dag Doede

Dag Doede 14-03-2017* 29-10-2017†

Dag mooie, lieve Doede, je was het lichtpuntje in dit moeilijke jaar. Jij bracht ongeremde vrolijkheid, blijheid en liefde in huis. Je was ons geschenk uit de hemel…

En ineens was daar zondagochtend die aanval die je lijfje deed schokken, je kaken liet klapperen en de koorts opjoeg. Cees reed ons nog naar de dierenkliniek in Utrecht, jij lag in mijn armen, ik hield mijn vingers in je bekje zodat je niet op je tong zou bijten. Je reageerde al niet meer op mijn stem.

De dierenkliniek in Utrecht

Binnen 20 minuten waren we op de Uithof en rende ik met jou in mijn armen over de parkeerplaats en door de gangen van het ziekenhuis maar je was als aan het sterven.

De mensen in de kliniek konden niets meer doen. Aangeslagen waren ze door de  plotselinge dood van deze prachtige, gezonde puppy die zomaar een kortsluiting in zijn hersenen kreeg. Een aangeboren primaire epilepsie die zo heftig was dat de eerste merkbare aanval dodelijk was.

En hoe is het nu met jullie?

Goed. Wij denken met vreugde terug aan Doede. Hij is zo belangrijk geweest in deze zomer waarin alles anders ging dan we hadden gedacht. En ja, ook zijn dood hadden we natuurlijk niet verwacht en ja, natuurlijk missen we nu zijn vrolijkheid. Maar de dankbaarheid overheerst. Dankbaar dat hij er was.

Dankbaarheid
Een innerlijke en intense vrede,
rust en vertrouwen,
genieten in stilte,
van al het goede dat je overkomt.
Stralend door het leven gaan,
het maakt je onweerstaanbaar,
voor nog meer geluk.
Een mooi leven,
met mooie gedachten,
trekt nog meer moois aan,
als een magneet trek je
nog meer aan
waarvoor je dankbaar bent.

doodle doede

Lieve Doede,  bedankt dat je er was.
Dag Doede 14-03-2017/29-10-2017
Cees & Nicolette

 

 

Bewaren

 1. Aukje

  Mooie woorden Nicolette

 2. Fries

  Ja, afscheid nemen, het blijft wennen (of juist niet)… Sterkte!

 3. Jeanet

  Hallo Nicolette en Cees,
  Wat hebben jullie totaal onverwacht afscheid moeten nemen van Doede. Jullie zullen met heel veel liefde terugdenken aan die lieverd, dat heb je hierboven al verwoord. Ik wens jullie heel veel sterkte toe met het verdriet om die lieverd.

 4. Monique D

  Wat vreselijk verdietig…. ik krijg er een brok van in mijn keel…. Zo heb je net een maatje, piept die er alweer tussenuit….. Sterkte en heel veel liefs…

 5. Barrie & Ad

  Hallo Nicolette, wat een verschrikkelijk nieuws. We vinden het allebei heel erg voor jullie. Het was zo’n leuk beest… Veel sterkte met het verlies.

 6. Mariette

  Wat een schat van een hondje, erg verdrietig nieuws, maar de liefde blijft…
  Veel sterkte gewenst.
  Mariette

 7. Wat een schrik en verdriet naast de dankbaarheid. Heel veel sterkte samen!

 8. Roos

  Ach Nicolette wat een verdrietig bericht. Hoe dankbaar je ook bent Doede te hebben gekend, het gemis is nu groot. Veel sterkte met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette

Naar boven