Auberginecurry met paprika, aardappel en Kumar’s SHAHI PANEER, snel klaar en zo lekker, maak maar een dubbele portie…

Binnen een half uur op tafel, geen rommel in de keuken en zo lekker. Ik maak altijd de dubbele hoeveelheid, voor 2 dagen eten en nog een portie voor 2 personen in de diepvries.

Het recept

Dit heb je nodig:

  • kokosolie of olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1/2 potje Kumar’s SHAHI PANEER
  • 1 grote of 2 kleine aardappels
  • wok of hapjespan

Zo maak je de auberginecurry

Snijd de aardappel in dobbelsteentjes of koop een diepvrieszak met kant-en-klare aardappel dobbelsteentjes, gebruik daarvan een kwart .

Spoel de paprika en de aubergine af onder de kraan. Haal de boven- en onderkant van de aubergine af en snijd deze in dobbelsteentjes. Verwijder het steeltje van de paprika snijd deze doormidden en verwijder de pitjes en zaadlijsten, snijd de paprika in stukjes. Smelt een eetlepel kokosolie in een wok of hapjespan en doe alles wat je hebt gesneden daarin. Voeg het halve potje Kumar’s toe en wat water zodat je een saus krijgt. Laat alles bakken en sudderen totdat het gaar is, reken daar ±20 minuten voor.

Kumar’s is van Verstegen

Iedereen kent de kruiden van Verstegen, in iedere supermarkt te koop net als hun Kumar-curries. Dat geldt ook voor de curries van Patak. En als je oplet dan zie je dat lekkere curry-mengsels overal te koop zijn.

Wat is curry?

Het is een eenpansgerecht. Het bevat een kruidenmengsel op basis van kerrie en kurkuma. Er zitten groenten in. Veelal zijn curries vegetarisch. Je kunt ze ook maken met kip, rund-of lamsvlees of vis. Vaak voeg je kokosmelk toe.

 Basisrecept voor zelfgemaakte currykruiden

 Je kunt met potjes kruiden ook je eigen curry maken. Begin met flink wat kurkuma en kerrie en wat zout, ga dan experimenteren met smaken die je lekker vindt. Bijvoorbeeld met paprikapoeder of de gerookte paprikapoeder(Verstegen), koriander, komijn, karwijzaad, venkelzaad enz. Je kunt de curry heet maken met een rood pepertje, sambal of pittig met peper.

Geniet ervan!