Eet een dieet met veel tyrosine en je krijgt de bouwstenen voor dopamine aanmaak vanzelf binnen.

In de hoofdrol zetten we de banaan

Zo tjokvol tyrosine dat je er dieper van gaat nadenken. Een beter brein door banaan. Banaan is lekker, betaalbaar, makkelijk mee te nemen overal op te eten en heeft direct een super effect op je lichaam en brein.

Een beter brein door banaan!

Nog meer natuurlijke tyrosines

Alle groene bladgroenten, lima of -boterbonen, tuinbonen, avocado’s, bieten, amandelen, pinda’s, sesamzaadjes en pompoenpitten.

Creatief denken

Waauw! Van dit onderzoek wordt je blij:

Creatiever worden door voeding NWO | 26 september 2014
Voedsel dat het aminozuur tyrosine bevat – zoals soja, amandelen, en bananen – kan creatief denken bevorderen. Dat is de uitkomst van een studie van cognitief psychologe Lorenza Colzato en haar collega’s aan de Universiteit Leiden, gepubliceerd in het wetenschappelijke blad ‘Psychological Research’ op 26 september.
Colzato en haar collega’s waren de eersten om te onderzoeken of tyrosine, wat de productie van dopamine stimuleert, creatief denken positief beïnvloedt. Verhalen doen de ronde dat creatieve mensen soms specifiek voedsel eten om mentale blokkades te overwinnen en dieper over vraagstukken te kunnen nadenken. Steve Jobs, wellicht een van de meest creatieve geesten uit onze tijd, refereerde vaak naar zijn op fruit gebaseerde dieet als de basis van zijn succes. Aangezien fruit rijk is aan het aminozuur tyrosine, is het idee dat tyrosine creatief denken kan beïnvloeden zeker geen vreemde gedachte.
Colzato: “Tyrosine-rijk voedsel en voedingssupplementen met tyrosine zijn een gezonde en goedkope manier om ons vermogen om dieper na te denken te verbeteren.”

Actie voor dag 6:

  • Eet de komende vijf dagen zo dat 50% van je eten uit tyrosine-rijk voedsel bestaat.
  • Koop eventueel tyrosine capsules als supplement.

 

P.s: Dit is stap 6 van de 40 van het 40-dagen Fitplan.
Heb je de vorige gemist? Ga dan naar: stap 1 | stap 2stap 3 | stap 4 | stap 5 |