Het heeft iets bijzonders, de jaarwisseling, we gaan een nieuw jaar in en hebben 365 dagen in 2018 voor de boeg…

Ook de donkere tijd van het jaar maakt de jaarwisseling bijzonder, de normale routine wordt doorbroken door de vieringen en door de korte dagen en lange nachten.

De lotdagen

Tussen 25 december en 6 januari heten de dagen ook wel de lotdagen. Florien schreef daar al een gastblog over. Het zijn de dagen tussen kerst en drie koningen. Tot drie koningen zijn je nieuwjaarswensen nog op tijd. De lotdagen hebben van oudsher ook met de weersverwachting te maken, de 12 lotdagen geven ieder het weer voor een maand aan en als het 6 januari mooi weer is dan komen ze uit. Volgens een weerman merk je vanaf 6 januari dat de dagen langer worden. Het wordt dan meestal ook kouder want: ‘Als de dagen lengen, gaan de winters strengen’.

Het gebeurt nu

Dus genieten we nu nog even van de donkere lotdagen, de luisterdagen, waarin je het lichtje in jezelf kunt zoeken en je dromen vertellen waar het is, de tijd waarin ideeën opborrelen en plannen ontstaan.Nu is het de tijd om je bestaan om te zetten in leven. Een leven in het nu dit hele nieuwe jaar lang. Dit zijn de dagen van terugkijken en vooruitkijken, van goede voornemens en lijstjes. Je hebt menselijkerwijs gesproken 365 dagen en nachten de tijd. Dat is een prachtig vooruitzicht vol kansen.

Ons plan voor 2018

Onlangs kwam de 100.000 bezoeker op onze site. Lang niet allemaal zijn de bezoekers 55-plussers, gelukkig want dat betekent dat we bij de tijd zijn en 55-plussers niet echt een aparte groep zijn. Toch blijven 55-plussers onze doelgroep omdat wij er zelf toe behoren en omdat we willen doorgaan met het uitzoeken hoe je zo vitaal mogelijk oud kunt worden. We willen ook doorgaan met gastblogs dus als je denkt een goed item te hebben, mail het ons, alles is welkom, van goed idee tot complete tekst met foto’s, wij voeren de eindredactie. In het eerste kwartaal van 2018 komt ook ons boek ParkinsonPartner uit, bestemd voor iedereen die met een parkinson patiënt, die wij liever parkinsonner noemen, te maken heeft.

Goede voornemens

Succes met het maken van jouw plannen, ik ga alweer aan de slag met goede voornemens, ik heb er in ieder geval eentje minder dan vorig jaar en dat is ‘minderen met alcohol‘! Yep, ik heb 28 februari 2017 mijn laatste glas gedronken. Ook de vuurproef van de champagne bij de jaarwisseling doorstaan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2018 toe.