geef een beejte wijsheid cadeau

De vliedende tijd

Een spiritueel foto-gedichtenbundel over leven, liefde, verlies, vriendschap en geluk.

Klik op de foto en blader door het boek

Over de alledaagse werkelijkheid van de dingen die komen en gaan.

Aukje Bakker en Nicolette de Boer zijn beiden gegrepen door de schoonheid van alledaagse dingen. De teksten van Nicolette en de poëtische fotografie van Aukje versterken elkaar in een beeldschoon werkstuk van 24 bijzondere foto-gedichtencombinaties over leven, liefde, verlies, vriendschap en geluk. De vliedende tijd, een bundel die je troost, hoop en houvast biedt in deze woelige tijden. Voor je zelf of om iemand een hart om de riem te steken met een persoonlijke boodschap.

De vliedende tijd, een filosofisch begrip

De vliedende tijd is een altijd stromende tijd die heden, verleden en toekomst omvat. De vliedende tijd is een eeuwenoud begrip. Al rond het jaar twaalfhonderd werd het woord ‘Vlieden’ gebruikt, in de zin van stromen, voorbijgaan of vluchten. Vlieden heeft een relatie met tijd. In de 17e eeuwse schilderkunst werd soms een zandloper afgebeeld als teken van de vliedende tijd. In die tijd was de zandloper ook het waarmerk van de filosoof. De vliedende tijd is ook nu nog een filosofisch begrip. Ook spiritueel kun je het goed toepassen.

UTijd, filosofie en spiritualiteit zijn de basis van de foto’s en teksten in dit boek, zodoende kozen Aukje en Nicolette voor de titel ‘De vliedende tijd’.

De vliedende tijd, 54 pagina’s in een gebonden hardcover uitvoering.
Een bundel om even bij weg te mijmeren of cadeau te geven.
€ 19,95 incl. BTW en geen verzendkosten.

 

Klik op de foto voor een vergroting

Over de auteurs Aukje en Nicolette

Aukje Bakker (1949), fotograaf. Impressionistische en abstracte schilderkunst spreekt haar erg aan en dat is duidelijk in haar werk terug te vinden. Qua techniek gebruikt ze veelal langzame sluitertijden en zoomt ze sterk in. De  fijnzinnigheid van het lijnenspel in de vaak tere en soms zelfs transparante vormen maken haar foto’s tot boeiende, kunstzinnige taferelen met een poëtische uitstraling. Zie ook www.aukje.info

Nicolette de Boer (1955), gedragswetenschapper, docent en auteur. Haar passie is het gedrag van mensen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden. Eerder verscheen van haar ‘ParkinsonPartner‘ (2018) en ‘De vliegende kreeft‘ (2020).

Aukje Bakker en Nicolette de Boer
 1. Jolande

  Heel blij met dit prachtige boek. Wat een mooi samenspel tussen de abstracte foto’s en de gedichten. Bijzonder, hoe deze tweeluiken van woorden en beelden, elkaar versterken.

 2. Lisette van Halder

  Een prachtig boek; een mooi samenspel van fotografie en poëzie.
  Daar ik meer feeling heb met fotografie dan met poëzie eerst de fotografische kant.
  Aukje het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s. Ze zouden het goed doen op groot formaat. Je kijk op de natuur blijft me boeien en inspireren.
  Of de poëzie nu bij de foto is gemaakt of de foto bij de gedichten is gezocht vind ik niet zo belangrijk.
  Ik blijf poëzie moeilijk vinden. Als ik dan de foto van Aukje erbij zie dan gaat het gedicht leven.
  Chapeau voor beiden.

 3. Bram van der Perk

  Een mooi poetisch boek. De abstracte foto,s van Aukje stimuleren mijn fantasie. Nicolette heeft heel mooie gedichten erbij gemaakt. Elke ochtend als ik in mijn badjas een kop thee drink sla ik een bladzij op kijk naar de foto en lees de tekst. Beetje een spirituele start van de dag. Het is ook heel professioneel uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén