Vanmorgen sprak ik Jos, leraar wiskunde in de bovenbouw van het vervolgonderwijs. We liepen samen met onze honden in het bos bij de Soester duinen en al pratende over onderwijs op afstand kwamen we terecht op het nieuwe schooljaar. Beiden hebben we een passie voor breuken. Waarom? Omdat ze inzicht geven in de lijn van tafels, naar breuken, naar digitale breuken en dan naar procenten.

Zonder dit rijtje te kennen maak je zeker fouten op de rekenmachine.

Niet alleen kinderen, maar ook zij-instromers, jonge leerkrachten en ouders kunnen wel een steuntje bij breuken gebruiken.

Daarvoor heb ik het breukenboekje gemaakt waarin ik stap voor stap de regels voor die o zo lastige breuken helder uitleg. Een ander onderwerp is het metriek stelsel, over eenheden, maten en omrekentabellen. Best verwarrend, maar met de geheugenkaarten die ik heb gemaakt krijg je overzicht, zie je verbanden en begrijp je de logica. Beide boekjes zijn in fysieke of digitale versie verkrijgbaar in mijn DiKiBO-winkel met leermiddelen voor rekenen en taal.

Een vliegende start voor je kind

Voor kinderen in groep 6, 7 en 8 en voor hiaten bij leerlingen in het vervolgonderwijs, leert DiKiBO je alles over breuken en het metriek stelsel. Helder en beeldend uitgelegd in 2 gedrukte boekjes op handzaam briefkaartformaat of als e-book voor op je mobiel of tablet.

Zeker kinderen die naar groep 7 of 8 gaan, kunnen de regels over breuken en eenheden in de vakantie nog eens rustig doornemen en zo een vliegende start maken in het nieuwe leerjaar.

Klik en bekijk

met vriendelijke groeten,
Nicolette de Boer