Fitplan dag 34

Het 40-dagen Fitplan | Dag 34, ontspannen en visualiseren

Visualisatie bij je meditatie helpt je te ontspannen bij stress, faalangst en overmatig piekeren. Volg deze 5 stappen:

Meer lezen

Fitplan dag 26

Het 40-dagen Fitplan | Dag 26, spierontspanningsoefening

Een spierontspanningsoefening gebaseerd op de methode Jacobson. Door de spieren bewust en beurtelings aan te spannen voel je daarna de ontspanning. Zo kom je spieren op het spoor die altijd gespannen zijn en kun je die nu ontspannen. Echt het werkt. Zo gaf ik cursussen met deze methode voor mensen met spanningsgerelateerde klachten als slapeloosheid, spanningshoofdpijn en overspanning. Hij is nu actueler dan ooit!

Meer lezen

Fitplan dag 23

Het 40-dagen Fitplan | Dag 23, de buikademhaling

De buikademhaling is de start van iedere ontspanning van lichaam en geest. Iedere ontspanningsoefening, meditatie, zelfhypnose begint ermee en wat dacht je van slapen? Even de buikademhaling toepassen in bed en je slaapt sneller in en beter door.

Meer lezen

Fitplan dag 11

Het 40-dagen Fitplan | Dag 11, meditatie in 5 stappen

Mediteren leidt tot een fijner en gezonder leven zonder stress. Met deze meditatie maak je er een gezonde dagelijkse gewoonte van. Als je geest rustig is dan lukt alles beter…

Meer lezen

Spierontspanningsoefening

Spier ontspanningsoefening in 4 stappen

Ontspan uw voet alstublieft”. Dr Van Dalen tikt tegen mijn linker voetzool. Zij gaat daar zo opereren aan een beknelde voetzenuw.

Ik voel nergens spanning en zeker niet in mijn voetzool. Dan maakt de narcose een eind aan mijn gedachten. Toch heeft die opmerking iets losgemaakt. En eenmaal thuis op mijn rustbed in de tuinkamer probeer ik alle lichaamsdelen te checken op spanning. Behalve dan de linkervoet die heeft een aantal hechtingen in de voetzool en door het stevige verband is daar niets te voelen.

Meer lezen

Ontspanningsoefeningen

Buikademhaling is de basis van ontspanning

De buikademhaling is de manier waarop je als baby ademhaalde. Het is ook eenmaal volwassen onze natuurlijke manier van ademhalen. Met deze oefeningen pak je het zelf weer op…

Meer lezen

Cees & Nicolette