On the Go broodtrommel

On the Go – Eten voor onderweg

Eten voor onderweg kun je het beste zelf meenemen. Of je nu richting je werk gaat of waar dan ook naar toe, neem altijd je eigen drinken en eten mee dat is gezonder, lekkerder en goedkoper

Keek jij ook naar Jiskefets ‘Debiteuren, crediteuren’ ? In bijna iedere aflevering hebben kantoormedewerkers Jos en Edgar het over hun broodbeleg, waarna het brood ‘Toedeledokie’ in de prullenbak verdwijnt. Willen we daar naar terug?

On the go

‘On the go’ is de hippe benaming voor ‘onderweg’ maar het komt op hetzelfde neer: zorg dat je altijd iets bij je hebt dat jij lekker vindt en dat goed voelt. Maar ‘On the go’ is meer dan dat. Wat vroeger een stoffig attribuut was: het broodtrommeltje, is nu hip. De meeneemlunch werd geassocieerd met een kantine, met scholieren, bouwvakkers en met lager opgeleid personeel, inmiddels zijn het juist jonge, bewust levende en etende jongeren geworden die hun eten en drinken overal mee naartoe nemen. Nu hoor ik dat hoger opgeleid personeel hun voorbeeld vaker volgt en zelf hun eten meeneemt.

Lunchpakketjes in de struiken

Nee, we willen niet terug naar het broodtrommeltje dat door ‘moeder de vrouw’ wordt gevuld en toedeledokie in de prullenbak verdwijnt. Weet je trouwens dat ik in het brave Soest iedere dag complete 12-uurtjes in de stuiken langs de fietspaden richting Amersfoort vond, nou niet ik maar mijn Spaanse adoptiehond Perro. Als rasechte zwerver had hij een neus voor in de struiken weggeworpen lunchpakketten, hij pakte het met zijn bekje eruit en maakte indien in een plastic zakje verpakt dat open met z’n tanden en pootjes. Afpakken was geen optie want een zwervertje laat zijn vondst niet los, tenminste Perro niet. Ik keek toe hoe dat ging en hoe hij de meestal 4 boterhammen belegd met ham en kaas, toedeledokie, opat. Terwijl ik toekeek vroeg ik mij altijd af of degene die liefdevol ’s ochtends dat lunchpakketje maakte er een idee van had dat het onaangeraakt in de struiken werd gegooid. Ook vroeg ik mij af wat de weggooier ging eten in plaats van het lunchpakketje. Iets uit de snackbar misschien? Ik schrijf dit in de verleden tijd omdat Perro helaas is ingeslapen. Die rondjes ren ik nu maar dan zie je niet wat er aan eten allemaal wordt weggegooid.

On the Go

Waarom je eigen eten en drinken meenemen?

Morgen neem ik weer de trein vanuit Baarn naar Amsterdam. Komend vanaf de parkeerplaats staat al om 7 uur voor de kiosk een bord dat een saucijzenbroodje voor €1,- aanprijst. Ongetwijfeld zijn er mensen die dat evt met een kop koffie kopen. Maar weet je wat je koopt? Ik heb het voor je uitgezocht: je koopt ± 400 calorieën, 27 gram vet, 35 gram koolhydraten en toen ben ik maar gestopt. Door altijd drinken en eten bij je te hebben voorkom je dit soort impulsaankopen die je al hoewel goedkoop in aanschaf duur komen te staan als het gaat om vitaliteit.

Heb jij ideeën voor gezonde en makkelijk meeneem eten, van lunch tot tussendoortjes? Laat het mij weten…

 

Vorige

Vrolijke taal geeft vrolijke gedachten

Volgende

On the Go – Tips voor eten en drinken

 1. Hoi Nicolette,

  Ik ben nu een poosje op je blog aan het lezen. Van het ene artikel in het andere.
  Wat een leuk en leerzaam blog heb je gemaakt.
  Je schrijft op een vlotte manier en zo leerzaam als het is, je verzand niet in betutteling.
  Als 55 plus vrouw spreekt het me zeer aan.
  Vriendelijke groet,
  Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén