Na een tip over koolhydraat-arm brood van Bakkerij ’t Stoepje ben ik de markt opgegaan. De vrouw die het mij vertelde was enorm afgevallen door koolhydraat- en suikerarm te eten. Daar wil ik meer van weten…

Suikervrij want zij vermijdt  producten met toegevoegde suikers en vervangt suiker indien nodig door Stevia. Haar brood haalt ze aan een kraam van ’t Stoepje. Mijn eerste gedachte was ‘Nee toch’ want ik associeer ’t Stoepje met het overheerlijke, zoete en vette Spakenburgs hart.

Het werd een hele fijne ochtend op de Soester weekmarkt

Wel 20 jaar door werk niet op deze donderdagochtend markt geweest. Eerst neergestreken bij de Woerdense Kaasboer. Peter herkende mij meteen van vroeger. Toen kwam ik met de kinderwagen langs, hij kreeg ook kinderen dus we hadden altijd iets te bepraten. Toch leuk dat we elkaar nu weer zagen en herkenden! Geen dertigers maar 55-plussers, blijkbaar verander je toch minder dan je zelf denkt bij het ouder worden.

Op naar de kraam van het Stoepje

Ik vroeg naar koolhydraatarm brood en kreeg Teffmik aangeboden, geen idee wat het is. Sportmik lag ernaast evenals Chiamik en toen vroeg ik zelf nog naar 100% Speltbrood. Ik heb alles gekocht. Waarom het mik heet in plaats van brood dat weet ik niet, ik ken alleen krentenmik. Ik vroeg allerlei informatie, die kreeg ik ook en werd voor meer verwezen naar de site www.stoepje.nl. Ik vertelde langs mijn neus weg dat ik een blog heb met 25.000 bezoekers. In Soest vroeg de man achter de kraam? Nee joh, zei zijn collega, dat is via internet, dat kan van overal komen. Inmiddels werd het drukker bij de kraam en iedereen luisterde vrolijk mee. Doet u mij maar gewoon een zak speculaas, zei de man achter mij.

Teffmik

Teffmik volgens de site van ’t Stoepje

Teff is een oergraan vol aminozuren en mineralen. Teff heeft als eigenschap dat energie geleidelijk vrijkomt daardoor draagt het bij tot gewichtsverlies bij volgen van een energie beperkt dieet en tot een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten.

SportmikSportmik

Sportmik is een voedzaam en smaakvol brood, met 75% minder koolhydraten dan een tarwebrood. Ook is deSportmik rijk aan eiwitten en vezels. Dit resulteert in een betere spijsvertering en snellere aanmaak van aminozuren.

ChiamikChiamik

Een zwaar brood met chiazaad. Verder kon ik er niet zoveel over vinden.

Speltmik100% Speltbrood

Loopt slecht op de markt maar kan je overal kopen. Ik vaar er wel bij. 100% Spelt van Liefde en Passie (AH) hielp mij van mijn darmkwaal af.

Waarom iets over deze broden?

Brood hoort bij ons en dan is het fijn om het brood te eten dat jou helpt om lekker en voldaan gezond te blijven. Toch?

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren