Allen Carr5 jaar lang heb ik gewerkt met de methode ‘Allen Carr’s Easyway stoppen met roken’. Dat waren sessies met maximaal 10 deelnemers in mijn praktijkruimte te Soestduinen. Een geniale methode die draait om inzicht in plaats van wilskracht…

 

 

Ik hoef niet meer te roken

Stoppen met roken is makkelijk

De methode draait om het inzicht dat iedere sigaret niet de behoefte aan nicotine bevredigt maar deze juist veroorzaakt. Het stoppen doe je in één keer, in de praktijk rookte de groep na een sessie van 4 uur gezamenlijk de laatste sigaret en het pakje lieten zij achter, zie de foto. De ontwenningsverschijnselen leer je te zien als de gevolgen van het roken en niet die van het stoppen.
De sessie eindigt met een hypnotherapie waardoor je als een kind zo blij naar huis gaat: ‘Ik hoef niet meer te roken!’. Kijk voor meer informatie op www.allencarr.nl

Alle verslavingen kun je zo aanpakken

Alhoewel roken de makkelijkste is want dat is inmiddels sociaal ongewenst gedrag. Als je stopt dan vinden mensen om je heen dat hartstikke stoer van je. Om het maar eens te vergelijken met het drinken van een glaasje wijn, dan hoor je vaak dat het ongezellig is als je niet meedoet.

En eten dan?

Eten is weer een ander verhaal want met tabak, alcohol en andere drugs kun je volledig stoppen en dat is ook nodig als je van een verslaving af wilt komen. Eten is een eerste levensbehoefte en zodoende is het meer complex om eetgedrag te veranderen. Ik was naast het ‘Stoppen met roken’ werk, in 1997 Carr-therapeut voor Nederland aangaande het bereiken van een Goed Gewicht. Maar mensen pakten het op als een dieet en nog steeds beschrijft het Voedingscentrum het als ‘het Carr dieet’. Het is geen dieet het is een manier van denken. Ik ben na 5 jaar met het verslavingswerk gestopt en het onderwijs in gegaan.

Heb je een vraag over deze tekst? Of wil je reageren? Stuur mij dan een mail nicolette@nicolettedeboer.com