Reacties DiKiBO spiekboekjes

 

Jouw mening is belangrijk
Ik streef ernaar de DiKiBO boekjes steeds te verbeteren. Daarbij is jouw mening uit de praktijk zo belangrijk. Je kunt mij en toekomstige leerlingen enorm helpen door je ervaring met de boekjes te delen door een reactie geven.

Ik heb voor DikiBO leerhulp de volgende boekjes gemaakt die je als e-book kunt downloaden. Graag hoor ik van je hoe ze bevallen in de praktijk. Je kunt onderaan deze pagina een reactie geven.

De serie DiKiBO Rekenen Compleet bevat de totale rekenstof visueel in beeld gebracht op uitlegkaarten. Zie:
Rekenen Compleet groep 3-4
Rekenen Compleet groep 5-6
Rekenen Compleet groep 7-8
Werkboek Rekenen & Taal groep 7-8

DiKiBO spiekboekjes Rekenen zijn een uittreksel uit de serie Rekenen Compleet en zijn gratis te downloaden:
Spiekboekje Rekenen groep 3
– Spiekboekje Rekenen groep 4
– Spiekboekje Rekenen groep 5
– Spiekboekje Rekenen groep 6 Vernieuwd!
– Spiekboekje Rekenen groep 7
– Spiekboekje Rekenen groep 8
Het Tafelboekje
Het Breukenboekje
Het Metriek Stelsel

Met de DiKiBO spiekboekjes Werkwoordspelling leer je foutloos spellen
Werkwoordspelling deel 1 Vernieuwd!
Werkwoordspelling deel 2 Vernieuwd!

Met de DiKiBO Hocus Focus leeslat leer je sneller lezen:
Hocus Focus leeslat

 1. Wiel Heymann

  Beste Nicolett,
  De boekjes taal en rekenen geven een heel duidelijke uitleg.Onze dochter gebruikt ze voor haar kinderen. En dat gratis , GEWELDIG.
  Wiel Heymann

 2. Heidi

  Zeer tof van je om alles gratis te delen. Ik heb de spiekbriefjes gedownload en ga ze voor het eerst gebruiken. Ze zien er tof uit en zijn zeer bondig samengevat. Bedankt!!

 3. sabine biezen

  dag Nicolette,

  Vanuit mijn werk als ambulant dienstverlener cluster 2 zet ik de boekjes met grote regelmaat in voor onze kinderen en het geeft visuele houvast en ordening. Erg waardevol materiaal.

  sabine biezen
  auris florant

 4. Ib-er 't Ven

  Het boekje van rekenen gebruiken we dagelijks, de strategieën zijn heel duidelijk, erg fijn!

 5. Mariette

  Hallo Nicolette, ontzettend bedankt zeg; ze zien er fantastisch uit. Ik ga ze veel gebruiken denk ik. Ook voor de beelddenkers helemaal Top!

 6. Miranda

  De inhoud van de boekjes ziet er super uit! Duidelijk, overzichtelijk en begrijpelijk. Lijkt me heel fijn voor de kinderen om te gebruiken. Ik ga ze direct in mijn groep gebruiken. Bedankt!

 7. Leonie

  Erg blij met de boekjes. Voor leerlingen die moeite hebben met hun werkgeheugen is dit echt een uitkomst. Als aanvulling zou naast een 100-veld ook een 200-,300-,400-veld etc. handig zijn.

 8. In mijn functie als rekencoördinator en als leerkracht van groep 8 heb ik alle boekjes gedownload. Wat ik erg fijn vind, is dat de leerlijn rekenen bijna volledig wordt gedekt en dat ik door het combineren van bladen uit de verschillende boekjes een boekje op maat kan maken voor een leerling.

  Tip voor verdere ontwikkeling: Voor één probleem meerdere kaartjes ontwerpen waarop iedere strategie een eigen spiekbrief krijgt en het echt aansluit bij alle methodes en rekenstrategieën die er in Nederland zijn.

 9. L.

  Als IB-er erg blij mee, positieve geluiden van collega’s!

 10. Geraldine Isabella-Pikero

  Hartelijk dank voor de boekjes!! Van harte dank ! Ik vind de boekjes bijzonder goed en zal ze zeker gebruiken met mijn leerlingen. Vooral die leerlingen met een kort geheugen zal het zeker helpen.
  God bless you om op die manier een steentje bij te dragen waar ook ter wereld.
  Ook wij hier op Curaçao!!

 11. Jacky Rekers

  Dag Nicolette,
  Heel hartelijk dank voor je spiekboekjes.
  Ik werk, als ambulant begeleider vanuit Kentalis, veel met kinderen met een TOS (taalontwikkelingsstoornis). Automatiseren is voor deze kinderen zowiezo lastig. Deze boekjes zijn een zeer welkome ondersteuning!

 12. Petra

  Bedankt voor je tafelboekje. Ziet er mooi en strak uit. Ik heb het nog niet in de praktijk gebruikt.
  Persoonlijk zou ik de tafelrij in tweeën splitsen. Dan lijkt de rij korter om te leren. Nu is het zo’n lange lijst geworden. Dan kun je ook gemakkelijker af de beheerste sommen afplakken.

 13. Wilma

  Super blij met deze spiekboekjes. Zelf regelmatig bezig geweest om zoiets te maken, maar het is erg fijn om het gewoon kant en klaar van het internet af te halen.
  Super bedankt.

