Kom ik op een feest van een vriend die 50 wordt, krijg ik commentaar op mijn haar zo van ‘leuk dat je de blonde chick speelt, op jouw leeftijd’. Daarom hier voor alle mannen en vrouwen die ik onlangs tegengekomen ben het volgende…

Mijn haar is sinds twee jaar niet meer geverfd. Natuurlijk onderhoudt kapster Jannie het goed echter mijn haar is niet blond het is gewoon grijs. Maar ja, na boek en film ’50 tinten grijs’ is dat blijkbaar zeer aantrekkelijk. Hoedanook vind ik het grappig dat ik na een leven lang experimenteren met haarkleuren nu puur natuur ben en juist daar commentaar op krijg.

En hai leuke jongen die mij een ritje op je scooter aanbood langs het IJ richting AmsterdamCS je had vast niet door dat een vrouw van 60 met haar armen om je middel zat. Bedankt voor ons gesprek en ik haalde er ook nog een trein eerder door.

Wat maakt een vrouw jeugdig?

  1. Je borsten zijn groter dan je buik
  2. Je beweegt soepel
  3. Je gelaatsuitdrukking is vrolijk
  4. Je toont belangstelling voor de mensen om je heen

Stond ik laatst bij Ah bij de wijnaanbiedingen, fluistert een man in mijn oor dat als ik mijn adres geef hij met de wijn komt. Ik had hem al gespot met een zeer chagrijnige vrouw. Bedankt voor je aandacht voor mij, vrolijke man, doet me goed en ik hoop dat mijn leuke reactie jouw bestaan iets verlicht. Al drinken we geen wijn samen.

Hoort deze tekst op een blog voor 55-plus vrouwen? JAAAAAAAAAA! Mijn moeder van 87 voldoet namelijk ook nog aan de 4 punten hierboven want borsten groter dan buik (en dat is knap want noch ik, zus of mam komen verder dan een B-cup). Zeer soepel bewegend door hondje Shiva, door tot op hoge leeftijd te tennissen en door bergwandelingen in Oostenrijk. Een super vriendelijke gelaatsuitdrukking en zeer geïnteresseerd in de mensen om haar heen waardoor ze een rijk sociaal leven kent.

Vrijwel alle factoren die ik noem zijn maakbaar, ga ermee aan de slag of laat een reactie achter hoe jij jeugdig blijft.