Over Nicolette

Waarom dit blog?

Qua leeftijd bevind ik mij precies tussen mijn moeder en mijn dochter, met beiden scheel ik 27 jaar. Dat voelde altijd zeer comfortabel want er was een oudste en een jongste en ik zat daar lekker tussenin. Dat veranderde in december 2015, net had ik de leeftijd van 60 jaar bereikt of daar werd mijn kleindochter geboren.

Nu vormen we 4 generaties vrouwen op een rij in de leeftijden:
87 jaar – 60 jaar – 33 jaar – 0 jaar

Mijn moeder van 87 is mijn grote voorbeeld, zij leidt een leven alsof ze 60 is, zo actief, bij de tijd en met veel sociale contacten.

Hoog tijd dat ik ga uitzoeken hoe ze dat doet en hoe de moeders van mijn vriendinnen dat doen. Hoe word je vrolijk oud? Misschien leef ik nog wel 30 jaar. Wat kan ik in die 30 jaar verwachten?

Hoe moet ik mij gedragen nu ik 60 ben en wellicht pas op 2/3 deel van mijn leven?

Oud worden is leuk, ook voor vrouwen!

Nicolette de Boer profielfotoDit ben ik         

Ik ben getrouwd met Cees, moeder van 3 volwassen kinderen en grootmoeder van 2 kleinkinderen. In 1955 geboren in Nijkerk in een warm en harmonieus gezin. Drs titel in gedragswetenschappen verkregen in Amsterdam vervolgens lesbevoegdheid van basisschool tot en met de universiteit gehaald.

Mijn passie

Mijn passie is het gedrag van mensen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden. Hiervoor heb ik van alles gedaan: van Allen Carr therapeut ‘Stoppen met roken’/ ‘Goed gewicht’ tot het coachen bij het leren rekenen en Nederlands via het door mij opgerichte DiKiBO.

Jij hebt de regie over je leven. Pak het op!

 

 1. Harriet

  Hallo Nicolette,
  Wat ben jij een veelzijdige, positieve vrouw! ik stel de artikelen op je site heel erg op prijs! Dank je wel
  Harriët

 2. Els Lelieveld

  Dank je wel Nicolette, ik heb de boekjes ook bij jullie gekocht . Maar heel handig dat ik ze nu digitaal heb. Zal het zeker gebruiken.

  • Ha Els, bedankt voor je bericht. Het is de bedoeling dat ze op deze blogsite gratis beschikbaar blijven. Geef het vooral door aan anderen in je netwerk. En mocht je meer willen bijvoorbeeld werkbladen laat het mij weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette

Naar boven