Sparta e-bike

Sparta e-bikes, niets dan ellende

Sparta e-bike, mooie fiets, rijdt lekker als hij rijdt. Ik dacht dat ik dikke pech had met mijn fiets maar even op internet leverde schrijnende taferelen, nalatige dealers en een volstrekt afwezig en onbereikbaar Sparta …

Wat heb ik geleden, paar duizend euro’s kwijt, een cadeau van mijn moeder, dat maakt het nog erger want alleen maar ellende. Lijden? Ja want een ritje met een vriend die ernstig ziek is, moest voortijdig worden afgebroken en dat is maar één voorval.

Sparta e-bikes = chaos

Deze blog begin ik altijd klein want dicht bij mijzelf en trek het daarna in een groter verband. Zo kom ik nu uit bij andere e-bikers. Hieronder 3 van de 56 verhalen/klachten dit kwartaal online gepost op Klacht.NL. Inmiddels heb ik contact opgenomen met Sparta en met mijn dealer, daarover in een volgend blog meer. Graag jullie reactie aangaande e-bikes, met, voor één keer, de nadruk op de dingen die fout gaan. Want met elkaar kunnen we wellicht invloed uitoefenen.

Klacht 1:

‘Ik heb in april van dit jaar een Sparta M8i elektrische fiets gekocht met een 400 W accu. De actieradius werd bij verkoop en in het begeleidend boekje vermeld op tour tussen 40 en 90 km. Vanaf het begin kom ik niet verder dan 45 -48 km. Voor een nieuwe fiets en accu die alleen maar aan kracht gaat verliezen is dat zeer laag in de prestatie. Ik ben terug gegaan naar de dealer Jonico en die zegt dat het binnen het schema past. Sparta een klacht neergelegd, die zeggen dat het binnen het schema valt. Sinds kort heeft Sparta het schema op haar site aangepast met vermelding van een nieuwe actieradius… 35-55. Ik voel mij zwaar bedonderd. De dealer en Sparta verwijzen naar elkaar en naar de getallen zoals die er recent liggen. Als ik dit had geweten had ik een zwaardere accu gekocht. Ik heb speciaal deze fiets bij de dealer gekocht en niet bij een voordeelzaak omdat ik dacht extra service, voorlichting en aandacht te krijgen. Dat is er dus niet. Wij overwegen een tweede elektrische fiets te kopen omdat het rijden zelf heerlijk is maar gaan dit beslist niet bij deze dealer kopen. Het heeft totaal geen meerwaarde. Ik voel mij zwaar bedonderd door deze foute informatie die nu dus later is bijgesteld. Juridisch klopt dit ook niet.’

Klacht 2:

‘Nu op vakantie naar de Cote d’Azur in de hoop mooie tochten te kunnen maken
Vanaf dag 1 staat de vakantie in het teken van mijn hopeloze Sparta RXS + van 2015. Hij doet het dan wel dan weer niet.
Al 2 maal vanuit Fréjus naar Nice gereden. Eerst naar een ion dealer die al aangaf dat het met deze fietsen alleen maar ellende is. De andere dealer heeft het systeem uitgelezen en daarbij geeft men aan code E24 slechte batterij connectie. De mensen hier zijn zeer behulpzaam echter kunnen geen hulp geven want de reserve onderdelen moeten uit Lyon komen en dat duurt 3 weken, pfffffff
Voor ons is deze vakantie al behoorlijk verziekt. Mede omdat er op bikeservice.com allerlei ion steunpunten worden weergegeven. Echter in de praktijk is het heel anders. Op dit moment doet de fiets helemaal niets meer
Maar dat kan morgen eventjes anders zijn
Kort maar krachtig een onbetrouwbaar product gekocht van € 2699

Klacht 3:

In april 2013 hebben we 2 x bijna € 3.000,00 betaald (per fiets dus!) in de hoop dat we jarenlang plezier van onze nieuwe Sparta ion fietsen zouden hebben, maar niets is minder waar.
Eerst zaten de accu’s dermate los dat de stroom na iedere hobbel wegviel, dat probleem is uiteindelijk opgelost.
Nu blijken we al aan nieuwe accu’s toe te zijn, wat een dure grap als je dat iedere 3 jaar zou hebben! En we hebben geen keus, de stroom valt plotseling weg, daar sta je dan in de middle of nowhere. Niet dat je bijvoorbeeld ziet dat de stroom sneller opraakt dan anders zodat je nog naar huis kunt fietsen. Nee, zo heb je 51% stroom en zo heb je 0,0 %!
We werken allebei, fietsen voornamelijk in het weekend en in onze vakanties, er zijn al diverse vakanties volledig verpest doordat we onze fietsen niet konden gebruiken!

Tot zover. Graag je reactie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 1. Hans

  Mbt klacht 3 ervaar ik dezelfde problemen, de fiets valt uit na iedere hobbel. Hoe is dat bij u opgelost? Mvg Hans

  • Nicolette de Boer

   Beste Hans,

   De fietsenmaker heeft een spie gezet tussen de bovenkant van de accu en de bagagedrager.
   Dat heeft een jaar lang geholpen maar nu valt na een hobbel weer af en toe de accu (tijdelijk) uit.
   Weer naar de fietsenmaker dus. Ik zal je een foto mailen van de spie.
   Alle reacties hieronder bij elkaar lezend, is het te zot voor woorden dat Sparta tot nu toe niets van zich heeft laten horen.
   Het gaat om een duurzaam product waar de klanten een behoorlijke som geld voor overhandigen en waarvoor een onbruikbaar product wordt geleverd.
   Onbruikbaar? Ja want meer dan de helft van de fietstijd moet ik zonder ondersteuning fietsen!
   Ik zal erop terug komen in een nieuw blog en als we genoeg klachten hebben verzameld weer contact opnemen met Sparta

 2. J de boer

  Ook ik heb een Sparta E-bike Emotion c3 gekocht. Maar heb hier veel spijt van. Na vernieuwing van de voorvork ging het bergafwaarts. Om de haverklap valt hij uit. Nieuwe computer in de accu maar dat hielp ook niet wíj hebben hem in 8-2014gekocht. Na 36 maanden garantie begon het. Ik vindt dat Sparta weinig om zijn klanten geeft, het gaat bij hun alleen maar om de productie. En dat vinden wij niet leuk. Daarom SPARTA HELP JE KLIENTEN.

 3. A koops

  Ik heb zelf ook een Sparta m8i
  In 2016 gekocht bijna 3000
  Na 3 dagen al nieuwe electrische bedrading erin nu 3 keer vervangen
  Om de haverklap schroeven los
  Monitor die uitvalt na een klein schokje nog steeds niet goed
  Pakjesdrager al 3 keer vervangen omdat het los breekt van het frame
  2 keer een nieuwe monitor erop en nog niet goed

 4. warners

  ik heb een sparta emotion in 2014 gekocht dat jaar ging het goed in 2015 kwamen er al problemen met de accu zeggen ze .maar niets hielp in 2016 nog steeds problemen maar het lag aan de software zei men in 2017 heeft mijn fiets de hele zomer bijna bij de dealer gestaan om de problemen op te lossen maar niets is minder waar.
  Vandaag kwam de fiets weer terug van de fietsenmaker en sparta zei dat het de accu was en konden ze niets meer voor mij betekenen .dan alleen een nieuwe accu te kopen.Maar mijn man en ik hebben de zelfde fietsen en ook accu,s als de accu van mijn man er inzit doet hij het ook niet dat is het dus niet .Ben er helemaal klaar mee .Geen sparta fiets weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette