Kurkuma reinigt en ontgift. Maar het is opeens zo in de belangstelling omdat het een wetenschappelijk bewezen sterk middel tegen (sommige vormen van) kanker is…

Voor iedereen is kurkuma goed. Waarschijnlijk staat het al jaren in je keukenkast als Koenjit. Kurkuma is in het kruidenschap van iedere beter gesorteerde supermarkt te koop.

En hoe gebruik ik het dan?

Je kunt het in alle curry’s, soepen, sauzen, roerbakgerechten, rijst- en bamigerechten gebruiken. Strooi het gewoon in het gerecht. Je proeft het nauwelijks en het kleurt alles warm geel. Kurkuma kan mee gebakken of gekookt worden.

Kurkuma thee

Kurkuma thee

En als ik het wil inzetten voor mijn gezondheid?

Volg dan onderstaande kuur en omdat het om reiniging en ontgifting gaat is deze kuur voor vrijwel iedere kwaal heilzaam:

  1. Kook 1 liter water gedurende 20 minuten. Dat gaat dus niet in een waterkoker want die slaat af. Een pannetje is beter. Ik moet bekennen dat ik meestal de waterkoker gebruik en dus maar 2 minuten kook.
  2. Giet dat water in een thermoskan en voeg er 2 ruime theelepels kurkuma aan toe. Het werkt nog beter met wat zwarte peper of wat schijfjes verse gember erbij.
  3. Tja en dan heb jij je eigen detox-middel gemaakt!
  4. Neem er gedurende de dag steeds kleine slokjes van. Ik vind het zo lekker dat ik het theeglas waarin ik het geniet vaak meteen leegdrink.

Is het echt zo simpel?

Ja dat is het echt. En dat is al eeuwenlang bekend. Maar nu de effecten van kurkuma/koenjit opeens veel in het nieuws zijn, duiken er allerlei producten op die beter zouden zijn. Bijvoorbeeld als voedingssupplement.

Deze tekst kreeg ik vandaag per mail:

“Er zijn maar weinig supplementen die zoveel gebruikt wordt als kurkuma. Kurkuma heeft een brede gezondheid bevorderende werking. Dit is te danken aan de stof curcumine. Het is onder meer goed voor cholesterol, lever, gewrichten, spijsvertering en hart en bloedvaten. 60 vegetarische capsules voor €27,95”

Kurkuma uit het kruidenschap van de supermarkt, zo simpel goedkoop en super gezond

Kurkuma

Houd het gewoon bij het kruidenpotje

Goedkoop en zeker zo effectief. Laat je niet verleiden om voedings-suplementen, tabletten of al die andere kurkumaproducten die op de markt zijn te kopen omdat deze beter opneembaar of handiger zouden zijn. Gebruik gewoon de thermoskan met het kurkuma mengsel en doe dat zo vaak als je nodig vindt.