De vliegende kreeft het voorwoord

De vliegende kreeft, het voorwoord

Ik heb het boek ‘De vliegende kreeft’ in mijn handen. Er is een proefexemplaar aangekomen en we vinden het prachtig. Het is geworden zoals ik voor ogen had.

Vroeger heb ik veel voor mijn werk geschreven en hadden anderen of de uitgever het laatste woord. Nu Cees en ik het zelf uitgeven kunnen we het boek maken zoals onze lezers het willen. Daarom is het makkelijk leesbaar en zijn er vrijwel geen pagina’s die alleen tekst hebben. Staan er weer veel gedichtjes in, steek je er waarschijnlijk wat van op en is het echt een boek om cadeau te geven. Het is dus een boek zoals ik het zelf graag zie.

De vliegende kreeft, de kaft

Op de kaft zie je de titel ‘De vliegende kreeft’ staan alsmede de ondertitel zijnde ‘Over hoop, herstel en gezondheid’. Cees kon het als oud reclameman niet laten om er ook een button op te zetten. De tekst erop is van mij: Burn-out bij mantelzorg, wat doe je eraan? Het is maar een bescheiden maar wel belangrijk thema in het boek. Door mijn eigen burn-out die veroorzaakt werd door mantelzorgen kwam ik er achter dat deze vorm van burn-out anders is dan degene die door werk veroorzaakt wordt. Er is daar nog heel weinig over bekend.

Dit boek ‘De vliegende kreeft’ is voor jou

De twee jaar dat ParkinsonPartner verkrijgbaar is heb ik heel veel exemplaren gesigneerd en op verzoek teksten er in gezet. In ‘De vliegende kreeft’ heb ik er al een tekst ingedrukt waar je zelf je naam, een andere naam of een tekst onder kunt zetten. Kijk maar:

Dit boek is voor jou.
Ik ben gelukkig met je.
Aan iedereen vertel ik
over jouw liefde…

De vliegende kreeft, het voorwoord

Hoop is een wens van de geest.
Herstel is het proces om die wens te vervullen.
Gezondheid is het resultaat.

Mijn man en ik, kregen achter elkaar de ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis, geheugenverlies en burn-out in huis. Van twee actieve, volop werkende mensen werden Cees en ik in april 2016, respectievelijk patiënt en mantelzorger. Ik schreef daar in 2018 het boek ‘ParkinsonPartner’ over, dat veel wordt gelezen. Kort na het verschijnen van dat boek, werd ik hard onderuit gehaald door een burn-out. 

Als gedragswetenschapper werk ik sinds veertig jaar aan het gericht veranderen van gedrag van mensen. Nu moest ik aan mijzelf werken. Tegenover angst en bezorgdheid zette ik liefde en vertrouwen. In plaats van twijfel kwam focus op herstel. Diagnoses en prognoses verving ik door hoop. 

Cees en ik noemen ziekte en verdriet vliegende kreeften. Als ze ons plagen dan sturen we ze weg. Alle narigheid nemen ze mee op hun vlucht naar de horizon.

Het is nu twee jaar later. Het boek ‘De vliegende kreeft’ is af. In dit boek beschrijf ik in drie delen hoe ik de ziektes overwon. Deel één gaat over hoop. Hoop is het wonder dat je verwacht. Deel twee staat in het teken van herstel. Je vindt er praktische ideeën waarmee je zelf aan de slag kunt. Deel drie gaat over gezondheid. Mijn pelgrimstocht naar Santiago speelt daarin ook een rol.

Ik ben nu intens gelukkig. Zomaar gelukkig. Het zit vanbinnen. Tijdens het maken van dit boek heb ik een heel proces doorlopen. Ik ben het boek geworden en het boek werd mij. Ik ontdekte dat ikzelf alleen weet wat ik nodig heb. Die gedachte draag ik nu altijd bij mij. Het maakt mij vrij van alles en iedereen en brengt puur geluk.

Ga je met mij mee op zoek naar hoop, herstel, gezondheid, en wie weet ook nog geluk?

Nicolette

 

De vliegende kreeft, over de impact van mantelzorg op naasten

De vliegende kreeft, het boek
Bestellen en 5 dagen later in huis.
Naar wens gesigneerd.
€ 14,95

De vliegende kreeft, het Ebook
Als Ebook direct downloaden en lezen op e-reader, smartphone of computer. € 9,95

Ook verkrijgbaar bij alle fysieke en online boekhandels.

Vorige

De vliegende kreeft, het boek is af!

Volgende

Over hoop, herstel en gezondheid

  1. Aukje

    Ha nicolette. Een nicht van mij vraagt of het ook als e- book verkrijgbaar is. Ik meende van niet maar vraag het toch even

    • Hoi Aukje. Jazeker vanaf 11 april is de vliegende kreeft ook als e-book via deze site verkrijgbaar voor € 9,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette