Hummus van mij en Ottolenghi, die met foto en tekst op NRC.nl staat. Nee, niet Otto maar de hummus. Waauw wat veel reacties daarom hieronder hetzelfde recept maar meer richting Otto want met koriander erdoorheen en ei erbij. Vind ik ook lekker…

Dit bericht is een vervolg op een eerder geplaatst bericht ‘Hummus, het levensvoedsel‘. Hierin staat het basisrecept misschien handig als je dat erbij pakt. Kijk op NRC.nl voor alle berichten over Ottolenghi. Hieronder mijn recept van hummus met koriander.

Hummus met koriander

  1. Maak deze hummus een dag van tevoren want de smaken moeten op elkaar inwerken.
  2. Maak het basisrecept en voeg er een bos verse koriander aan toe. Hoe? Was de koriander en sla deze met je hand droog in de lucht. Snijd of knip de stelen eraf. Nu maak je de koriander fijn door snijden, knippen of met het inzetten van staafmixer etc. en je voegt deze toe aan de hummus.
  3. Daarna ga je het geheel wat smaak geven met zout of zoet (honing), bitter paprikapoeder en evt meer zuur door extra citroen/limoen. Niet alles door elkaar, zoek je eigen variaties. De smaak van de hummus met koriander is heftig dus er mogen zware smaken tegenover staan.
  4. Ja, en dan heb je een prachtig gerecht klaar staan. Hummus kan lauw of koud worden geserveerd met een flinke scheut extra vierge olijfolie erover. Met erbij rauwe ui, gekookt ei, olijven, verse of gedroogde tomaten, komkommer, augurk, radijs, appel, peer, avocado, banaan, paprika, ananas, een schaaltje met pure tahin.
  5. Bewaar de resten in een bakje (Hema, limoengroen doorzichtig deksel en super goed afsluitend) en dan heb je een gezonde lunch bij je waarmee je een trendsetter bent waar en in welke functie je ook bent.

55-plus vrouwen zien eten in een trommeltje vaak als bouwvakker-eten en dat was het toen ook, trouwens ook kantooreten, volgens juffrouw Jannie van Jiskefet.

Maar echt, de super gezonde gasten van midden twintig die ik ken, nemen hun eigen eten overal mee naar toe. Ok dat ziet er bij hen sexy uit en wellicht bij wat oudere dames zeurderig, dat boeit ons niet. Ik heb nooit anders gedaan en merk nu de positieve reacties.

Een bijzonder cadeau

Kies je eigen voedsel en neem dat met je mee!