Mijn man heeft in 15 minuten de diagnose ‘ziekte van Parkinson’ gekregen. Dat zet je wereld op z’n kop. Jaren daarvoor merkte ik al dat hij langzaam veranderde dat maakte mij onzeker en soms wanhopig. Om te begrijpen wat er gebeurde en om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie maakte ik notities, deze vormen de basis van mijn boek ParkinsonPartner.

Een boek voor parkinsonners, partners en familieleden
Een praktisch boek met tips en adviezen hoe je parkinson de baas wordt en blijft. Een verhaal over een grote liefde en hoe je droefheid en onzekerheid kunt omzetten in kracht. “Als je met parkinson te maken krijgt dan kan je drie dingen doen: toelaten dat de ziekte jullie leven bepaalt, eraan onderdoor gaan of er sterker door worden. In het boek beschrijf ik hoe wij bewust de keuze hebben gemaakt om hier samen sterker uit te komen en dat is elke dag een uitdaging”.

ParkinsonPartner, over leven met parkinson voor partners
Mijn echtgenoot heeft sinds zes jaar de diagnose parkinson. Jaren eerder merkte ik dat hij langzaam veranderde dat maakte mij ...
Verder Lezen
Parkinson en 18 paradoxen
Een paradox is een ogenschijnlijk tegenstrijdige situatie die ingaat tegen ons gevoel voor logica, onze verwachting of onze intuïtie. Parkinson ...
Verder Lezen
Parkinson diagnose
De ziekte van Parkinson – de donkere jaren voor de diagnose parkinson
Als wij de diagnose eerder hadden gekregen dan was ons veel onzekerheid, verdriet en angst bespaard gebleven ...
Verder Lezen
Parkinson werk en inkomen
Werken met Parkinson
De ziekte van Parkinson treft ook jonge mensen. Daarmee wordt werk en inkomen een issue ...
Verder Lezen

ParkinsonPartner, het boek over leven met parkinson
voor partners en parkinsonners

  • Hoe ga je om met de ziekte van Parkinson?
  • Wat staat de parkinsonner te wachten?
  • Wat staat de partner te wachten?

Het boek voor familieleden en partners van iemand met Parkinson. Echt een aanrader! Goede tips en veel eigen ervaringen.

Klik of tap op het boek en lees de eerste pagina’s

ParkinsonPartner, het boek
Naar wens voorzien van jouw persoonlijke boodschap.
€ 19,95

ParkinsonPartner, het Ebook
Als Ebook direct downloaden en lezen op e-reader, smartphone of computer. € 9,95

 

Ben je lid van de Parkinson vereniging, dan krijg je € 4,- korting. Klik hier.

Ook verkrijgbaar bij bol.com en alle fysieke en online boekhandels.
Zie ook het vervolg op ParkinsonPartner: De vliegende kreeft.

Reacties van lezers:

Partner van Parki patiënt: Wat een steun in de rug dit boek. Ben zelf – als partner van – behoorlijk van slag door de mentale veranderingen van mijn partner, die na 1,5 jaar nog heel veel veranderingen ontkent en bagatelliseert. Onbegrijpelijk dat artsen bij de diagnose Parkinson niet een aantal boeken aanraden, waaronder dit boek. Had wat minder strijd en ergernissen gekost. Dank
Meer reacties >>>

Een partner: Jouw boek inspireert en geeft vertrouwen dat ook bij ons een andere nieuwe misschien wel mooiere balans komt.
Meer reacties >>>

Een verpleegkundige: Mooi beschreven, duidelijk en herkenbaar. Ontroerend ook. Ik zal het boek aanbevelen aan mensen die ik beroepsmatig tegenkom en dan vooral aan partners.
Meer reacties >>>

Een parkinsonner: Nicolette, wat een verhaal! In een keer uitgelezen, ik kon het gewoon niet wegleggen. Heel fijn geschreven en heel veel herkenning maar ook echt een eyeopener!
Meer reacties >>>