Boer Boris, een heerlijke prentenboek serie voor kinderen vanaf 2 jaar. In iedere aflevering spelen machines, vervoer en dieren mee, kinderen smullen ervan!

De teksten van Ted van Lieshout en de tekeningen van Philip Hofman spreken (jonge) kinderen zeer aan. Boer Boris in blauw overalletje en broer Berend in een rode maken samen met de dieren de meest wilde avonturen mee die altijd te maken hebben met vervoermiddelen en met machines.

Boer Boris gaat naar OmaBoer Boris gaat naar Oma

Oma met een hoofdletter? Ja want Oma is een fabriek vol oma’s die bij machines staan waar appels ingaan en taarten eruit komen. Het is echt hilarisch, ook voor voorlezende oma’s, zeker als ze net 2 uur bezig zijn geweest met het bakken van een appeltaart.

Teksten op rijm

De teksten zijn kort en op rijm gezet daardoor kunnen kinderen ze onthouden. Als je het eerste deel van een zin leest, vullen kinderen moeiteloos aan. Dat vinden ze ook leuk want zo ‘lezen’ ze zelf. De Boer Boris serie bestaat nu al uit 8 delen. In alle boekhandels verkrijgbaar voor € 12,95, maar ook online te bestellen.

Voor altijd jong

Opa’s en Oma’s voor altijd jong is het thema van de kinderboekenweek 2016 deze duurt van 5 – 16 oktober. Ha, dat is een mooie aanleiding om voor alle kinderen waarvoor jij de rol van een oma of opa vervult een boek te kopen.

Voorlezen

Samen op de bank, het zitkussen of voor het slapen gaan, lekker voorlezen. Een moment waarop je rust en intimiteit deelt. Een moment om samen te praten over het verhaal en over de plaatjes en dan komen er vanzelf weer nieuwe verhalen. Voorlezen betekent wij nemen tijd en rust voor elkaar en wij hebben aandacht voor elkaar. Dat kan ook heel goed gebeuren met meerdere kinderen gelijk. Behalve het warme gevoel dat voorlezen geeft, worden fantasie, denkvermogen en taal gestimuleerd.

Kinderen verlaten het beeldscherm graag voor het samen lezen.

TV, computer, iPad en tablets

In hoeveel huizen is er niet strijd over kinderen achter televisie, computer of tablet? De strijd houdt meestal in dat het kind er langer achter wil dan de ouders goed vinden. Nu is het ook een uitkomst als de kinderen moe of ziek zijn. En er zijn genoeg series of filmpjes waar ze wat van leren. Natuurlijk is te lang achter een scherm niet gezond, al is het maar door de verkeerde en verstarde houding die je achter een scherm aanneemt. Voorlezen dus!

Voorlezen wint het van het beeldscherm!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren