Het boek ‘De vliegende kreeft’ is af. Ik mag er niets meer aan veranderen. De vormgever is de laatste die aanpassingen verricht. Aangezien mijn man Cees de vormgever is en onze laptops gekoppeld zijn, zie ik wat hij doet. Hij doet het goed maar ik zie steeds weer woorden die nog mooier kunnen.

Toch is het goed dat het boek over drie dagen naar de drukker gaat. Twee jaar heb ik eraan kunnen schrijven, nu is het klaar om te delen met anderen. Het is alleen zo vreselijk spannend. Op mijn schrijfzolderverdieping met zicht op de toppen van de bomen dienen zich vanzelf gedachten aan, die groter zijn dan ik kan denken. Nu ga ik die gedachten delen.

Het eerste boek was ParkinsonPartner

Op 11 april 2018 gaven Cees en ik het boek ParkinsonPartner uit. Als je zoals ik altijd aan het schrijven bent, dan heb je meestal veel notitieboekjes. Dus toen ik een paar jaar lang alleen kon werken als mantelzorger, rolde uit mijn eenzaamheid vanzelf dat boek. Cees is professioneel ontwerper, dus samen vormen we een mooi team. We geven de boeken in eigen beheer uit. ‘ParkinsonPartner’ voorziet in een groeiende behoefte. Tegelijkertijd ontstond de vraag naar een nieuw boek, zeker ook tijdens de lezingen en presentaties die Cees en ik naar aanleiding van ‘ParkinsonPartner’ door het hele land gaven.

Het tweede boek is De vliegende kreeft

Precies twee jaar later, op 11 april 2020, komt  ‘De vliegende kreeft’ uit. Bij het eerste boek verwachtte ik niets. De eerste oplage telde maar vijftig exemplaren. Het liep anders. Het lijkt wel alsof er steeds meer en steeds jongere mensen de diagnose parkinson krijgen. Het boek wordt dan ook veel verkocht. Het tweede boek zou een vervolg worden. Het zou beginnen waar ‘ParkinsonPartner’ stopt. De werktitel was ‘ParkinsonPartner gaat op reis’. Maar halverwege liep ik vast. Ik kon het niet meer opbrengen om over parkinson of over andere hersenziekten te schrijven. Na twaalf maanden werken en heel veel (literatuur)onderzoek wilde ik niet meer over ziekte schrijven.

Een bijzonder cadeau

Door de vliegende kreeften overwonnen Cees en ik ziekte en angst!

De burn-out legde alles stil

Inmiddels was ik totaal onverwacht en keihard, onderuit gehaald door een burn-0ut. Schrijven lukte niet meer. Totdat ik zomaar vrijuit begon te schrijven, meestal na mijn ochtendmeditatie. Ik merkte dat het boek over hoop moest gaan. De hoop op herstel. De hoop op gezondheid. Voor alle mensen. Over het vinden van vrijheid en geluk. En zo ontstond ‘De vliegende kreeft’.

Heb ik dat boek geschreven?

De titel kwam als vanzelf. Cees en ik  noemen nare dingen vliegende kreeften. Alle obstakels nemen de kreeften mee op hun vlucht naar de horizon. Door de vliegende kreeften overwonnen Cees en ik ziekte en angst! Het leverde een boek op dat ik zo mooi vind, dat ik zelf niet geloof dat ik het echt geschreven heb. Het is te mooi voor woorden. Het is ontstaan in de toppen van de bomen en door het open raam in mijn laptop gedwarreld. Ik hoef het nu alleen nog maar met jullie te delen.

Nicolette de Boer

De vliegende kreeft, het boek
Bestellen en 5 dagen later in huis.
Naar wens gesigneerd.
€ 14,95

De vliegende kreeft, het Ebook
Als Ebook direct downloaden en lezen op e-reader, smartphone of computer. € 9,95

Ook verkrijgbaar bij alle fysieke en online boekhandels.