Ik loop de Camino Portugues en neem mee…

Morgen vertrek ik naar Porto om de Camino Portugues te lopen. De rugzak is gepakt en weegt 6,2 kilo. Alles wat ik nodig heb zit er in, alleen de 1 literwaterzak die ik bij de rugzak kocht moet nog gevuld worden dan zit ik op 7,2 kilo gewicht. Dat is goed te doen. De foto hieronder laat zien wat er allemaal in de rugzak komt en wat ik aan doe.

Allemaal lichtgewicht spullen

Tijdens de bloesemtwee-daagse dit voorjaar en tijdens de zomervakantie heb ik de alles uitgeprobeerd. De waterafstotende wandelbroek (H&M online) de rode, waterdichte trailschoenen (Salomon), de ruime lakenzak, het bestek, de waterdicht af te sluiten rode buidel (52graden North, Soest), de regenponcho, het donsjack, de roze windvanger (Intersport, Soest) en tot slot de rugzak, ze voldoen allemaal aan mijn verwachting. De rugzak neem ik mee als ruimbagage, de wandelstokken gaan verpakt in een hoes het ruim in. Hun gewicht komt er tijdens het lopen nog bij (450 gram).

Een greep  uit de rest: de 40-liter rugzak van QUECHUA (Decatlon, online) inclusief geïntegreerde regenhoes en waterdrinksysteem van 1 liter 1300 gram. Verder een paar sokken 20 gram, compressiekniekousen 52 gram, twee sportslips 50 gram en twee sportbh’s 90 gram, een wandelrokje 200 gram, wandelsandalen 550 gram, heuptasje en rugzakje voor in de stad 100 gram en een zwart jurkje 200 gram.

De vliegende kreeft

Heel belangrijk zijn ook de schrijfspullen omdat ik notities ga maken die eenmaal thuis verwerkt worden in mijn nieuwe boek: ‘De vliegende kreeft – op zoek naar hoop, herstel en gezondheid’. De delen HOOP en HERSTEL liggen al klaar, deel 3 GEZONDHEID gaat deels over de wandeltocht want wat is er nu gezonder dan wandelen.

Een bijzonder cadeau

Op zoek naar de stilte

Voor nu zoek ik de stilte en als ik haar gevonden heb, al wandelend op het eeuwenoude pelgrimspad en ik sta op de Plaza de Obradoiro voor de kathedraal van Santiago de Compostella dan komen heden, verleden en toekomst samen en rest slechts een enorme dankbaarheid.

Adios,
Nicolette

Lees meer over de Camino Portugues en mijn zoektocht naar hoop, herstel en gezondheid.
Dag 1: van Porto naar Vila do Condo
Dag 2: van Vila do Condo naar Sao Felix
Dag 3: van Sao Felix naar Barcelos

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige

Ik ga de Camino Portugues lopen

Volgende

Het avontuur van de Camino Portugues begint

 1. Corrie

  Succes Nicolette
  En bedankt voor de mooie woorden vanochtend .
  Heel veel geniet momenten op je wandeltocht ik vind het dapper.
  Groetjes corrie

 2. Heb het fijn met jezelf stoere moedige vrouw. Denk aan jou, liefs Xx

 3. Marius

  Heel veel succes en plezier. Ik hoop dat het brengt wat je zoekt. Tot over drie weken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén