De vliedende tijd, een spirituele foto- en gedichtenbundel

Over leven, liefde, verlies, vriendschap en geluk.

Fotograaf Aukje Bakker en auteur Nicolette de Boer presenteren een nieuw boek waarin hedendaagse poëzie en abstracte fotografie elkaar verrassend versterken. Een spiritueel kijk- en gedichtenbundel over leven, liefde, verlies, vriendschap en geluk die de lezer ruimte biedt aan eigen fantasie en verbeelding.

Een cadeauboek om in te grasduinen of om elke dag open te leggen

Dat was een half jaar geleden het doel van ons, wandelmaten Aukje en Nicolette.

We liepen op een winterse zaterdagochtend met onze vrienden en trainer Henk in het bos, zoals we dat al vijftien jaar iedere week doen.
Eén van ons, een jonge vrouw was ernstig ziek en wij, Aukje en Nicolette, hadden het erover wat we zouden kunnen doen om haar en haar naasten op te beuren. We hadden al bloemen gestuurd, we waren al een kopje koffie gaan drinken, maar wilden meer.

Aukje begon over een boekje dat zij als fotograaf al lang wilde maken en dat hoop zou kunnen bieden. ‘Wat goed, dat plan heb ik ook’ reageerde Nicolette. ‘Ik wil zo graag foto’s bij mijn teksten over de dagelijkse dingen van het leven’. Ter plekke besloten we samen een boek te maken.

We hebben het nog gedaan ook! Dit is het geworden, 54 pagina’s met 24 foto-gedichtencombinaties over leven, liefde, verlies, vriendschap en geluk.

De vliedende tijd

De vliedende tijd is een altijd stromende tijd die heden, verleden en toekomst omvat. De vliedende tijd is een eeuwenoud begrip. Al rond het jaar twaalfhonderd werd het woord ‘Vlieden’ gebruikt, in de zin van stromen, voorbijgaan of vluchten.

Vlieden heeft een relatie met tijd. In de 17e eeuwse schilderkunst werd soms een zandloper afgebeeld als teken van de vliedende tijd. In die tijd was de zandloper ook het waarmerk van de filosoof.
De vliedende tijd is ook nu nog een filosofisch begrip. Ook spiritueel kun je het goed toepassen.

Tijd, filosofie en spiritualiteit zijn de basis van de foto’s en teksten in dit boek. Samen vormen ze de titel ‘De vliedende tijd’.

Het boek geeft iedere keer dat je het pakt meer van haar geheimen prijs.

Je kunt met dit boek alle kanten uit. Het is vooral een kijkboek maar je kunt er veel meer mee. Je kunt erbij wegdromen en mijmeren. Je kunt er over nadenken en reflecteren. Je doet inspiratie op. Je kunt je gedachten spiegelen en zo ervaringen opdoen. Het boek geeft iedere keer dat je het pakt meer van haar geheimen prijs.

 • Je kunt het ook aan anderen geven, gewoon omdat je iemand aardig vindt. Omdat je iemand blij wil maken. Omdat je weet dat iemand van poëzie houdt, omdat je weet dat iemand van fotoboeken houdt.
 • In plaats van een mooie bos bloemen. Als steun in de rug of als troost.
 • Aan een jarige. Als dank voor de dingen die iemand voor je doet. Zomaar.
 • Als je het iemand van harte gunt om levenswijsheid op te doen, om weer vooruit te kijken, om weer verder te gaan.

Het boek is met liefde gemaakt en met liefde laten we het nu los. We vinden het heel mooi en hopen heel veel mensen hier een plezier mee te doen. Onze vriendin is de eerste die een exemplaar krijgt!

Wil je ook een exemplaar? Bestel direct bij ons het boek voor € 19,95 inclusief jouw persoonlijke boodschap.

Met vriendelijke groeten,
Aukje Bakker en Nicolette de Boer

Vorige

ParkinsonPartner, over leven met parkinson voor partners

 1. Lisette van Halder

  Een prachtig boek; een mooi samenspel van fotografie en poëzie.
  Daar ik meer feeling heb met fotografie dan met poëzie eerst de fotografische kant.
  Aukje het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s. Ze zouden het goed doen op groot formaat. Je kijk op de natuur blijft me boeien en inspireren.
  Of de poëzie nu bij de foto is gemaakt of de foto bij de gedichten is gezocht vind ik niet zo belangrijk.
  Ik blijf poëzie moeilijk vinden. Als ik dan de foto van Aukje erbij zie dan gaat het gedicht leven.
  Chapeau voor beiden.

 2. Bram van der Perk

  Een mooi poetisch boek. De abstracte foto,s van Aukje stimuleren mijn fantasie. Nicolette heeft heel mooie gedichten erbij gemaakt. Elke ochtend als ik in mijn badjas een kop thee drink sla ik een bladzij op kijk naar de foto en lees de tekst. Beetje een spirituele start van de dag. Het is ook heel professioneel uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén