Sokken

Opruimtip 1: begin met je sokken

 

Het huis is te vol! In de loop der jaren hebben we zoveel spullen verzameld, veel met mooie herinneringen, die wil ik niet weg doen.  Overtollige dingen wil ik wel kwijt maar wat ik weet niet wat ik weg moet doen, waar ik moet beginnen en hoe ik het moet aanpakken. Een 3-stappenplan voor sokken…

Als vrouw van 55-plus heb je meestal niet alleen zelf een hoop spullen verzameld maar misschien moest het huis van je (schoon)ouders leeg en nam je veel mee naar jouw huis. Of vertrokken de kinderen en bleven hun spullen achter en zo slibden steeds meer kasten en ruimtes dicht.

Opruimtip 1 begin met je sokken!

Met je sokken heb je meestal geen emotionele band, vaak liggen ze op verschillende plekken, soms in oneven aantal, soms door elkaar, verwassen of versleten.

Stap 1 is het verzamelen van alle sokken die je in huis hebt, ook de sportsokken, huissokken, enkelsokjes, kniekousen, pantykousen, panties en nylonkousen. Je gooit ze allemaal op een grote hoop, ligt er niks meer in de was, droger of wasrek?

Stap 2 zet je door de bewaarplek(ken) van je sokken even uit te soppen. Nu zet je 3 bakken, tassen of plastic zakken neer. In bak 1 gaan de spullen die goed genoeg zijn maar niet meer voor jou, in bak 2 gaat alles wat weg kan en wat gescheiden wordt zoals textiel, papier of plastic en in bak 3 gaat de rest.

Stap 3 is de laatste, nu ga je één voor één je sokken pakken en bekijken, trek ze eventueel even aan, zijn ze nog zacht en zitten ze nog lekker? Je zorgt dat je een compleet stel in handen krijgt, eenlingen leg je even apart, vervolgens beslis je waar dit paar sokken in terecht komt: in de schone opbergplekken/in bak 1,2 of 3. Eenlingen waarbij je niets vindt die gaan dus in bak 2.

KLAAR, kijk even waarmee je jouw sokken gaat aanvullen nu je er zoveel hebt weggedaan en waar je nieuwe gaat kopen.

Is dit een grap? Nee, dit is een goede oefening in het je eigen maken van de stappen voor handig opruimen met binnen een uur een heerlijk fris resultaat.

Heb jij ook tips hoe je voorkomt dat je sok als ‘lonely wolf’ verder door het leven moet? Geef hieronder een reactie, of stuur een mailtje naar nicolette@nicolettedeboer.com

  1. claudia Lucassen

    Hoi Nicolette ,
    Leuke blog joh.Leuk te zien wat je nu doet,hoop dat je niet al te erg gewon bent geraakt.
    Je bent volgens mij nog 1 stap vergeten n.l. wanneer je alle enkele sokken hebt weggegooid en je zoon het weekend daarop thuiskomt met de mededeling dat hij nog wat enkele sokken heeft gevonden in zijn studentenkamer ,grrr…. Wens je veel succes met je blog en ik zal zeker regelmatig een kijkje nemen ondanks dat ik nog geen 55+ ben maar beter vroeg begonnen…… .Groetjes Claudia Lucassen 4e groep NBS moeder van Bas .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette