Sparta e-bike

Sparta e-bikes, niets dan ellende

Sparta e-bike, mooie fiets, rijdt lekker als hij rijdt. Ik dacht dat ik dikke pech had met mijn fiets maar even op internet leverde schrijnende taferelen, nalatige dealers en een volstrekt afwezig en onbereikbaar Sparta …

Wat heb ik geleden, paar duizend euro’s kwijt, een cadeau van mijn moeder, dat maakt het nog erger want alleen maar ellende. Lijden? Ja want een ritje met een vriend die ernstig ziek is, moest voortijdig worden afgebroken en dat is maar één voorval.

Sparta e-bikes = chaos

Deze blog begin ik altijd klein want dicht bij mijzelf en trek het daarna in een groter verband. Zo kom ik nu uit bij andere e-bikers. Lees hieronder de verhalen/klachten van anderen over Sparta (zie ook Klacht.NL). Inmiddels heb ik tevergeefs contact opgenomen met Sparta en met mijn dealer. Graag ook jullie reactie aangaande e-bikes, met, voor één keer, de nadruk op de dingen die fout gaan. Want met elkaar kunnen we wellicht invloed uitoefenen.

Hobbelweg, fietsondersteuning weg!

Bij elke hobbel valt de fietsondersteuning uit. Kwestie van een slecht contact met de accu. De fietsenmaker heeft een spie gezet tussen de bovenkant van de accu en de bagagedrager. Dat heeft een jaar lang geholpen maar nu valt na een hobbel weer af en toe de accu (tijdelijk) uit.


Weer naar de fietsenmaker dus. Accu met tie wraps vast gezet. Naar huis gefietst en op de klinkerweg vlak bij huis valt de fietsondersteuning weer uit! Meteen weer terug naar de fietsenmaker.

Accu verrot

Na 4 jaar ellende stelt de fietsenmaker nav een computertest het volgende vast:
Accu verrot, verbindingsproblemen, revisie niet mogelijk. Oplossing nieuwe accu voor € 900,- maar geen garantie dat de uitvalproblemen daarmee verholpen zijn. ‘Misschien wordt het toch tijd voor een nieuwe Sparta mevrouw?’

WD40

Dat wordt mijn man te gortig. Eenmaal weer thuis bekijkt hij nauwkeurig de accu en ziet dat de contacten enigszins verbogen en geoxideerd zijn. Voorzichtig recht gezet en gereinigd met WD40. Accu teruggeplaatst en een rijtest gemaakt op onze beruchte hobbelweg. Hij doet ’t! Sindsdien fiets ik alweer 8 maanden probleemloos met mijn Sparta Ion.

Te zot voor woorden

Alle reacties hieronder bij elkaar lezend, is het te zot voor woorden dat Sparta tot nu toe niets van zich heeft laten horen. Het gaat om een duurzaam product waar de klanten een behoorlijke som geld voor overhandigen en waarvoor een onbruikbaar product wordt geleverd.
Onbruikbaar? Ja want meer dan de helft van de fietstijd moet ik zonder ondersteuning fietsen!

Tot zover. Graag je reactie.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sparta ION opgehaald door de Stella bus

Vorige

Pieterpad, van Holten naar Vorden

Volgende

5 tips hoe je sportschoenen kan veteren bij voetproblemen

 1. Maarten

  Ik heb ook veel problemen met mijn Sparta B1. Moet wel zeggen is ruim 6 jaar oud en 33000km gereden, maar heb al gescheurd frame gehad (frame viel onder garantie, echter het volledig opnieuw er omheen opbouwen van de fiets door de spartadealer niet: kosten 350 euro), ingewikkelde traploze versnellingsnaaf 2 keer vervangen, trapfrequentie zeer hoog bij deze naaf wat de dealer niet opgelost krijgt, nieuw achterwiel van Batavus omdat de Sparta velg keer op keer scheurde bij sommige spaken, regelmatig uitvallende display, en nu: motor volledig versleten, kosten 700 euro. Einde verhaal dus…voor mij geen Sparta meer.

 2. Paul van Zuylen

  Hallo,

  ik rijd nu 9 jaar op mijn Sparta B1 en tik de 50.000 km aan; nog met de eerste accu.
  Al moet ik wel zeggen dat het einde van de accu nu nadert.
  Verder: graag weer zo’n fiets qua prijs/kwaliteit.

  Paul

 3. Jan Franken

  Goedemiddag,
  Onze fiets betreft een Sparta Emotion C3 van 2015, 3 jaar geleden van iemand overgenomen. Sinds ca een half jaar problemen met trapondersteuning, die gedeeltelijk of helemaal niet meer werkt. Op advies van onze lokale fietsenmaker, heb ik de kabelboom uit het frame gehaald en deze nagelopen. Alle draden bleken nog prima, maar van de connectors tussen de 3-fasen bedrading in het frame en de draden die naar de voorwielmotor lopen, bleken 2 sts slecht contact te hebben gemaakt en bij 1 zelfs het plastic aan elkaar gesmolten.
  Deze connectors zijn in mijn ogen totaal niet geschikt om een piekstroom van max 2 Amp door te laten en ik vermoed dat dit bij veel fietsen problemen oplevert. Ik heb de connectors er tussenuit geknipt, de draadeinden vertint en met een eenvoudig kroonsteentje aan elkaar verbonden.
  De fiets vliegt nu weer.

 4. Harm

  Een sparta f7e ltd gekocht in 2017, vaak bij de fietsenmaker gestaan, tot 3x toe is achterwiel opnieuw gespaakt, bij de 3e x is er een sterkere velg gebruikt en dikkere sterkere spaken, zelf bij gehouden dat de spaken op spanning bleven , waren in al de tijd regematig spaken gebroken. Recent viel de ebike om en was de ondersteuning weg, zelf maar aan het zoeken gegaan want de fietsenmaker wist mij te vertellen dat dit een dure grap voor mij zou worden…wat bleek? De stekker van de motor was los , na weer goed aansluiten doet alles het weer. Als de ebike het doet rijdt deze heerlijk, toch zou geen sparta of ander accell groep produkt weer kopen, ook batavus en koga zijn vd accel groep, de accus van sparta passen 1 op 1 op batavus modellen.

