De Postcodeloterij, meedoen of opzeggen?

Ja, 2017 wordt mijn jaar! Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik begin 2017 zelfs extra goed. Ja, ik stap extra in! Met mijn gereserveerde lotnummer: 3766WG009.

In januari speel ik gratis extra mee en krijg ik een HEMA-cadeaukaart t.w.v. € 15,-. Daarna speel ik automatisch betaald verder.

Hoe gelukkig ben jij met De Postcodeloterij?

Ik kan mijn geluk niet op. Zal ik dan eindelijk Gaston voor mijn deur zien staan? Ik was al bang dat hij een nieuwe politieke partij zou beginnen, hij weet als geen ander hoe je mensen gelukkig maakt. En OH, kan ik dan een kopje koffie drinken met Quinty, mijn koffie zal zó heerlijk smaken! En kan Caroline als moeder des Vaderlands mij vertellen of mijn broer en zus echt ook genetisch mijn broer en zus zijn?

De Postcodeloterij geeft je alles want Gaston als de (financiële) belofte, goede doelen en je doet vanzelf en automatisch mee.

Meedoen kost mij…

€ 13,- per lot per trekking. Er zijn 14 trekkingen per jaar. Dat komt op € 182,- per jaar. En dan ‘speel’ ik ook nog regulier mee voor zo’n € 12,- per maand. Samen geef ik per jaar € 326,- uit. Aanmelden is zo makkelijk, alles ligt klaar: Gaston schrijft een brief aan: Geachte mevrouw De Boer, aanhef correct en daar hou ik wel van. In dezelfde mailing een kaart aan N. de Boer, met die kaart kan ik mij aanmelden. Alles wordt automatisch afgeschreven.

Afmelden

Tussen al die mailings zie ik gelukkig hoe ik mij kan afmelden:

 • De zojuist aangegane verplichting kan ik ‘opzeggen wanneer ik wil’. Maar nergens staat HOE.
 • Als ik geen prijs stel op kun reclame dan kan ik dat schriftelijk melden aan: Nationale Postcode Loterij, Antwoordnummer 17960, 1000 WR Amsterdam.

Huh?

Aanmelden makkelijk en online en opzeggen vol drempels? Het zal wel een verbetering zijn als ik de enorm verspillende reclames niet meer krijg. Zoals de schreeuwerige Voordeelagenda 2017. Die wordt aangeboden door Boudewijn Poelmann, de bedenker van de Postcode Loterij. Ik weet inmiddels dat Boudewijn echt een goede doelen liefhebber is: http://www.quotenet.nl/Miljonairs/Boudewijn-Poelmann

Linksom of rechtsom

De agressieve reclame campagne met Gaston als reddende macht is misleidend en onbehoorlijk. Zij appelleert aan gevoelens van de zwakkeren in onze samenleving.

Doe mee als je wilt en zeg op als je wilt maar laat je niet misleiden.

Lees ook:
Verliezen doe je bij de postcodeloterij
Postcodeloterij opzeggen
Gratis voorbeeld opzegbrief

 

Vorige

5 tips hoe je sportschoenen kan veteren bij voetproblemen

Volgende

Preisoep, lekker, reinigend en vochtafdrijvend

 1. R.J.Ristjouw

  Beste mensen,stop alstublieft met toezenden voordeel agenda.besteed het geld liever aan goede doelen!!!!!!!

 2. G.H. Lunnemann

  goedemorgen,

  ik heb zojuist mijn tweede lot 2741NK 008 opgezegd maar aan het eind van het vermelden van mijn gegevens en het versturen krijg ik de volgende mededeling
  { “routingResult”: { “type”: “2”, “step”: “uw_gegevens”, “hasErrors”: “false”} }
  Dit is nogal tricky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén