Het is zo’n bijzondere tijd van het jaar, het kan nog winteren, sneeuwen of vriezen. Tegelijkertijd kondigt de lente zich aan met uitbottende takken en hyperactieve vogels…

Het is een mooie tijd om stil te staan bij hoe de winter was en hoe de zomer gaat worden. Veel mensen beleven deze 40-dagen tijd bewust volgens een plan.

40-dagen zonder…

Na het Carnaval gaan Rooms Katholieken vasten tot aan Pasen. Wat dat precies inhoudt weet ik niet. Wel weet ik hoe mijn vriendin ermee omging, zij ging 40 dagen vasten, zoals dat bij deze kerk gebruikelijk is. Ik ken dat geloof niet maar vond het idee van matig eten en in gebed gaan wel mooi. Helaas mislukte het bij mij al snel. Ik vond dat ik eigenlijk al matig at en bovenal was ik er veel te druk voor. Totdat ik na 40 dagen, het was inmiddels Pasen, mijn vriendin weer zag: 8 kilo lichter, glanzende huid maar bovenal straalde ze zo. Waar was ik nou met al mijn smoesjes om niet mee te hoeven doen?

Hoog tijd voor het 40-dagen Fitplan!

Met het 40-dagen Fitplan ga je werken aan balans en ontspanning in je lichaam & geest / body & mind. Centraal staat beter omgaan met stress en het verminderen van energievreters zoals suiker en alcohol.

40 dagen lang, ga je elke dag een kleine stap vooruit, dat is het geheim. Het talent om je wensen op te delen in kleine stukjes en blij te zijn met ieder bereikt doel.

Die 40 dagen worden ook wel de ‘veertigdagentijd‘ genoemd, de tijd tussen Aswoensdag en Stille zaterdag en de dag erna is het Pasen!

Ik vind het een mooie periode om je te bezinnen, dingen te laten staan die je niet nodig hebt om na 40 dagen af te sluiten met het vieren van Pasen, het Voorjaar, de Lente. En te stralen!

Doe met me mee met het 40-dagen Fitplan
en schrijf je nu hier in!

Dinsdag 12 maart gaan we beginnen. Je ontvangt dan elke dag van mij een e-mail met nieuwe tips en inspiratie over hoe je beter omgaat met stress en het verminderen van energievreters zoals suiker en alcohol. Geen kosten, geen verplichtingen. Jij bepaalt wat je wel of niet doet.

Meer weten? Bekijk hier het actieplan voor dag 1!

Met lieve groet,
Nicolette