Taboulé van bulgur maken is koken zonder te koken want de bulgur weekt 30 minuten in citroensap. En daarna wordt het een feest van toegevoegde ingrediënten, gewoon wat je in huis hebt…

Ken je taboulé? Je eet het koud. Ik heb het ontdekt in Frankrijk waar het basisvoedsel is. Zodra de zon in het voorjaar schijnt, komt het wekelijks op tafel, zeker als we buiten kunnen eten. Cees kocht de bulgur tijdens de Griekse week bij de Lidl, wij maken taboulé meestal van gierst, couscous of quinoa maar de laatste tijd duikt de taboulé van bulgur steeds vaker op in restaurants en recepten.

Wat heb je nodig voor een lekkere Taboulé /tabouleh?

  • 1 pak biologische Bulgur (b.v. van Lassie bij ah.nl €1,64) .
  • Verse munt, rozijnen, 2 citroenen, zout en olijfolie
  • Diverse toevoegingen als paprika, komkommer, olijven, ui of peterselie of wat je ook in huis hebt.

De ovengedroogde tomaten op deze blog site passen perfect in taboulé

En dan heb je een smaakexplosie

Je proeft zout, zoet en zuur in één gerecht. Het is goedkoop, gezond en groen want vrijwel alle ingrediënten komen uit Nederland. En je maakt het in 15 minuten + 30 minuten weken.

Het recept voor een bijgerecht voor 4 personen

  1. Op het pakje bulgur dat ik heb staat dat je 1/4 kop bulgur in een kommetje doet, dat overgiet met citroensap totdat het onderstaat. Ik had alleen 2 en 1/2 limoen in huis, heb ze uitgeperst en de bulgur stond ruim onder. Na ruim 30 minuten was al het sap opgenomen.
  2. De bulgur heb ik in een schaal gedaan en met mijn handen losgemaakt, rozijnen afgespoeld en even geweekt in warm water en toegevoegd, olijven erbij, tomaat in stukken en zonder het hart erbij, halve komkommer, geschild en in kleine stukjes gesneden, in blokjes gesneden paprika, gesnipperd uitje, handvol muntblaadjes, zout en mooie olijfolie eroverheen.
  3. Alles door elkaar mengen met je handen en smullen maar.

 

Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is de taboulé nog lekkerder