Categorie: Spiekboeken Rekenen groep 3-8 Pagina 1 van 2

Sta jij voor de klas? Of wil jij je kinderen of kleinkinderen helpen met rekenen en ze voorbereiden op de Citotoets? Dan heb ik hier de DiKiBO Spiekboeken Rekenen voor groep 3 t/m 8 als download voor je.

Bijles geven

Hoe help ik mijn kind met rekenen? Groep 3-8

Helpen met rekenen zoals op school

Voor een kind kan het verwarrend zijn als opa, oma, vader of moeder thuis de sommen uitlegt. Je helpt een kind het beste als jouw uitleg overeenkomt met dat wat op school wordt aangeleerd. Voor het basisonderwijs heb ik daarom voor groep 3 tot en met 8 handige spiekboekjes gemaakt waarin de basisstof rekenen simpel en beeldend wordt uitgelegd. Vooral kinderen met dyslexie of dyscalculie hebben er veel baat bij. De spiekboeken van DiKiBO sluiten perfect aan op het rekenles op school en voldoen aan de kerndoelen die door het ministerie van Onderwijs zijn vastgelegd.

Spiekboek rekenen groep 8

Wat leer je in groep 8 met rekenen?

Rekenen leren in groep 8.

Groep 8 is het jaar van de verplichte eindtoets, die je kennis meet van taal en rekenen. Ook toont de eindtoets aan welk type vervolgonderwijs bij je past.

Rekenen wordt in groep 8 ingewikkelder. Je leert verder rekenen met breuken, procenten en grotere getallen. Maar je leert ook het metriek stelsel, het omrekenen van verhouding naar procent en rekenen met kommagetallen. Met de DiKiBO spiekboeken zie je precies welke stof aan het einde van groep 8 beheerst moet worden.

Spiekboek rekenen groep 7

Wat leer je in groep 7 met rekenen?

Rekenen leren in groep 7.

Groep 7 is een pittig jaar: je gaat nog verder met breuken, procent als breuk, kommagetal als breuk, verhoudingen en kommagetallen, inhouden en oppervlakten berekenen, schalen lezen, rekenen met procenten en de toepassingen in verhaalsommen. Met de DiKiBO spiekboeken zie je precies welke stof aan het einde van groep 7 beheerst moet worden.

Spiekboek rekenen groep 6

Wat leer je in groep 6 met rekenen?

Rekenen leren in groep 6.

In groep 6 leer je vooral rekenen met breuken; breuken onder één noemer brengen, breuken optellen en aftrekken en breuken vermenigvuldigen en delen. De kruistabel, procent als breuk, kommagetal als breuk komen ook aan bod. Met de DiKiBO spiekboeken zie je precies welke stof aan het einde van groep 6 beheerst moet worden.

Spiekboek rekenen groep 5

Wat leer je in groep 5 met rekenen?

Rekenen leren in groep 5.

In groep 5, het laatste jaar van de middenbouw, wordt de basis gevormd voor rekenen in de bovenbouw. Het is belangrijk dat het optellen en aftrekken als vanzelf gaat. Je leert de deeltafels, keersommen onder elkaar, rekenen met nul en een start met het metriek stelsel. Met de DiKiBO spiekboeken zie je precies welke stof aan het einde van groep 5 beheerst moet worden om het rekenen in de bovenbouw goed op te pakken.

Spiekboek rekenen groep 4

Wat leer je in groep 4 met rekenen?

Rekenen leren in groep 4.

In groep 4 krijg je meer inzicht in getallen wat een voorwaarde is om tot rekenen te komen. Je leert het splitsen van getallen om snel te kunnen optellen en aftrekken. De tafels 1 t/m 10 leer je uit het hoofd en je gaat wisselen, dubbelen en halveren om het vermenigvuldigen makkelijker te maken. Met de DiKiBO spiekboeken leer je spelenderwijs de rekenstof kennen die je aan het einde van groep 4 moet beheersen.

rekenen groep 3

Wat leer je in groep 3 met rekenen?

Rekenen leren in groep 3.

In groep 3 leer je tellen en getallen begrijpen en benoemen. Hele appel en halve appel, de seizoenen, klokkijken, meer en minder, erbij, eraf. Begin altijd met een tastbaar iets uit de wereld van het kind en probeer alles fysiek uit te beelden. Maar er een spel van. Met DiKiBO leert je kind spelenderwijs de rekenstof kennen die aan het einde van groep 3 beheerst moet worden.

Tafels leren in groep 4, 5 en 6 met het vernieuwde DiKiBO tafelboekje

 

Als je de tafels van vermenigvuldiging uit het hoofd kent dan heb je daar de rest van je leven gemak van. En als je het handig aanpakt met het DiKiBO Tafelboekje leer je ze makkelijk en snel.

Tafels leren in groep 4, 5 en 6

In groep 4 beginnen de meeste rekenmethodes met de tafels der vermenigvuldiging. In groep 5 komen daar de deeltafels bij en in groep 6 wordt verondersteld dat het kind de tafels beheerst omdat daar begonnen wordt met die o zo lastige breuken. Belangrijk is dat de tafels worden bijgehouden totdat een kind ze altijd paraat heeft.

Het vernieuwde DiKiBO tafelboekje

Het vernieuwde Tafelboekje is met 40 uitlegkaarten naast de tafels 1 t/m 10 voor groep 4, aangevuld met de deeltafels en de tafels 12, 12.5, 15, 25, 50 en 100 voor groep 5 en 6. Bovendien is er nu ook een gedrukte versie in een handzaam A6 formaat.

Het DiKiBO Tafelboekje – Print Edition

Het tafelboekje print edition

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

Gedrukte uitgebreide versie voor groep 4, 5 en 6+.

 • 40 gedrukte uitlegpagina’s
 • De tafels en deeltafels 1 t/m 10, 12, 12.5, 15, 25, 50 en 100
 • Duurzaam spiraalgebonden met voor- en achterplaat van polypropyleen
 • Binnenwerk op stevig 160 grams beschrijfbaar papier
 • Handzaam formaat: 145 x 115 mm

Kijk in de DiKiBO winkel voor meer informatie en hoe je kunt bestellen.

Het DiKiBO Tafelboekje – Special Edition

Klik op het boekje en bekijk de inhoud

De uitgebreide e-book uitvoering voor groep 4, 5 en 6+:

 • 40 digitale uitlegkaarten
 • De tafels en deeltafels 1 t/m 10, 12, 12.5, 15, 25, 50 en 100.
 • Uitleg met kleuren, symbolen en figuren
 • Gelinkte inhoudsopgave en navigatie
 • Personaliseerbaar met je logo en naam
 • Geschikt voor digibord, tablet, smartphone of computer.

Kijk in de DiKiBO winkel voor meer informatie en hoe je kunt downloaden

Ik wens je veel plezier met de tafels!
Nicolette de Boer

Het Metriek Stelsel uitgelegd in het DiKiBO spiekboekje

Met dit spiekboekje van DIKiBO zie je hoe het Metriek Stelsel in elkaar steekt. Van are tot hectare. Over lengte, inhoud en gewicht. Vol omrekenschema’s en formules…

Breuken begrijpen met het DiKiBO Breukenboekje

Breuken zichtbaar gemaakt op 23 uitlegkaarten in het DiKiBO Breukenboekje. Te gebruiken naast de uitleg op school om even na te kijken hoe het ook alweer zit met die belangrijke maar ook lastige breuken…

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén