Recept voor een echte Spaanse tortilla met maar een paar ingrediënten, eenvoudig te bereiden en je staat versteld resultaat…

Heerlijk om buiten te eten, mee te nemen voor onderweg, als onderdeel van een buffet, kaasplank of borrel of gewoon bij lunch of avondeten.

Recept van de Spaanse tortilla met zoete aardappel en prei

Dit heb je nodig:tortilla

  • 1 prei, 2 zoete aardappelen, 3 eieren, alles normale grootte.
  • Koekenpan met bodem van 18 cm doorsnede of een slag kleiner. Passend deksel evt van andere pan.
  • Scheutje melk, koffiemelk of water, (kruiden)zout en olijfolie.

Aan de slag:

  1. Snij de prei in dunne reepjes. Schil de zoete aardappels, snij ze over lengte door en snijd die helften nog een keer over de lengte. Snijd ze in dunne schijfjes.

  2. Bedek de bodem van de pan met een dun laagje olijfolie. Zet de pan op matig vuur. Ik heb 9 standen op mijn kookplaat en gebruik stand 4, iets minder dan de helft dus. Laat de ui even fruiten en voeg dan de aardappel- schijfjes toe met wat zout. Meng alles door elkaar, zet de deksel op de pan en laat alles 10 minuten sudderen. Je kunt halverwege nog even omroeren maar dat hoeft niet.
  3. Na 10 minuten even porren met de spatel zodat de aardappels wat uiteen vallen. De zoete aardappel is nu vrijwel gaar. Klop ondertussen in een kom de eieren los met een scheutje melk en giet dit mengsel in de pan. Weer de deksel erop en nu 5 minuten laten garen.

  4. Nu met een groot bord of met de deksel de tortilla keren, terugschuiven in de pan en nog 3-5 minuten laten kleuren. Laat de tortilla op een bord glijden en afkoelen tot half lauw voordat je hem aansnijdt. De tortilla is koud het lekkerst en de volgende dagen nog steeds heerlijk.

Tortilla

dit is echt lekker!

Bewaren

Bewaren