Soest. De kopers van rookwaren voor en achter mij feliciteerden mij hartelijk met de prijs en ik zei dat ik hier mijn hele leven al op gewacht heb.

En een dagje uit

Hoppa, nu weer gewonnen, met 4 personen een dagje uit naar keuze, toch ruim € 80,- waard. Het zijn zoethoudertjes. En dan nog al die extra papieren mails aangaande vriendenloterij etc. die je krijgt. Ze gaan direct de papierbak in. Die papierverspilling staat me tegen, vanuit mijn geloof wil ik niet meedoen aan een loterij. Waarom doe ik het dan toch?

Pure chantage

Je postcode doet namelijk mee, ook als jij principieel tegen bent. En ze blijven je ook na het opzeggen van alle loten bestoken met brieven waaruit blijkt dat jij een winnaar bent. Je hoeft alleen maar een code te activeren en daarmee heb je meestal weer een lot aan je broek hangen.

Heb jij ook meer loten dan je lief is?

Ik ga nu stap voor stap opzeggen:

  1. Je googelt ‘opzeggen postcodeloterij’.
  2. Het eerste zoekresultaat dat je krijgt meldt dat je het beste kunt bellen en is meteen een reclame: ‘Jammer, u denkt erover op te zeggen· U maakt nog steeds kans· Uw kanjerpunten zijn geld waard! · Lees meer winnaarsverhalen · Ledenvoordeel speciaal voor u · Miljoenen naar goede doelen100 · Deelnemer blijven is de beste keuze · etc, etc’
    Let op de tekst: niet ‘u wilt opzeggen en zo gaat dat‘ maar: ‘Jammer, u denkt erover op te zeggenIk wil gewoon opzeggen.
  3. Gelukkig onderaan de wervende site vol prijzen, vind ik een link hoe ik schriftelijk of telefonisch kan opzeggen (kan ook gratis met terugbelservice). Helemaal onderaan op de pagina kan je ook Online afzeggen.

Telefonisch afzeggen:
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur op het telefoonnummer 0900- 300 1500 (50 cent per gesprek) + de normale belkosten.

Doe er je voordeel mee.

Lees ook:
De Postcodeloterij, meedoen of opzeggen?
Postcodeloterij opzeggen
Gratis voorbeeld opzegbrief