Bananenbrood voor onderweg, voor in de broodtrommel en als je even een oppepper nodig hebt. Voedzaam, lekker en gezond voor 1-100 jarigen.

Dit bananenbrood heb je zo gemaakt. Je kunt het invriezen. Ideaal om een gesneden plak mee te nemen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

Zo maak je het bananenbrood:

  1. Doe in een kom 250 gram tarwebloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel kaneel en wat zout.
  2. Voeg toe: 100 gram margarine of boter, 200 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 1 bekertje 125 ml/200 gram crème fraîche.
  3. Mix dit mengsel in de keukenmachine of met de handmixer tot een vrij glad, zachtgeel beslag.
  4. Verwarm de oven tot 180 graden/hetelucht 170 graden.
  5. Prak 3 grote bananen of 4 kleine, met vork of staafmixer en meng de puree die je nu hebt door het beslag.
  6. Nu pak je een cakevorm van minimaal 1 liter inhoud, mijn vorm is aan de onderzijde 25 cm. Je kunt er bakpapier inleggen. Het beslag gaat in de vorm en die gaat in de oven.
  7. Zet een timer op 50 minuten. Controleer dan met een dun staafje of houten prikker of de binnenkant droog is. Indien niet nog wat tijd erbij nemen maar blijf erbij! Laat het baksel een klein uur afkoelen in de vorm en stort het daarna op een rooster of houten plank.

De vetgedrukte woorden zijn je ingrediëntenlijst.

Vraag en antwoord

  • Is het echt ook lekker als ik bak met margarine? Ja, roomboter maakt het bananenbrood zwaarder en minder luchtig. Neem geen halvarine.
  • Moet je de ingrediënten niet op kamertemperatuur verwerken? Nee hoor niet bij dit eenvoudige cake-brood.
  • En kan alles in één keer bij  elkaar? Ja hoor, je hoeft ook niet te zeven. Alleen de bananenpuree voeg je op het laatst toe.

En nu; er gewoon lekker van smullen!

Nicolette

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren