Pieterpad etappe 3 starten Jocelyne en Nicolette op station Groningen met het doel de 31 km naar Gasteren te lopen waar we een B&B hebben gereserveerd. We lopen met bagage voor een overnachting. Het is kouder dan verwacht dus we kopen handschoenen als we langs de Action komen. Vol vertrouwen gaan we op pad maar of en hoe we Gasteren gaan halen, is nog de vraag…

Pieterpad etappe 3

We lopen met het boekje in de hand van Groningen de 21 km naar Zuidlaren. De route is goed aangegeven en we zijn nu beter voorbereid dan de eerste dag waarop we etappe 1 en 2 liepen. Zo hebben we nu voldoende eten en drinken bij ons: ik heb pompoen-muffins gebakken want het is Halloween en sportkoeken met havermout. Wij wonen in Soest en komen vaak in de Randstad dus wij zijn verwend als het gaat om horecavoorzieningen. Hier is het anders, dus altijd water en eten mee en ja, plassen in het bos. Zuidlaren is een prachtig dorp het lijkt op het Laren dat wij kennen maar we vinden het nog mooier en natuurlijk zingen we even het liedje: ‘Berend Botje ging uit varen met zijn scheepje naar Zuidlaren’. Deze dag komen we meerdere Pieterpad lopers tegen, echt leuk. We lopen nog 10 km door naar Gasteren.

Tijd voor elkaar

De gesprekken die Jocelyne en ik voeren veranderen in positieve zin want wanneer heb je in het dagelijks leven nu zoveel tijd voor elkaar. We hebben beiden een man, gezin en werk en we sporten 3 x in de week samen. Dat sporten duurt maximaal 90 minuten. En nu lopen we zomaar 8 uur samen. Jocelyne is fysiotherapeut en ik ben pedagoog, samen praten we urenlang over mogelijkheden voor 55-plusvrouwen. Gun jij jezelf met je vriend(in), partner, dochter of zoon, ander familielid, met een bekende of alleen ook zo’n tocht? Koop dan het Pieterpadboekje en ga het gewoon doen!

www.Bedandbreakfastgasteren.nlPieterpad B&B Gasteren

Aan het einde van deze dag hoor ik gehijg achter me, het is van een Rhodesian Ridgeback die met zijn baas achter ons loopt. Man en hond lopen een rondje Nederland! Begonnen in hun woonplaats Haarlem en nu lopen ze hier in Drenthe. Natuurlijk lopen we even samen op maar dan moeten zij in hoger tempo verder omdat voor het donker Rolde te halen om van daar weer naar huis te reizen. Wij zijn bijna in Gasteren, hebben wederom 31 km gelopen. Bed&Breakfast Gasteren is een warm welkom en na even opfrissen gaan we eten bij de pannenkoekboerderij in het dorp. Er is niets anders en eigenlijk is een pannenkoek na zo’n lange tocht heerlijk!

Ervaring hiermee? Geef hieronder een reactie, of stuur een mailtje naar nicolette@nicolettedeboer.com over dit onderwerp. Ik ga het plaatsen als het Pieterpadlopers verder kan helpen.