 5. v. Rijswijck

  ik heb in 2018 een sparta 8mti met een ion middenmotor en een 500w accu in frame heb er ruim 15000 km probleemloos mee gefiets zonder een cent onkosten voor 100% tevreden jammer genoeg hebben ze hem afgelopen zomer gestolen zit nu nog zonder ben nu op zoek naar een zelfde e bike volgens mij wordt dit type niet meer gemaakt zat ook een gashandel op wat ik wel zeer practisch vond

 6. A Paulissen

  Geachte heren van sparta.
  Afgelopen 5 jaar 3 fietsen gekocht .
  2 fietsen van 3350 euro en 1 fiets van2849euro.
  Laatste fiets type M8iLTD D 53. frame nr ac2083604.
  Divers keren bij van Huygevoort tilburg geweestivm storingen.
  Nu weer nieuw diplay 125 euro.

 7. Bert van der Meer

  Heb een sparta M11ti in 2019 gekocht
  Na problemen met de versnelling is de naaf na 6 weken al vervangen
  Toen problemen met diverse rubbertjes en klemmetje van de accu .na veel klagen ook eindelijk vervangen
  Toen problemen met de chip voor navigatie en diefstal . Is kosteloos vervangen
  Nu is na 2 jaar de controller kapot en moet worden vervangen ik ben fiets nu al een week kwijt omdat de controller na een week nog niet is geleverd

  Ben benieuwd hoe lang dit gaat duren en of het de oplossing is voor de foutcodes op de display en uitval van de motor

 8. WAO

  Sparta C3 voorwiel motor 2014. +/- 14000 km Met de kleine accu 317 wat nog nooit problemen mee gehad, nu een accu van 522 wat geweldige fiets.

 9. saagstree

  Sparta ion RX geeft na 3 jaar ineens aan dat Display niet bij de fiets hoort hij doet niets meer.
  We verblijven 6 maanden in Spanje en hier is geen software maar ff terug naar Holland om fiets te updaten ja ja in de corona tijd.
  Gauw lozen want voor Bosch hebben ze hier alles.
  We waren best tevreden over de fiets behalve dan het hoge gewicht.

  • De Smet Marc

   Contactspray kan wonderen doen!! Resetten kan je zelf doen, indien nodig. (‘Sparta RX manual’ eenvoudig te vinden via Google) Men heeft al sinds jaren Sparta fietsen met Bosch ondersteuning.

 10. Henk van den Bremer

  Hier twee Sparta’s aanwezig. Één voor mij en een voor mijn vrouw.
  De eerste is een Sparta Blackline uit 2011.
  Heeft ondertussen 25.000 km op de teller nooit problemen mee gehad Alleen af en toe een onderhoudsbeurt en doet het nog steeds perfect. Zelf heb ik de Sparta r20i uit 2017 ondertussen13.000 km mee gereden ook geen problemen mee gehad.
  Wel af en toe even de Contacten van het display met wat WD 40 inspuiten en ook de contacten van de accu.
  De fietsen beschikken allebei over een achterwiel Motor ik zou ze zo weer kopen.

 11. De Smet Marc

  Sparta Ion met motor 40 NM in achterwiel, 9 verrsnellingen.
  Heb al meer dan 40.000 km op de teller met dezelfde batterij (625 wh). Fiets is 5 jaar oud en enkel tandwielen, ketting, pedalen en banden veranderd. Vandaag nog een ritje van 65 km in de hoogste ondersteuning gemaakt en nog 10 procent over. Een droomfiets!!

 12. F.E. Emmerik

  Ik heb in 2016 een Ebike ionM8i gekocht, en heb zelden problemen. Ik vond dat toen wel wat spannend, want Ion ebikes waren vrij nieuw, Een familielid had dezelfde fiets met een Bosch motor, en daar is ook zelden iets mee. Mijn ebike is tot nu toe een fijne betrouwbare fiets; ik heb er ongeveer 6000 km. aan tochten mee gereden. Zandpaden en hobbels geen probleem.
  Mijn Sparta heeft een afneembaar display, waarvan ik de achterkantcontacten wel schoonhoud met een contactspray, anders kan door stof etc de ondersteuning wel even uitvallen. Gebeurt zelden, maar kan bv. als je over zandpaden etc. en met slecht weer fietst. En natuurlijk fietst hij, net als veel ebikes, zonder ondersteuning vrij zwaar bij pech. Maar daar is t dan ook een middenmotor voor, en de mijne heeft een zware accu. Mocht hij ergens uitvallen, dan wordt hij daar opgehaald of gerepareerd via mijn fietsverzekering. 1 keer gebeurd. De ketting lag eraf omdat er een takje in gekomen was.
  Maar goed, afkloppen. Zo lang zijn ebikes er nog niet, en het kan dat ze nog niet helemaal zonder problemen functioneren.
  Veel zaken die ik hier lees vind je ook bij andere fietsen. Ook valt me op dat veel dealers niet erg coulant zijn en servicegericht als ik de verhalen lees van klanten hier. Dat geldt ook voor andere merken. Bij de aankoop van een nieuwe ebike zou je niet na korte tijd met pech moeten zitten, en daarna iedere keer met reparaties en smoezen geconfronteerd moeten worden. Kapotte spaken komen veel voor, ook bij andere merken ebikes. Een kennis ruilde dit jaar een Qwic in voor een nieuwe Qwic, had nooit problemen met de oude, maar heeft met de nieuwe Qwic telkens kapotte spaken.
  Een tweedehands ebike is volgens mij altijd een risico, van welk merk dan ook. Ook als er een nieuwe accu op zit. Misschien heeft de vorige eigenaar hem ingeruild wegens voortdurende problemen, en nu zit jij ermee opgezadeld.

 13. dreten

  Wij hebben ons een Sparta double i van 2014 tweedehands aangeschaft 2 jaar geleden.
  Zeer stille en comfortabele fiets, maar povere kwaliteit van accu en behuizing. Accu viel telkens compleet uit na een 20 tal km gereden te hebben. Ook braken er regelmatig stukjes plastiek af om en rond de accu door putten en hobbels in de weg. Dan maar een nieuwe accu aangeschaft (750€) en ook de plastieken brol waar de accu inhaakt vervangen. Ook nu weer kort na de aanschaf 2 stukjes plastiek afgebroken aan de onderkant v.d. accu, en regelmatig komt de accu los als wij in een put of over een hobbel rijden. Wij opteren toch voor een nieuwe Sparta double i8 volgend jaar indien wij overtuigd zijn dat de kwaliteit betreffende de accu en behuizing er op vooruit zijn gegaan.

 14. Bertil Heerink

  Ja, wij hebben precies hetzelfde probleem. In 2015 twee (!) Sparta C-5 Evolution fietsen gekocht, die sindsdien niet vaak gebruikt. En vallen bij beide fietsen de verbindingen uit. De goedwillende fietsenmaker heeft alles uitgezocht en komt tot de conclusie dat de motoren moeten worden vervangen, a plm 500 Euro per stuk. Sparta laat niets van zich horen: buiten de garantieperiode… De fietsen kostten 2000 Euro per stuk! Een schande.

 15. Josée Stil

  Ik schrik van deze reacties. Mijn M8i uit 2016 is inmiddels vervangen door een andere fiets, maar niet omdat hij niet beviel, absoluut niet. Een keer deed de ondersteuning het niet goed (viel af en toe uit). Er is wat bedrading bij de accu vervangen plus de knop van de ondersteuning en daarna nooit meer problemen! Ik heb in 4 jaar tijd ongeveer 11.000 km probleemloos gefietst. Zelfs geen lekke band. Degene die nu op de Sparta fietst is er erg blij mee. Mijn man heeft inmiddels zijn tweede Sparta ( de R 20 i volgens mij) en rijdt al jaren probleemloos.

  • Delgman

   Wij hebben de sparta i 10 a 3000 euro per stuk en de 3e accu,en de ondersteunings unit al laten vervangen bij beide fietsen na 3 jaar,2e accu was garantie maar dat die na 8 maanden ook stuk was,geen garantie,uiteindelijk na hulp van de DAS 50 procent vergoed,mijn vrouw haar ondersteunings unit na bijna 3 jaar onder coulantie vervangen stond 5000km op de fiets,ik hetzelfde 2 maanden en 100km verder,moeten betalen a 300 euro,veel gemaild met Sparta en ze gaven een coulantie aan pcs in purmerend en daar moest ik het dan van zien te krijgen,geen transparantie over hoeveel,dus heb het geen eens gevraagd,de vorigevjeer met de accu hadden ze 25 procent per ongeluk!vergeten te berekenen was wel 175 euro,dus nu heb ik niets gehad en ze weten ons tel nr en adres na het kopen van 4 elektrische fietsen,de fout zit bij Sparta die het niet gewoon aan de klant overmaken,nooit meer een spartafiets,koop wel een echte

 16. Bram

  Ik heb in 2013 een Sparta ion dts gekocht voor 2700 euro. In 2016 gaat de accu storing vertonen en is er met de fiets niet meer te rijden, naar de fietsenmaker en de klacht verteld, dat we over een klinkerweg reden en de accu er mee is gestopt. Later krijg je een telefoontje dat de accu vervangen moet worden en dat het geen garantie meer is ,maar uit coulance zijn de kosten 350 euro. De nieuw geleverde accu heeft een mindere actieradius dan de accu die stuk is gegaan(hoe bedoel je coulance ).Het is nu zo dat er voor een fiets van 7 jaar er een 5e accu in moet om weer te kunnen fietsen. Als je een reactie vraagt aan Sparta of er niet een storing in de fiets zelf zit waardoor de accu steeds stuk gaat, krijg je niet eens een antwoord of een reactie. Zelf vind ik dit wel onbeschoft. Voor mij als ik een andere fiets koop is zeker geen Sparta meer, en dit omdat de klant fase gewoon geen klant is.
  Als je de reacties leest over Sparta fietsen begrijp ik niet dat deze hier niet op reageren, er zijn wel meer bedrijven geweest die niet reageerde op klachten, maar die bestaan gelukkig ook niet meer.

 17. Samantha

  Ik heb nu 5 jaar een Sparta Ion Dts.
  Nooit geen problemen mee gehad tot dit jaar.
  Hij heeft mij nu 4 keer laten staan doordat het display steeds uitviel als ik door een klinkerweg fietste of een vluchtheuvel overging.
  Fiets verschillende keren naar de ebike specialist gebracht en kreeg net telefoon dat die gemaakt is.
  Display zat een fout in en dat hebben ze nu verholpen met een nieuwe kabel.
  Op hoop van zege dat het nu goed gaat.
  Morgen ophalen.

  Verder zeer goede fiets en nog nooit problemen mee gehad.
  afgelopen jaar 8.000 km gefietst

 18. j verhelst

  koop een stella fiets deze zijn goedkoop en als er problemen zijn , EEN belletje en de reparatie wagen staat voor de deur , kosten ? meestal niets , ik heb al 4 stella, s gehad en hier veel mee gefietst . Ik heb nu een Rolls Roys een Sparta M7i , wat een rotfiets ,werkt alleen goed als je geen ondersteuning gebruikt ,dus als marteltuig

 19. L. Jansen

  Wat een ontzettende slechte fietsen. Twee f8e Sparta fietsen gekocht maar wat een ellende. Steeds weer terug naar de dealer voor allerlei mankementen. Nog geen 15 minuten in de regen gefietst en de motor houdt er zo mee op. Dit voor de tweede keer deze zomer. Op vakantie twee fietsen moeten huren om toch een fietstochtje te kunnen maken. Wat een rommel zeg en ik kan me niet voorstellen dat deze fietsen zo goed uit de test komen. Nooit meer een Sparta ebike.

 20. Jared van Hensen van Uningen

  Hoe kan het dat ie bij de consumenten bond als goed getest naar voren komt? Alsof het een goede koop is??

  Sparta viel dubbel in de prijzen bij de ebike test van de Consumentenbond. … Eerder ontving de ION RX een GIO award en werd na de nominatie voor de E-bike van het Jaar en de maximale score in de Telegraaf fietstest de RXS+ als beste getest in de E-bike test van Plusmagazine.

  Sta op het punt er eentje te kopen via marktplaats voor 450 euro. Maar heb er toch een beetje een dubbel gevoel bij nu.

 21. mans swarts

  Heb een ebike van bijna 3 jaar en wel een sparta m7,maar ben op dit moment wel de sjaak.In eerste jaar scheuren in velg en dus vernieuwd want viel onder garantie.
  Maar nu is de andere wiel aan de beurt ook scheuren in de velg, contact met fietsenwinkel.nl gehad en ook met sparta maar interesseert hun geen reet gewoon 4 woorden GEEN GARANTIE MEER en daar kun je het mee doe.Dus voor mij nooit meer een sparta.

  • Karin Struijk

   Ook sparta e bike m8! Fiets van het jaar. Ellende fiets van het jaar. Nu 3,5 jaar geheel nieuw frame, nieuwe motor, nieuwe oplader , nieuwe bekabeling, nieuw systeem om schermpje opvte zetten, nu zadel stuk en standaard gammel. Gelukkig heb ik onderhandeld na feaneafaure 5 jaar garantie op gehele fiets. Dus die is nu wel in geheel vervangen. Deze vakantie nu al 4 foutmeldingen tijdens fietsen in bergen . Volgende keer Koga Myata. Schande deze fiets!

 22. Thea

  Heb in 2016 sparta m8i gekocht. Binnen een week al problemen. Jn het eerste jaar diverse onderdelen vervangen binnen garantie. Daarna gjng het wonderbaarlijk goed. Begin dit jaar wilde ik m inruilen bij de aankoopdealer. Kreeg 300 euro inruil voor een fiets van 2850 euro.. Met 10.000 kilometer op de teller kost deze fiets dus 0,25 cent de kilometer. Inmiddels weer problemen met de fiets. Continu uutval als je overhobbel rkjdt. Wil nu nieuwe goedkopere fiets kopen elders maar de voorraden zijn op. Levertijd 20 weken…

 23. P.J. Sijm

  dochterlief heeft een Sparta ION DT met geldige garantie- door een Sparta dealer dichtbij is vastgesteld dat er een magneet is losgelaten en de motor dus nauwelijks meer werkt. Ik heb haar fiets achterop de auto gebracht naar de dealer waar de fiets indertijd is gekocht. Deze heeft Sparta gevraagd eea onder garantie te repareren. Deze weigeren omdat de motor open is geweest! Wat een ongelooflijk slechte service en gezien de hoeveelheid storingen vóór de kapotte motor ook een slecht product (fiets was nieuw > 2500 EUR!)

  • Bijl

   Mijn fiets stopt er steeds mee en is al 6x voor reparatie geweest nu doet hij het weer niet.
   Volgens Sparta zou ik met de fiets gevallen zijn Wat niet zo is.
   Waardeloos allemaal slechte reclame voor Sparta
   Iets voor kan niet waar zijn of radar

 24. stef

  Lange tijs ) een Sparta ion GLS gehad (tot volle tevredenheid) voor woon werk verkeer (30 km) en dit zo een drietal jaar. En toen begon de ellende en de kosten … motor
  achterwiel ondersteuning enz.. en de melding misschien moet je maar een andere fiets kopen grrrrrrrrrrrrrr..
  Heb me dan maar in dit model en merk verdiept, en uiteindelijk een andere motor en aandrijfsysteem en accu (Bafang) geplaatst. Uiteindelijk met de hand gespaakte wielen enfin buiten kader stuur en zadel nog weinig origineels aan de fiets. Allemaal kwalitatieve onderdelen, en tis gewoon een droom. Dus niet wegsmijten maar verbouwen die sparta s

 25. Sjoerd

  http://www.checkjeframe.nl Let op! Sparta heeft een terugroepactie lopen op diverse modellen. Het frame kan hevig kraken en uiteindelijk scheuren.

 26. Theo

  Mensen koop gewoon geen sparta ..Jammer dat oudere mensen geen reviews lezen
  Daarom koop een zelfbouw ebike waarvan je zelf de componenten kan vervangen.

 27. Ankie Mulder

  Ik heb in juni 2018 een sparta m8ti smart gekocht. € 3000,- maar dan heb je ook wat dacht ik, en dat klopt ergernis na ergernis met dat ding. Eerst viel hij steeds uit, accu zat niet goed, beetje contactsleutel en bingo. Daarna brak spaak na spaak. Tenslotte een nieuw wiel erin en de klacht was verholpen, tenminste tot nu toe. Na een beurt bij de dealer omdat de ondersteuning steeds uitviel is hij opnieuw geüpdatet. Helaas dus, opnieuw viel de ondersteuning ook tijdens het fietsen uit. Nog een keertje aan de computer. Helaas dus ! Op dit moment zijn wij op vakantie in Zeeland en ja hoor, na een fietstochtje van een kilometer of 10 is het weer raak. De ondersteuning valt opnieuw spontaan uit. Wat is dit voor een rotfiets? Mijn man heeft omstreeks dezelfde tijd een nieuwe fiets gekocht, fiets bijna 2 x zoveel en heeft er nooit iets mee. Wel een ander merk ja. Wat nu?

 28. Frank Moraal

  Heb sinds 2017 een Sparta R20i. Mooie fiets met een erg krachtige achterwielaandrijving. Rijdt op zich fantastisch….. In het eerste jaar moest de accu al vervangen worden, gelukkig op garantie. Daarna heb ik regelmatig gezeur met de verbinding van de accu naar het display. Tijdens het fietsen gaat bij ieder bobbel in de weg het display kompleet uit, terwijl de aandrijving gewoon aktief blijft. Schijnt aan de verbinding naar de displayhouder te liggen. Het schoonmaken van de kontakten met alkohol helpt in ieder geval een tijdje.
  Ook de elektrische verbinding onder de trapas met plug en stekker moet Ik regelmatig schoon maken.
  Gisteren is mijn acculader doorgebrand. Geen garantie meer, dus nieuw kopen. Na 3 jaar in gebruik is dat ook niet normaal.
  Ik koop geen sparta fiets meer, ook omdat je bij ons in Duitsland bijna geen Sparta dealers kunt vinden.

 29. cor klaassen

  Wij hebben sinds 2015 2 sparta E Bikes C 3.
  Bevalt tot op heden prima. Alleen de jaarlijkse beurten laten uitvoeren door een erkende dealer. Geen extra kosten gehad. De accu van mijn de E Bike van mijn vrouw was na 4 maanden stuk. Geen enkel probleem gehad.Werd na 2 dagen opgelost met een nieuwe accu. Beide fietsen hebben 7000 km gereden.

 30. Leo Wijnhoven

  Wij hebben 4 Sparta fietsen (gehad). Een ION M-gear 2010, een rx+ 2015, f8i 2017 allemaal tweedehands een paar jaar oud gekocht.
  De Ion m-gear heeft het geweldig gedaan. Nauwelijks onderhoud aan laten doen, 15000 km gelopen zonder noemenswaardige problemen.
  De rx+ met voorwielmotor heeft 5000 km gelopen. Zonder enig probleem.
  De f8i heeft 6000 km gelopen, accu schoot af en toe los. Toen goed in het slot terug gedaan en een flink stuk ducktape er strak op gedaan.
  Daarna probleemloos. Voorwielmotor stuurt wel zwaarder.
  Nu hebben we een nieuwe M8b gekocht.
  100 km mee gefietst. Helaas niet perfect opgeleverd. Fiets/stuurt heel prettig.
  Een keer of 6-7 een elektrische fiets gehuurd maar een Sparta met krachtsensor zoals alle 4 hierboven heeft mijn voorkeur.
  Ik sluit niet uit dat de volgende een ander merk wordt. Maar wel met kracht sensor.

 31. Bert

  Heb bijna 2 jaar geleden Sparta M8i met 600w accu gekocht. Binnen het jaar viel complete systeem uit. Trapt ontzettend zwaar als je nog z’n 15 km terug moet. Winkel heeft update uitgevoerd en geen probleem. Nu schakel ik terug naar ander voorblad en plots valt alles weer uit. Heb dus maar 1 keuze op de trapas. Herkent iemand dit en wat er aan te doen?

  • Ben

   dit herken ik wel, ik heb voor deze klacht bij de Batavus dealer gratis een nieuwe accu gehad,…maar na 10 km rijden was de fiets weer totaal uitgevallen, nou ben ik
   zelf een sleutelaar,. dus ik dacht..dat los ik thuis wel even op!
   maar na veel meten ,zoeken en proberen ben ik er nu achter gekomen wat het uitvallen veroorzaakt…….. het zijn de contacten van je display en de houder die de
   storing veroorzaken,… met een wattenstaafje goed schoon, wrijven , eventueel met alcohol of een contactreiniger!
   ik hoop dat het ook bij jou helpt.
   groet.

   • De Volder E

    Ik heb een sparta ebike B1 v 2014.
    Nog niet zoveel kilometers en de motor is stuk.
    Door de corona toestanden blijft het maar duren, niemand kan mij nu zeggen of de motor nog vervangen kan worden.
    Ik heb geen auto en kan m’n ebike moeilijk missen en heb de centjes niet een nieuwe te kopen omdat ik op invaliditeit sta 😥

 32. Gerard Bongers

  Na het lezen van al deze ellende moet ik melden dat wij hele andere ervaringen hebben. Mijn vrouw’s B1 heeft het jarenlang zonder problemen gedaan. Ook mijn Blackline heeft mij tien jaar zonder problemen gediend. Wij hebben wel altijd accu’s bij thuiskomst direct aan de lader gedaan zodat diepte ontlading niet kon plaatsvinden.

 33. Lena van Gaans

  Sparta E- bike ion gekocht € 2699.met 5 jaar extra garantie erbij.€131.Na een jaar was een accu stuk hebben van de verzekering een nieuwe gehad .ondertussen veel ellende met de fiets gehad.Nu is de garantie half jaar voorbij en de accu is kapot.Leverancier geeft niet thuis kan voor ons niets doen.wij hebben toen 2 fietsen gekocht bij elkaar €6095.00.Waar zijn is de service van de winkelier ,hoef niet met Sparta contact te zoeken want haalt niets uit ,zei hij.Dachten een goede fiets te kopen waar we veel plezier van zouden hebben.

 34. Nel Hogervorst

  Ik wil toch even wat kwijt wij mijn man en ik, rijden al 12 jaar sparta. Onze eerste met accu in het frame, mijn man heeft hem nog 23.000 km op de teller, ik heb de mijne verkocht en rijdt ook nog rond nooit wat aan gehad buiten nieuwe banden.Nu zijn we aan onze tweede fiets geen probleem ze zijn 3 jaar nooit wat aan gehad. wij hebben de zware accu 500 watt genomen, en rijden op gemak vol pouwer 60 km en hebben nog zat. wat belangrijk is laat je fiets op stroom staan beter voor de accu. genieten van de e bike.

 35. Lena van Gaans

  Wij hebben ook een Sparta kon met problemen.Is dit iets voor het programma Radar

 36. l.Bouthoorn

  in 6 jaar tijd al 2 accu s versleten dure fietsen gekocht voor minder dan de helft heb je ook een E Bike bij een aldi dus een dure merk E Bike kopen heeft geen zin.

  • Frans delgman

   Ook wij in nov 2016 2 sparta m8 ion fietsen gekocht met 600w accu a 2899 per fiets dus bijna 5800 euro
   Binnen 2 jaar accu stuk,nieuwe gehad onder garantie,deze na 14 maanden weer stuk ,kreeg toen coulantie van 25 procent,want ik had sl een nieuwe gehad,dus dat die na 14 maanden defect is is blijkbaar de uitstekende sparta kwaliteit,via de das nog 25 % gekregen die fietsenmaker wel van sparta had gehad maar niet aan mij doorgegeven.
   In sept dus na 3 jaar bij mijn vrouw haar fiets electrische regelunit stuk bij 6300km ,werd onder gaarantie gedaan ,mocht niet zo snel met zo weinig km maar nu dus na 3,5 jaar bij mij ook dit probleem,kosten 284 euro,niet laten repareren is geen optie is de fiets waardeloos,ook bij mij rond de 6700km maar integen stelling tot mijn vrouw is dit geen garantie,mag blijkbaar wel bij een herenfiets.
   Volgende keer koop ik een goedkope ,hiervoor 5,5 jaar een giant gehad met simpele voorwielmotor ,nooit onkosten aan gehad
   Sparta is bovendien zeer arrogant klantonvriendelijk,dus nooit meer

  • Flip

   Oneens, hoe zit het dan met je eventuele service, heel kort door de bocht deze reactie

 37. A. Torenvlied

  Ook ik heb mijn (normale – 10 versnellingen) RXS E-bike gekocht in juli 2015. Na 2000 km achterwiel aandrijving had een lekkage, kan gebeuren. Ik heb al 3x een nieuwe batterij onder garantie gekregen. De laatste accu (daar ben ik na de 1e 2 achter gekomen) heb ik vastgezet met 3x tie-raps!! De constructie die de batterij op zijn plaats moet houden is niet berekend op tijd taak en scheurt waar de batterij in gehaakt wordt. Check het maar bij je fiets. Doordat de trillingen aan de achterkant het hardst aankomen scheurt het plastic! Aanpassen Sparta!!!
  Voor de rest een probleemloze fiets. Huidige km stand is 19810 km’s.

 38. G.Lamsma

  Vraag mij af of ik nog wel een e-bike moet kopen. Zo ja,..welk merk ? Heb 3000,€ gereserveerd. is voor een aow er een kapitaal ! Wie geeft mij raad.Waal 1938

  • marina

   Ik heb een Batavus wayz E-go active.Ik rij er nu 13 maanden mee,ik heb er 4153km mee gereden.Het is een fiets met een midden motor,ik fiets altijd wel in de hoogste stand,het enigste waar ik vaak voor naar de fietsenmaker ga zijn de remmen, dat is service van de zaak.Ik heb wel al 2 service beurten gehad,ik gebruik de fiets elke dag, dus dat is wel nodig, ik heb alleen nieuwe remblokjes nodig gehad.Ik zou zeggen koop een Batavus bij een fietsenwinkel en laat hem daar onderhouden.Ik kan niet meer zonder en de volgende word weer een Batavus.

 39. Mark

  In 2015 een sparta B3 gekocht. Binnen een half jaar was de pakkendrager van t frame los gescheurd. Dit is wel opgelost via garantie. Zelf moeten monteren. Exact na 3 jaar spontaan voorvork stuk. SPARTA en leverancier gaven niet thuis voor garantie. Kosten €400 voor een nieuwe voorvork inclusief montage. Wel nadeel de kleur van de fiets was niet meer leverbaar dus andere kleur dan t frame. Garantiebepalingen van SPARTA zijn niet geweldig.

 40. C de Jonge

  Sinds 2018 een sparta met de nieuwste achterwielmotor, 40 nm kracht. Echt een topfiets trekt mij moeiteloos de heuvels op. Maar!!! ik heb een keer een spontane uitval van de accu gehad op de Veluwe op de hei, daar sta je dan. Het probleem is op te lossen door de accu heel even onder stroom te zetten. toen ik weer thuis was was het probleem zo opgelost. Echt vertrouwen heb ik niet meer zo erg in de fiets.

 41. A.Roos

  Nadat ik mijn e-bike (Sparta) bij de fietsenmaker heb ingeleverd voor een onderhoudsbeurt ben ik tot mijn schrik geconfronteerd met een offerte van +/- € 1.100,00 voor het vervangen van een motor en een voorvork.
  Ik had als klacht dat de vork bij een putje klapperde en vervolgens de motor uitviel.
  De e-bike is precies 4 jaar oud en heeft volgens schema alle onderhoudsbeurten gehad.
  Ik ben redelijk voorzichtig met de fiets en neem dus zeker geen stoepranden e.d.
  De fiets staat altijd binnen zodat deze verder niets te lijden heeft.
  Ik heb er de afgelopen 4 jaar naar tevredenheid +/- 9500 km mee gefietst.
  Fam. van mij heeft 2 e-bikes van een B merk die hier mee al meer dan 20.000 km hebben gereden zonder problemen.
  Na een verzoek om tegemoetkoming in de kosten kreeg ik een korte melding dat Sparta niets wil doen,
  En vervolgens wel adverteren met 5 jaar garantie

  • anvenda

   Ik heb ook alleen maar trammelant met dat ding (Sparta m8i) nu 3 jaar oud
   Eerste fiets tocht alle bedrading er onder uit
   4 keer nieuwe bagagedrager
   Geen connectie met batterij
   Remmen die vast lopen
   Computer gaat gewoon uit tijdens het fietsen terwijl de batterij vol zit
   En nog veel meer

  • Ronald

   Voor die 5 jaar garantie moet je wel extra verzekering betalen

 42. Lex

  Ook ik heb last van een steeds uitvallende ondersteuning, als ik dan de accu loskoppel en er weer inschuif dan doet de ondersteuning het weer, dus het lijkt op een contact probleem .

  Al diverse malen bij de fietsenmaker geweest mar helaas…..

  • Hoi Lex, de fietsenmaker heeft bij mijn fiets tussen de bagagedrager en accu een spie geplaatst. Daardoor maakt de accu beter contact. Nadeel is dat de accu niet meer los te koppelen is voor het opladen. Groet Nicolette.

   • A. Torenvlied

    Ik heb mijn accu goed vastgezet met tie-raps. Daarmee ellende voorkomen. Teller staat nu bijna op 20.000km

 43. ketting

  Afgelopen zomer een 2e hands Sparta emotion c3 gekocht bij een fietsenhandelaar. perfect!! geen probleem. lader werkte niet goed. geen probleem, bestel een nieuwe, 2 dagen later een nieuwe lader. Bleek ook nog mijn fout te zijn, moet de lader eerst van stroom halen en dan aansluiten. Nu 2 laders. Dik tevreden met mijn Sparta. Zo kan het ook!!

 44. T.van den Berg

  Wij hebben 1,5 jaar geleden 2 stuks sparta ION fietsen een M7I en een M8I.
  Wat een waardeloze fietsen, zijn beide al wel 10 maal naar de dealer geweest dan het ene mankement dan het andere.
  Twee maal een fiets moeten huren à 75€ tijdens onze vakanties.
  Geen enkele coulance van Sparta.
  Wat een ontzettend ……… bedrijf.

  • Mark

   Helaas, helaas, ook wij hebben erg slechte ervaringen met de Sparta m7i. Nu 3 jaar oud, allerlei mankementen gehad. We begonnen met een scheef frame van de fiets van mijn vrouw, displayhouder die moest worden vervangen van mijn fiets, lostrillende en afbrekende schroef van bagage drager, geen signaal van de motor naar bediening, losse spaken bij oplevering nieuwe fietsen, vage foutmeldingen met haperende aandrijving ,lostrillende accu en sinds vorige week 1 accu defect, kosten eur 400 met coulance. Oh en beide opladers al moeten vervangen. We willen er vanaf, fietsenmaker biedt eur 500 voor de fiets die 2599 kostte. Drama.

 45. Bert Elshof

  Ik heb in juli 2015 een sparta b3. E-Bike gekocht a 2500 euro.
  Nu na de winterstalling in de garage en de accu en display in huis gelegd voor de winter, wilde ik weergaan fietsen.
  Display gaat niet meer aan ook als ik deze via usb hebt opgeladen.
  Gaat wel aan via reset via de accu, en dan werkt alles weer prima. Uitzetten lukt dan weer gewoon maar aanzetten gaat weer niet. Alleen het aanzetten lukt niet, computer fout? Krijg via Sparta geen gerantie – koop maar een nieuwe a 120 euro. Zeer slechte service, ook bij de 3 keer dat hij via de winkel het eerste jaar terug is gestuurd voor andere klachten.
  Mijn advies zou zijn koop nooit een Sparta!
  Groetjes Bert

 46. Frans

  Ik heb in 2016 een E-bike van Sparta gekocht via Fietsenwinkel.nl.
  Nu (2019) beginnen de spaken van het achterwiel los te laten.
  Sparta aangeschreven, fietsenwinkel.nl aangeschreven. Beide geven aan de tweejarige garantie is voorbij.
  Voor mij is Sparta definitief voorbij en fietsenwinkel.nl ook trouwens.

  • A. Torenvlied

   Hier heb ik vaker klachten over gehoord, maar dat is niet de schuld aan Sparta!! Fietsenwinkel.nl is een internet winkel, en doet geen nacontrole zoals het natrekken van de spaken etc. en na 1000km weer! Spaken moeten nagetrokken worden.

  • A. Torenlvied

   Verschil tussen een fietsenwinkel en een internetwinkel!

 47. P Veenstra D Smeding Veenstra

  Hallo, wij hebben in juli 2018 2 sparta’s M8I LTD 500w gekocht bij een premium
  dealer volgens sparta. Na 2 km hield de ene er al mee op, terug naar de dealer, zet er andere onderdelen zo van de werkbank [nieuw ?] op en gemeld dat het toch een geheel ander geluid dan de volledig geruisarme aandrijving volgens de ion voorlichting van de sparta folder met gelikte engelse woorden was. Zou na 500 km over wezen volgens de dealer. Steeds weer uitval meer dan 25 keer, ook op vakantie in Berg en Dal. Een andere fiets moeten huren. Teruggegaan naar dealer, zou de fietsen opsturen naar de fabriek. Na de nodige weken weer gaan rijden, was niets aan het geluid veranderd, weer terug naar dealer en gevraagd voor gelijkwaardige fiets zonder middenmotor. Kwam met R5e LTD 500 w. Kregen in een envelop papieren en 200 euro mee. Bij thuiskomst bleek dat die fiets 650 euro goedkoper was en hij niet bereid was om terug te rekenen naar onze 2699 dat wij met inruil van de elec fietsen van 474 is 2225 euro betaald via bank maar gewoon dit bedrag veranderd had in 2249 en om 2049 met inruil 350 is 1700 te gebruiken voor terug rekenen zou 325 euro terug wezen voor ons. Maar viel niet mee te praten. Zag ons wel bij de rechter. Kunnen nu niet meer door 1 deur. Dit naar Sparta gestuurd. Antwoord; oplossen met de dealer. Wat een waardeloze fabrikant. Een rechtzaak, wat kost dat? En is er al een bericht naar Radar of Kassa gegaan?
  Met een vr groet
  P Veenstra
  D Smeding Veenstra

  • Jan Weijers

   helder verhaal!

  • Hans Nijhof

   Dit voorval is nagenoeg identiek aan mijn situatie. Mijn M8Ti 500W 2 jaar oud vertoont allerlei kuren. Steeds meer uitval er verschillende foutcodes. Dealer kan het probleem niet oplossen en Sparta stuurt een zoek-het-maar-uit-brief. Is er geen juridisch middel en is er geen fabrikant aansprakelijkheid? Op papier een ‘we willen een oplossing’ maar in praktijk een lege huls.

 48. t.koppers

  Heb 2 sparta rx s ion aangeschaft voor 4500 euro. 1200 km en 2400km op de fietsen gereden in 2 jaar. Mijn vrouw en ik moesten een operatie ondergaan,konden voorlopig niet fietsen. Advies aan fietsenmaker gevraagd; fiets altijd aan de laders laten dan laad hij steeds bij. Ben daarna weer gaan fietsen, na 9 km stopt de fiets abrupt. Naar de fietsenmaker; nagekeken, moet nieuwe accu in, 649 euro.
  Fiets 2 ging na 3 weken, na een ritje, ook stuk. Moet nieuwe accu in.
  Sparta zijn oplichters, ze doen er niets aan. Als ze rijden zijn ze fijn, maar het is onbetrouwbaar. Mijn broer heeft ook zoon met dezelfde fiets en onlangs ook deze ellende gehad.
  Ook die heeft een nieuwe accu moeten kopen. Nooit meer een Sparta!

  • R

   Heeft een nieuwe accu wel geholpen? Mijn fiets valt ook steeds uit. Maar ik betwijfel of het aan de accu ligt.
   Het zou zonde zijn als ik een nieuwe accu koop en het blijkt dan toch iets anders te zijn.
   Wat is uw ervaring?

   • Het lag inderdaad niet aan de accu maar aan het contact dat de accu maakte met de fiets. De problemen ontstonden

    na de framewisseling, deze was vlg de fabrikant nodig ivm een constructie fout. De fietsenmaker heeft met een spie
    de verbinding gefixeerd. Dat hielp even. Nu is de fiets weer alleen te berijden met de ondersteuning op nul.

   • kees

    ik heb een gebruikte sparta maar geeft nu ineens foutmelding cycle 01 sparta emotion c4 van de week naar dealer heb ook al nieuwe accu gekocht fiets is van 2012 voor de rest goede fiets maar ineens een foutmelding kijk ik op google kan zijn dat het draad van accu aanloopt tegen achter band. gekeken totaal niks mee aan de hand ik weet het niet meer hoop dealer wel ik kom hier op terug

 49. Dik
  M8i van 2016 nog geen 3000 Km en nu al kapot.
  Sparta is gewoon rotzooi. Nooit meer een sparta.
  Deze zaag ik doormidden want ik wil ook niet dat een ander mens de problemen van mij overneemt.

 50. Rien de keijzer

  Ook ik heb een maandag fiets van Sparta gekregen,nu 4 jaar, de volgende mankementen :motor stuk, computer stuk, frame gebroken, 4 maal zadelpijn gebroken, band gescheurd, nieuwe accu en nu staat hij weer in de schuur met afgebroken zadelpen.

 51. Hans

  Mbt klacht 3 ervaar ik dezelfde problemen, de fiets valt uit na iedere hobbel. Hoe is dat bij u opgelost? Mvg Hans

  • Beste Hans,

   De fietsenmaker heeft een spie gezet tussen de bovenkant van de accu en de bagagedrager.
   Dat heeft een jaar lang geholpen maar nu valt na een hobbel weer af en toe de accu (tijdelijk) uit.
   Weer naar de fietsenmaker dus. Ik zal je een foto mailen van de spie.
   Alle reacties hieronder bij elkaar lezend, is het te zot voor woorden dat Sparta tot nu toe niets van zich heeft laten horen.
   Het gaat om een duurzaam product waar de klanten een behoorlijke som geld voor overhandigen en waarvoor een onbruikbaar product wordt geleverd.
   Onbruikbaar? Ja want meer dan de helft van de fietstijd moet ik zonder ondersteuning fietsen!
   Ik zal erop terug komen in een nieuw blog en als we genoeg klachten hebben verzameld weer contact opnemen met Sparta.
   sparta spie

 52. J de boer

  Ook ik heb een Sparta E-bike Emotion c3 gekocht. Maar heb hier veel spijt van. Na vernieuwing van de voorvork ging het bergafwaarts. Om de haverklap valt hij uit. Nieuwe computer in de accu maar dat hielp ook niet wíj hebben hem in 8-2014gekocht. Na 36 maanden garantie begon het. Ik vindt dat Sparta weinig om zijn klanten geeft, het gaat bij hun alleen maar om de productie. En dat vinden wij niet leuk. Daarom SPARTA HELP JE KLIENTEN.

 53. A koops

  Ik heb zelf ook een Sparta m8i
  In 2016 gekocht bijna 3000
  Na 3 dagen al nieuwe electrische bedrading erin nu 3 keer vervangen
  Om de haverklap schroeven los
  Monitor die uitvalt na een klein schokje nog steeds niet goed
  Pakjesdrager al 3 keer vervangen omdat het los breekt van het frame
  2 keer een nieuwe monitor erop en nog niet goed

 54. warners

  ik heb een sparta emotion in 2014 gekocht dat jaar ging het goed in 2015 kwamen er al problemen met de accu zeggen ze .maar niets hielp in 2016 nog steeds problemen maar het lag aan de software zei men in 2017 heeft mijn fiets de hele zomer bijna bij de dealer gestaan om de problemen op te lossen maar niets is minder waar.
  Vandaag kwam de fiets weer terug van de fietsenmaker en sparta zei dat het de accu was en konden ze niets meer voor mij betekenen .dan alleen een nieuwe accu te kopen.Maar mijn man en ik hebben de zelfde fietsen en ook accu,s als de accu van mijn man er inzit doet hij het ook niet dat is het dus niet .Ben er helemaal klaar mee .Geen sparta fiets weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén