Het intens gele kurkuma is goed voor witte tanden, dat geloof je toch niet. Maar het is echt zo! Je kunt je tanden bleken met Kurkuma…

Iedereen wil wel wittere tanden, 55-plussers zeker. Iedere tandarts en mondhygiënist hebben daar wel middelen voor maar die zijn prijzig en vrij agressief.

Kurkuma poetst beter

In Azië poetsen mensen vaak hun tanden met kurkuma en ook als zij bij ons verblijven dan poetsen zij hun toch al hagelwitte tanden met kurkuma. Cees en ik hebben het uitgeprobeerd met een goed resultaat. Ik merkte ook dat mijn tandvlees en mondholte zacht en fris werden.

Hoe pas je het toe?

  • Je doet wat kurkuma in een schaaltje, doopt je vochtige tandenborstel er in en gaat poetsen en spoelen. Naspoelen met water en nog even poetsen met je gewone tandpasta. Kurkuma geeft vlekken in kleding en pas ook op voor kunststof sanitair.
  •  In onderstaand filmpje maken ze een papje van de kurkuma.

  • Ja en dan zijn er talloze voorbeelden op internet te vinden waarbij baksoda aan de kurkuma wordt toegevoegd om het effect van witte tanden te vergroten. Baking soda, baksoda, natriumbicarbonaat, zuiveringszout: allemaal hetzelfde. Baksoda is het hoofdbestanddeel van tandpasta’s, voeg een theelepeltje toe aan het schaaltje kurkuma.
  • Of er wordt bakpoeder aan de kurkuma toegevoegd, wederom een theelepel per schaaltje kurkuma. Bakpoeder is een mengsel van baksoda, een zuur (wijnsteenzuur/citroenzuur) en een stabilisator (zetmeel zoals maizena). Het is in de supermarkt te koop onder de naam ‘Backin’ van Dr. Oetker. Poets met het kurkuma-bakpoedermengsel  max anderhalve minuut omdat het zuur je tandglazuur kan aantasten.

Wij houden het bij kurkuma

Want dat werkt goed genoeg maar misschien ga jij verder met experimenteren. Slechter dan te veel poetsen met tandpasta (max 2 x per dag) en slechter dan de tandpasta’s en mondwaters die witte tanden beloven en daarmee altijd een aanslag plegen op je tandglazuur omdat zij met zuren werken, kan het niet worden.

Probeer het zelf en heel fijn als je mij laat weten hoe het jou bevalt.