Sparta ION opgehaald door de Stella bus

Bijna acht jaar had ik mijn Sparta ION. Op 07-11-2012 kon ik hem ophalen bij de dealer. Ik was er heel blij mee en de fiets deed het prima. De ellende begon op 07-01-2015 toen ik een brief van Sparta kreeg met de mededeling dat er problemen waren geconstateerd bij het type damesframe van mijn Sparta ION met framenummer SP2059137.

Jaren ergenis

Het frame werd vervangen door een 2016 frame. De kleurstelling zou het zelfde bijven. Mijn mooie blauw met grijze fiets kwam terug met half de originelen en half het nieuwe frame uit 2016. Heel lelijk maar ik was blij dat ik mijn fiets terug had. Totdat ik ging fietsen. Wij wonen in een hofje met één enkele toegangsweg. Op die weg zijn verkeerdrempels geplaatst en bij de eerste drempel ging het al mis. Op de display stond niks behalve ‘Error 12’ .  Jaren van ergernis volgden want wat heb je aan een fiets die soms wel en soms niet de ondersteuning herkent. Een ‘Diagnose Formulier’ uit 2019 geeft aan dat ik ruim 2000 kilometer zonder ondersteuning heb gefietst in 3 jaar. Heel goed voor mijn beenspieren. Maar vaak wel zwaar. In die periode heb ik 4500 met ondersteuning gefietst. Dat laat zien hoe vaak de fiets kapot was, bijna de helft van het aantal ritten!

Sparta moet zich schamen

De Error Log geeft vanaf 2017: E12, E40, E28, E41, E13, E30 in deze volgorde aan en allen in meerdere malen.

Een bijzonder cadeau

Gisteren stond ‘Error 0005’ erop. Dat was de laatste variant. De Sparta verdween in de bus van Stella. Hij leverde 750 euro inruilkorting op en ik heb vandaag voor het eerst gefietst op mijn Morena Premium Dark Green van Stella. De nieuwe fiets vloog over de verkeerdrempels heen. Het is een beest met middenmotor, ondersteuning van Bosch en met een derailleur met 10 versnellingen. Dat maakt 8 jaar fietsstress goed. Maar Sparta moet zich diep schamen.

Sparta e-bikes niets dan ellende

Vorige

Een boswandeling met breuken

Volgende

Leerachterstand in rekenen door coronacrisis

  1. Lena

    Niks dan ellende en dan voor een Sparta van ruim €2900.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén