Bijles geven

Bijles in schrijven en spellen

 

Ouders en grootouders hebben doorgaans beter leren schrijven en spellen dan heden wordt aangeleerd op school. Als onderwijsprofessional weet ik dat bijles altijd een positief effect heeft. Ik vind het zelf ook één van de leukste dingen om te doen. Je kunt kinderen of volwassenen die de taal moeten leren zoveel meegeven. Lees verder hoe je aan de slag kan…

Het oplichten van de ogen en het slaken van een diepe zucht: ‘Nu snap ik het, juf’ of ‘Mevrouw, als ik dit eerder geweten had dan had ik op school wel gewoon mee kunnen doen’. Met bijles verricht je een maatschappelijke taak, je vergroot je sociale netwerk, kunt er een vergoeding voor vragen èn je kunt het tot op hoge leeftijd blijven doen. Ik ga zelf naar mensen thuis en geef Nederlands en rekenen, gewoon aan de keukentafel. Ik vraag daarvoor een bepaald bedrag. Vriendin Alida geeft bijles aan haar eigen kind en Michelle geeft als vrijwilliger Nederlands in een AZC. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

Spiekboek Werkwoordspelling deel 1 en 2

Wil jij ook aan de slag? Download dan het DiKiBO Spiekboek Werkwoordspelling deel 1 en 2. Hierin wordt de werkwoordspelling stap voor stap uitgelegd. Je kunt het digitaal gebruiken bijvoorbeeld op je computer, iPad of smartphone, je kunt de bladen ook printen. Succes ermee!

Kijken en downloaden!

Spiekboeken werkwoordspelling

Bekijk en download ook deze spiekboekjes:
Rekenen groep 3
Rekenen groep 4
Rekenen groep 5
Rekenen groep 6
Rekenen groep 7
Rekenen groep 8
Tafels leren groep 4 tm 6
Het Metriek Stelsel
Het Breukenboekje

Veel plezier er mee!

Vorige

Alle groenten in de pan

Volgende

Wandelen is een onderschatte sport

  1. Samira

    De spiekboekjes die hier op de site staan zijn ontzettend handig , ik kan nu veel beter mijn kinderen helpen met hun huiswerk . Ook de werkbladen die ik van je heb mogen ontvangen via de mail zijn goede oefeningen ,erg bedankt hiervoor !

  2. Jens

    Nu snap ik hoe het werkt met de d’s, t’s en dt’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén