Tempeh is een gefermenteerd sojaproduct. Het is vrij van cholesterol, bevat veel eiwitten en mineralen, en weinig koolhydraten en vet. Het is goedkoop en overal verkrijgbaar.

Tempeh wordt door weinig mensen gegeten. Dat komt waarschijnlijk doordat je niet weet hoe je het klaar moet maken, ik vond mijn eerste probeersels ook vreselijk vies.

TempehHet begint bij het de aankoop

Tempeh moet je vers kopen, zodra het wat gelig wordt smaakt het bitter. Op de foto zie je een verpakking die bij Ah in het schap van de vegetarische producten ligt.

Marlies leerde hoe ik Tempeh moet klaarmaken

  1. Je snijdt de Tempeh in dunne plakken
  2. Je verwarmt Arachideolie in een koekenpan en bakt de Tempeh daarin aan beide kanten goudbruin.
  3. Dan is het eigenlijk al klaar, je kunt de plakken zoeten met Soja-manis of zouten maar ik vind ze zo uit de pan ook lekker en zo gaan ze ook mee in mijn rugzak voor weer een wandeling.

Arachideolie?

Ja of een andere olie die goed te verhitten is. Arachideolie is gemaakt van pinda’s dus als iemand waarvoor jij kookt daarvoor allergisch is pas dan op. Koolzaadolie of Zonnebloemolie kunnen een alternatief zijn.

Je geniet van smaaksensaties en je geeft je lichaam bouwstoffen.

En verder?

Laat Tempeh staan als je allergisch voor soja bent maar voor de meeste mensen is het een superfood. En het is gruwelijk lekker! Je kunt de gebakken Tempeh in een salade doen, je de gebakken-plakken eten als anderen vlees eten en Tempeh past bij je rijsttafel, je satehsaus en allerhande Aziatiatische schotels. Hoe gezond wil je het hebben, eetlepel kurkuma door het gerecht en je geniet van smaaksensaties en je geeft je lichaam bouwstoffen!

Wees eens lief voor je lichaam

Laat vlees een dagje staan en gebruik Tempeh als vervanger. Vlees geeft voedingsstoffen maar ook ballast, de WorldHealthOganization  zette in 2015 bewerkt vlees zelfs op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

Geniet van puur en lekker eten, je lichaam juicht!