Doede, onze doodle is nu 3 weken bij ons. En wat is het gezellig in huis, tuin en daarbuiten. Doede vindt alles leuk en ontlokt een glimlach aan iedereen die hem ziet…

Natuurlijk is het wennen, weer een pup in huis. Doede is nu ruim 12 weken oud en in deze fase van zijn leven moet hij met van alles kennismaken en aan geluiden wennen. Hij kan nog niet langer dan een uur alleen zijn en moet leren wat wel en wat niet mag.

Doodle Doede, bijna 13 weken oud

Doede is onze derde hond, zou het daarom zijn dat alles zo makkelijk gaat? Hij was al zindelijk toen hij bij ons kwam, alleen moet hij wel meteen naar buiten als hij wiebelend voor de tuindeuren gaat staan. Gelukkig is het steeds mooi weer en staan de deuren vrijwel de hele dag open. De eerste paar nachten ben ik op een matras in de tuinkamer gaan slapen en kon ik de deur vanuit mijn geïmproviseerde bed open doen. Doede gaf pas rond 6 uur aan dat hij naar buiten wilde. Hij lag keurig op een deken aan mijn voeteneinde en ik had het gevoel dat ik kampeerde, super leuk! Inmiddels slaap ik weer in de slaapkamer van Cees en mij met Doede gezellig in de reisbench naast ons bed.

De benchtraining

In de gang, onder de trap staat een enorme bench, die zelfs voor onze labrador van 40 kilo aan de grote kant was. Voor Doede hebben wij er een gezellig huisje van gemaakt met zijn speeltjes, de deken waar hij de eerste nachten op sliep, de knuffel uit zijn nest, een waterbak en hij krijgt daar zijn eten. Het is Doedes favoriete plek, hij brengt er al zijn schatten naar toe: een Fuchsia die hij uit een tuinpot getrokken heeft, mijn Sudokuboekje, sokken, sneakers, een koptelefoon, heel veel ballen, een leren handtas, het is een sport om alles ongeschonden terug te pakken. Als we weggaan gaat de deur van de bench dicht en gaat Doede slapen. 90 minuten is hij nu al eens alleen geweest en dat ging goed. Hij kan onmogelijk alleen los in huis lopen omdat hij overal aan knaagt en hij een voorkeur heeft voor snoeren en kabels. Hij voelt zich gelukkig thuis in zijn bench.

Doede in Dierenpark Amersfoort

Oeps, mee naar de dierentuin met de kleinkinderen van 3 en van 1 jaar. Doede ging helemaal los, al die geuren, de andere honden, oog in oog met een tijger, al die kinderen, mee in de draaimolen, Doede vindt alles leuk. En heel wat mensen vroegen of hij een Labradoodle-tje is, hoe we aan hem komen en of hij inderdaad zo’n leuk en makkelijk op te voeden hondje is. Yep, dat is ie.

Bewaren

Bewaren