Na een overnachting in B&B Gasteren lopen we met een rugzak vol eten en drinken (bedankt Alina en George) richting Schoonloo (28,7 km) waar Cees ons op zal halen. Het is mistig als we richting Ballooërveld lopen, een restant ‘woeste heide’ met de Galgenberg en grafheuvels, we lopen vrijwel alleen de 5,7 km naar Rolde, zou de mist aanhouden?

26 lunch in de kouNog 18 km dan zijn we in Schoonloo

Ja de mist houdt aan en we zien niet veel van het landschap, het is koud en vochtig weer. Het boekje geeft aan dat er in Schoonloo geen winkels zijn. In Rolde was alles dicht want het is inmiddels zondag, als we geen eten mee hadden gekregen van de B&B dan was het afzien geworden. Nu lunchen we buiten, wel koud maar we blijven vrolijk.

Ongerepte natuur en productiebossen

Wij ontdekken tot onze verbazing dat Nederland nog heel veel ongerepte natuur kent en ook plekken waar je niets hoort. In Midden-Nederland waar wij normaal lopen hoor je altijd wel auto’s, treinen of vliegtuigen. Hier in Drenthe is het op sommige plaatsen nog echt stil. Regelmatig stoppen we even om naar de stilte te luisteren.

Schoonloo

We komen om 16.00 uur aan in Schoonloo, had ook niet later moeten zijn want in het bos wordt het al schemerig. Schoonloo is een klein esdorp met een brink. Het schooltje is gesloten en de laatste winkel ook. Het centrum van het dorp is nu café Hegeman. Daar zit Cees al achter een kop koffie te wachten en even later rijden we naar huis. De volgende keer lopen we vanaf dit café naar Sleen een afstand van 24 km. De dagen worden steeds korter…