 14. Helemaal blij mee, als zelfstandig remedial teacher verzamel en ontwerp ik van alles om de leerlingen op motiverende en effectieve wijze te leren dat leren ook leuk kan zijn. Jouw materialen zien er goed uit. Superbedankt!

 15. Annemieke

  Wat een mooi materiaal. Als Rter ben ik altijd op zoek naar extra uitleg en oefeningen voor mijn leerlingen. Ik ga de boekjes zeker gebruiken. Dank je wel!

 16. Lia

  Dankjewel Nicolette,
  Ik heb je downloads opgeslagen in mijn digitaal dossier en zal het gebruiken als ik het voor een bepaalde leerling nodig heb. Als remedial teacher en rekenspecialist weet ik maar al te goed, dat elk kind anders is.
  Ik heb voor mijn leerlingen een tafelkaart zonder antwoorden, ze mogen de bekende sommen afplakken en dan blijven alleen de onbekende sommen over.
  Voor andere leerlingen heb ik een lege matrix , de leerlingen kunnen daar zelf met whiteboardstift bij een toets de tafel opschrijven, bijv 3, 6, 9, enz. Dit mag als kladpapier dienen bij een toets en kan helpen bij een deelsom.
  Daarnaast krijgen ze van mij een volledig ingevulde tafelkaart (in matrixvorm van 10 x 10), om eenvoudige deelsommen te kunnen maken.

 17. Annelies Hendrikx

  Heel hartelijk bedankt voor het delen van deze boekjes. Onze leerlingen zijn er heel blij mee en de juffen ook 🙂

 18. I heb er zelf geen ervaring mee, maar mijn kids wel die er heel positief over zijn dus ik pleit voor mijn kleinkids!!!

 19. Belinda

  Reuze bedankt! Heb mijn collega’s ook allemaal getipt.

 20. Sandra

  We zijn er heel erg blij mee.

 21. Ankie

  Ik werk op een school veel met zwakke leerlingen uit de hogere groepen. Ik heb daarbij niet zo veel aan het tafelspiekboekje, omdat daar alleen de kale tafels opstaan. Zij krijgen de hogere tafels er niet in en hebben dus iets meer nodig en andere vormen om de tafels in te oefenen. Het ziet er prima uit, maar ik heb nu zelf iets gemaakt: tafelkaart zonder antwoorden waarin ze mogen kleuren welke antwoorden ze al kennen. Zo krijgen ze overzicht: ze zien dat ze 1x, 5 x en 10 x meestal wel weten. Die antwoorden kunnen ze als referentie gebruiken.

 22. Sandra

  We zijn er heel erg blij mee.

 23. lientje

  Spiekboekje is handig om de leerlingen mee te kunnen helpen. Wat een leerling nodig heeft kan je uitprinten en laten plakken in een aantekeningenschrift. Zo kan die altijd ernaar kijken van hoe het alweer moet. Ik vind deze website heel goed omdat je gratis kan downloaden en dat wij hiermee de leerlingen kunnen helpen.

 24. RoseAnne

  Veel dank, juf Nicolette, voor het ontvangen materiaal.
  Ik was gedurende veertig jaar lerares Frans op een middelbare school. Nu geniet ik van mijn pensioen en van onze drie kleindochters, 13,12,11 jaar.
  Af en toe help ik hen met huiswerk, taal gaat uitstekend, maar rekenen leidt af en toe tot problemen.
  In de eerste plaats bestelde ik de boekjes voor mijn beide dochters, die hier beslist mee aan de slag zullen gaan.
  Nogmaals hartelijk dank, ik ga u zeker ook op Facebook volgen

 25. Mariska Zwaans

  Super

 26. Jacqueline

  Super hoor. Ik ga de spiekkaarten inzetten in mijn groep.
  Wat fijn dat je ze met ons wil delen. Ben benieuwd wat heteffect is op mijn leerlingen

 27. Jeanette

  Top!! Handig om aan ouders mee te geven om een goede begeleiding te garanderen.

 28. Ria

  Dank je wel voor het beschikbaar stellen.

 29. Marlies

  Als ambulant begeleider in het basisonderwijs kan ik met dit materiaal heel wat kinderen én hun ouders en leerkrachten blij maken. Dank je wel dat we dit zo mogen gebruiken!

 30. marjolein

  Daar gaan we met zijn allen profijt van hebben. Dank je wel.

 31. marion

  wil ze graag gebruiken bij mij op school! bedankt!

 32. Sonja

  Mooi gemaakt, dankjewel!

 33. Emma

  Hoi Nicolette.
  Het werkboekje ziet er weer, net zoals de spiekboekjes, geweldig uit.
  Hartelijk bedankt.
  Ik ga ze zeker gebruiken.
  Groetjes, Emma

 34. Ine

  Bedankt voor het delen van de materialen. Wat fijn dat alle werkbladen nu bij elkaar in een werkboek zijn weergegeven. Heel overzichtelijk! Mijn leerlingen zullen er veel plezier van hebben.

 35. Mieke

  Wat een uitkomst de spiekboekjes. Als oma , maar ook als orthopedagoog kan ik ze goed inzetten.
  Dank je wel Nicolette en wat een toewijding heb jij voor het welbevinden van kinderen!

 36. Thea

  Ik probeer ze graag!

 37. Kelly

  Superhandig en precies wat ik zoek! Waarvoor grote dank! Ik tip mijn collega’s veel leerlingen zullen hiermee geholpen zijn.

 38. Henriëtte Bakx

  Ben erg benieuwd naar de spiekkaarten en het effect op mijn leerlingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette