Je werk valt weg, je kinderen trekken weg, je partner vraagt zorg, is overleden of heeft je verlaten, je voelt je eenzaam en hebt kwalen. STOP! Jouw leven is in deze levensfase prachtig…

Lees dit gedicht van Jules Deelder

de omgeving
van de mens is
de medemens

En zo is het!

Schapen in de wei

Ga jouw medemensen zoeken

Kijk eens naar wat jouw gemeente te bieden heeft aan clubs, verenigingen en activiteiten, en tja daar kom ik weer: een hond die je 3 keer per dag uitlaat geeft aanleiding tot contact met andere hondenliefhebbers. Misschien wil jij je al lang aansluiten bij een kerk, geloofsgemeenschap of andere beweging. Doe dat dan in deze levensfase! En vergeet je vrienden niet. Ga actief op zoek naar hen, hernieuw contacten.

Zo maak jij je geliefd bij anderen

Straal!
Niemand reageert op iemand die klaagt of er klagelijk uitziet.
Niemand die 55-plus haalt, doet dat zonder littekens.
Dus klaag daar niet over.

Iedereen reageert op iemand die straalt.
Iedereen reageert op iemand die aardig is.
iedereen reageert op iemand die belangstellend is.

cropped-Royal-run-2015-4.jpg

Hoe dan?

1. Begeef je onder mensen.
2. Sluit je aan bij een groep.
3. Wees aardig, bedank bv als iemand je voorrang geeft ook al heb je daar recht op en versnel je pas.
4. Wees oprecht geïnteresseerd in mensen en vraag hoe het met hen gaat.
5. Zie alles van de zonnige kant. Ieder nadeel heeft zijn voordeel (heb ik dat weer zomaar van Johan Cruijff?). Echt als je dat talent in je ontwikkelt dan kun je alles aan.
6. Ik voel mij een stralend licht en waar ik ook kom voel ik liefde en als ik tegengewerkt word door een verbitterd iemand dan denk ik ‘jij kan het ook, hoor’.

Wil je nog meer peptalk?

Zorg goed voor jezelf, zorg dat je er fris uitziet en dat je lekker ruikt. Laat aan anderen zien dat jij er bent! Ga niet hunkeren naar contact maar zorg dat zij hunkeren naar jou. Laat vooral ook aan medemensen zien dat je er voor hen bent. Hoe was de tegeltjeswijsheid ook alweer, o ja:

Wie goed doet, goed ontmoet.