Parkinson en mantelzorg, hoe voorkom je overbelasting?

Kort na het verschijnen van mijn eerste boek ParkinsonPartner, werd ik hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van mijn echtgenoot gingen mijn draagkracht te boven. Naast mantelzorgen moest ik ook aan mijn herstel werken.

De vliegende kreeft, een zelfhulpboek voor mantelzorgers van parkinsonpatiënten.
In ‘De vliegende kreeft’ beschrijf ik in drie delen hoe ik anders ben gaan kijken naar de ziekte van Parkinson en angst. Deel één gaat over hoop, het wonder dat je verwacht. Deel twee staat in het teken van herstel. Je vindt hier praktische ideeën waarmee je zelf aan de slag kunt. Deel drie gaat over gezondheid. Mijn pelgrimstocht naar Santiago speelt daarin een belangrijke rol. Ik overwon mijn angsten en burn-out.

Wat doe je als ‘het normale’ instort?

Hoe herken je symptomen van overbelasting?

Wat kan je er zelf aan doen?

Over hoop, herstel en gezondheid
2 jaar na het verschijnen van mijn boek ParkinsonPartner werd ik getroffen door een burn-out. Naast mantelzorgen moest ik nu ook aan mezelf werken. Hoe dat verliep en hoe ik ...
De ziekte van Parkinson en mantelzorg
Mijn oergevoel zei dat ik moest opletten Net was ik gewend aan het slaappatroon van Cees of het werd weer helemaal anders. Nu waren het de slaapapneu, de schokkende benen ...
Zoek je pijn en vind balans
Het zijn barre tijden. Het Coronavirus waart rond. Ik denk dat niemand ontsnapt aan de gevolgen. Terwijl ik dit schrijf meldt een liveblog: ‘Ruim honderd nieuwe Nederlandse sterfgevallen door Covid-19 ...
Wandelen en gezondheid
Gezondheid is een evenwicht dat je ervaart in je lichaam, geest, verstand en gevoel. Ik bereik dat evenwicht door wandelen. Bijna alle teksten uit het boek ‘De vliegende kreeft’ bedacht ...

Mantelzorg en parkinson,
over hoop, herstel en gezondheid

Klik of tap op het boekje en lees de eerste pagina’s

De vliegende kreeft, het boek
Naar wens voorzien van jouw persoonlijke boodschap.
€ 12,95

Parkinson vereniging: ‘Een persoonlijk verhaal en zelfhulpboek voor elke mantelzorger die worstelt met ziekte en zorg.

 1. Ria

  Het boek heeft mij deels geholpen om als mantelzorger beter om te gaan met stress; mijn stress is momenteel hoog en ik ben nog niet zover het tij om te keren. Ik heb uit je boek geleerd: blijf hoop houden! Maar dat wordt vechten voor mij. Een fietstocht van 6000 kilometer of een pelgrimstocht naar Santiago zijn mijlpalen!! Het geeft me dus moed verder te vechten voor mijlpalen; zo hoog als die van jullie hoeft niet……maar toch! Grote complimenten hoe jullie met Parkinson en alle andere ziektes omgaan en delen!

 2. Mildred

  Ik vond je boek eerst wat warrig maar na pagina 55 zat ik er weer helemaal in en heb toch weer heel veel positieve dingen uit je boek gehaald en weet nu ook hoe je de vliegende Kreeften kunt weg wuiven

 3. Ineke

  Wat heb je weer een mooi boek geschreven. Ik heb met verbazing en golven van warmte bijna zelf in gedachte de reis meegedaan. Ik zat helemaal in de verhalen en dacht ook nu weer (net als je voorgaande boek) dit moet iedereen lezen, er zijn zoveel lessen uit te halen. Dit is genezing en opbouw voor een ieder.

 4. Frieda

  Ik heb het boek in een keer uit gelezen en ik kan met 1 woord zeggen, WAUW!!! Het is informatief, eerlijk en oprecht. Hier gaan heel veel mensen echt wat aan hebben. Van onschatbare waarde voor iedereen die op zoek is en nieuwe hoopvolle vooruitzichten nodig hebben. Er is licht aan het einde van de tunnel en de lengte van de tunnel bepaal je uiteindelijk zelf. Je geeft mensen herkenning en handvaten, daar kan je wat mee als lezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén