Nicolette zet kleine stappen 3

Het 40-dagen Fitplan deel 6 – Zet kleine stappen

Met kleine stappen vooruit dat is het grote geheim. Het talent om je wensen op te delen in kleine stukjes en blij te zijn met ieder bereikt doel…

dat talent kun je weer oppakken, juist als je ouder bent. Als je jong bent leer je op school en opleiding vanzelf in kleine stappen te denken. Met een gezin en op je werk ook. Als 50-plusser zie je de kleine stappen als routine en ga je al gauw groot denken.

Nicolette zet kleine stappen 1

Zet kleine stappen

Meer bewegen, 3 kilo eraf, opgeruimd huis, een slank sportlijf, gezond, goedkoop en groen eten koken, de 498 km van het Pieterpad lopen. Ik word al moe als ik eraan denk. Het is teveel allemaal. Ik loop altijd maar achter mezelf aan. Herken je dit? Doe dan mee met het 40-dagen Fitplan en oefen mee in het nemen van kleine stappen met grote rust tot gevolg.

Leef bij de dag. Bedenk dat iedere nieuwe dag een nieuwe kans is. Een dag waarin jij kunt kiezen voor jouw welzijn.

 1. Ga de 40-dagen periode plannen: zet de begin- en einddatum datum in je agenda of op de kalender en plan allerlei leuke dingen daar tussenin. De 40 dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn, sommigen laten het weekend het plan los, of een vaste dag in de week. Kan allemaal. Al volg je maar één dag in de week het Fitplan, als je dat dan 40 weken doet bereik je ook je doel.
 2. Vertel aan iedereen die het wil horen en vooral ook tegen diegenen die het niet willen horen dat je 40-dagen Fitplan gaat aanpakken. Dus dat je misschien ‘nee’ zegt tegen taart, pizza en pasta. Dat jij je e-mails en andere berichten misschien minder snel beantwoordt. Dat je wat minder bereikbaar bent en misschien niet direct voor iedereen klaarstaat.
 3. Trek je niks aan van goedbedoelde reacties als: ‘Wat zal jij het moeilijk krijgen’ of ‘Lieverd, gaat je echt niet lukken hoor, je hebt al zoveel geprobeerd’. Jij probeert niets je gaat gewoon 40 dagen lang kiezen voor jouw mentale en fysieke gezondheid. Het is een time out!

Wees blij met iedere verbetering, hoe klein ook.

Meten is weten

 Al 15 jaar sta ik iedere ochtend op de weegschaal en noteer ik mijn gewicht. Er ligt een leesbril in het badkamerkastje en notitieboekje met pen erbij. Waarom ik dat doe? De aanleiding was dat onze oudste op kamers ging wonen en onze weegschaal meenam. Toen ik na geruime tijd ergens op een weegschaal ging staan schrok ik me een hoedje. De inmiddels te strakke broeken lagen diep weggestopt in de kast evenals te strakke beha’s, rokken en jurken. Leve de leggings. Leve de stretchkleding. Aaaaaaaaaarch!

Aankomen is een gemene insluiper

Iedere dag op de weegschaal dus, schoon aan de haak (zonder kleren) en het resultaat opschrijven. Pak een notitieboekje, leg potlood of pen erbij en noteer iedere dag je gewicht.

Wees blij met iedere verbetering, hoe klein ook!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 1. Marleen vd Linden

  Dag Nicolette, begrijp ik het goed dat het 40 dagen fitplan geen vaststaand plan is maar dat ieder voor zich dat zelf maakt met de tips die je geeft? Op de site kan ik het nl niet echt ontdekken.
  Graag je reactie met dank en groet

  Marleen

  • Ha Marleen, het 40-dagen fitplan is inderdaad geen vaststaand plan en dat wordt het ook niet. Het was mijn bedoeling om 40 dagen lang een blog te publiceren zodat je met die 40 artikelen zelf een plan zou kunnen opstellen. Dat is niet gelukt want ik ben maar tot 7 artikelen gekomen en ben er nog steeds mee aan het werk, wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette

Naar boven