Mijn man heeft in 15 minuten de diagnose ‘ziekte van Parkinson’ gekregen. Dat zet je wereld op z’n kop. Jaren daarvoor merkte ik al dat hij langzaam veranderde dat maakte mij onzeker en soms wanhopig. Om te begrijpen wat er gebeurde en om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie maakte ik notities, deze vormen de basis van mijn boek ParkinsonPartner.

Een boek voor parkinsonners en partners
Een praktisch boek met tips en adviezen hoe je parkinson de baas wordt en blijft. Een verhaal over een grote liefde en hoe je droefheid en onzekerheid kunt omzetten in kracht. “Als je met parkinson te maken krijgt dan kan je drie dingen doen: toelaten dat de ziekte jullie leven bepaalt, eraan onderdoor gaan of er sterker door worden. In het boek beschrijf ik hoe wij bewust de keuze hebben gemaakt om hier samen sterker uit te komen en dat is elke dag een uitdaging”.

Hoe ga je om met de ziekte van Parkinson?

Wat staat de parkinsonner te wachten?

Wat staat de partner te wachten?

ParkinsonPartner, over leven met parkinson
voor partners en parkinsonners

ParkinsonPartner inkijkexemplaar

Klik op het boek en lees de eerste pagina’s

ParkinsonPartner, het boek
Naar wens gesigneerd met een persoonlijke boodschap.
€ 19,95

ParkinsonPartner, het Ebook
Als Ebook direct downloaden en lezen op e-reader, smartphone of computer. € 9,95

 

Ook verkrijgbaar bij alle fysieke en online boekhandels.
Zie ook De vliegende kreeft, het vervolg op ParkinsonPartner.
Stress of burn-out bij mantelzorg: wat doe je eraan?

Reacties van lezers:

Een partner: Jouw boek inspireert en geeft vertrouwen dat ook bij ons een andere nieuwe misschien wel mooiere balans komt.
Meer reacties >>>

Een verpleegkundige: Mooi beschreven, duidelijk en herkenbaar. Ontroerend ook. Ik zal het boek aanbevelen aan mensen die ik beroepsmatig tegenkom en dan vooral aan partners.
Meer reacties >>>

Een parkinsonner: Nicolette, wat een verhaal! In een keer uitgelezen, ik kon het gewoon niet wegleggen. Heel fijn geschreven en heel veel herkenning maar ook echt een eyeopener!
Meer reacties >>>

Wij zijn Parkinson de baas!

Het geheim is het accepteren van je lot. Om je van daaruit verder te ontwikkelen. Je stelt je focus in op iets nieuws en stuurt nare herinneringen weg. Wij zijn gestopt met het vechten tegen de ziekte. Mijn man is alleen bij de neuroloog parkinsonpatiënt. In het dagelijks leven is hij gewoon Roy, de stoere parkinsonner. Lees verder >>>

Ik vertel graag mijn verhaal in Parkinson Cafés