Mojito is een heerlijk drankje op warme dagen. Hier het recept van Sebastiaan Schreuder, met vlierbloesemsiroop in plaats van rum en suiker.

De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, suiker, bruiswater, munt en heel  veel ijs. De cocktail is een echte klassieker die al in de vijftiger jaren gedronken werd. Hier een variant zonder rum bedacht door de jonge, opkomende kok Sebastiaan Schreuder.

Mojito met vlierbloesemsiroop

Neem een longdrink glas doe er in deze volgorde in:

  • blaadjes verse munt
  • limoen partjes
  • scheutje vlierbloesemsiroop
  • gehakte ijsklontjes
  • bruisend water (rode spa)

Alles naar smaak bijvoorbeeld per glas zo’n 5 muntblaadjes + een takje munt, een halve limoen in partjes, vlierbloesemsiroop al naar gelang hoe zoet je het wilt hebben. Door het ijs ervaar je eerder een zoete smaak dus liever te weinig dan teveel siroop. Veel ijs, het liefst gecruncht, dat kan door het in een theedoek kapot te stampen of in een blender of keukenmachine. Vul aan met water met bubbels, zet het takje munt en twee rietjes erin. Het is een ijskoude, verkwikkende sensatie.

Door het ijs ervaar je eerder een zoete smaak!

Elderflower

Vlierbloesemsiroop

Deze siroop kan je in de beter gesorteerde supermarkt kopen. Bij onze AH staat hij in het schap. Als je een kan met water vult en er bijvoorbeeld schijfjes komkommer, stukjes meloen of ander (diepvries) fruit in doet dan kan een scheutje vlierbloesem er een heerlijke smaak aan geven. Zo’n zelfgemaakte limonade hoeft niet zo zoet te zijn, zeker als je er ijs in doet.

Heb jij recepten van alcoholvrije dranken?

Fijn als je mij een recept stuurt, het mag best summier zijn opgeschreven want ik probeer alles zelf uit (ook voor de foto’s) en schrijf er dan over in de blog. Ik ben benieuwd…