Eten en drinken dat een goed gevoel geeft, wie wil dat niet! Datgene eten en drinken waar je echt zin in hebt, dat je energie geeft en een voldaan lichaam met een blij hoofd…

Het Fitplan gaat over genieten. We zijn begonnen met ‘Meditatie in 5 stappen‘, aandacht voor je geest, je gedachten en gevoel. Als je met open vizier de dag kunt beginnen dan zie je mooie dingen als de zon die schijnt, uitbottende bomen of iemand die naar je glimlacht. Je hoort mooie muziek en misschien zing je zelf mee.
Toen kwam ‘Bewegen voor beginners‘. Bewegen in het dagelijks leven, dat beter gaat als je er voor openstaat en het steeds meer leert te waarderen.

Nu komt eten en drinken. Pas op de derde plaats? Jazeker!

Eten en drinken

Met het huidige aanbod aan eten en drinken, je bord dat wordt opgeschept of wordt geserveerd, de sociale druk die er soms is om mee te doen, kun je alleen een goede keus maken vanuit een gezonde geest in een gezond lichaam:
‘Mens Sana In Corpore Sano’.

Als je eet en drinkt vanuit liefde en bewondering voor je lichaam en geest dan beloof ik dat:

  • je lekker kunt eten en drinken
  • zoveel als je wilt
  • ervan geniet
  • je een perfect gewicht hebt

Zonder dieet, wel door inzicht en door consequent te kiezen voor jezelf.

Heb je zin om te beginnen?

Dan heb ik een nog paar vragen voor je:

1 Wat vind jij echt lekker?
2 Welk eten en drinken maakt je echt blij? Zonder schuldgevoel achteraf?
3 Wat zegt je intuïtie dat jij moet eten en drinken?

Denk hier over na en noteer je voorkeuren ergens. Of ga naar de winkel of markt en koop dingen die je vandaag wilt eten of drinken.

Als je vandaag eet en drinkt wat je werkelijk wil, in een hoeveelheid die voldoende is zodat je na het eten nog energie hebt om van alles te doen dan is dat goed genoeg.

Leef bij de dag

Lees ook ‘Het 40-dagen Fitplan’:
Deel 1; Meditatie in 5 stappen
Deel 2, Beweegplan voor beginners