Etappe 7-afstand 22 km-Pieterpadboekje II, negende druk. Prachtig weer en vanuit Vierlingsbeek loop je zo een natuurgebied in…

Op deze zondagochtend komen we vooral mensen met honden tegen. Het valt ons op dat iedereen zijn hond goed bij zich houdt. Dat is fijn want alhoewel echte hondenliefhebbers, zitten we niet te wachten op een hond die met modderpoten tegen ons opspringt terwijl in de verte een baas “Hij doet niks” staat te roepen.

Van Mariakapel naar St. Jozefkapel

Wij zien rond Smakt opeens overal auto’s staan en ik denk aan een voetbalwedstrijd. Jocelyne weet meer van het Rooms-Katholieke geloof, zij begint over pelgrims en bedevaartgangers. Inderdaad! Het is vandaag zondag 19 maart, St. Jozefdag en volgens het Pieterpadboekje II komen op die dag bedevaartgangers naar deze kapel. Wij branden ook een kaarsje.

De Boschhuizer Bergen

De leuke puzzeltocht die de tekst in het boekje ons biedt, wordt nog leuker in dit gebied vol zandverstuiving en jeneverbes. Klaphekje hier, bankje daar met de spoorlijn als ijkpunt. Wij verdwalen niet eens. Mooi gebied, even een spat regen maar verder blijft het droog! Voorbij Geijsteren pauze op een bankje in het bos. Licht zonnetje en vrolijk rennende veldmuisjes. Even schoenen uit en andere sokken aan. Wat eten en drinken en dan weer verder.

Een bijzonder cadeau

Wanssum en Meerlo

Mooie dorpjes, gezellig. In Meerlo loop je door het poortgebouw van een kasteelhoeve aan het eind staat een bankje speciaal voor Pieterpadlopers. Wij verwisselen daar schoenen. Huh? heb je extra schoenen in je rugzak? Jazeker. Wij lopen dit keer een heel weekend dus hebben van alles bij ons en onze waterdichte wandelschoenen worden na een tijd broeierig warm. Wij hebben er in totaal ruim 50 km opzitten en het weer is prachtig dus lopen we lekker door op onze Nikes.

Langs Elshout naar Tienray

Ook weer een prachtige tocht, dit keer langs de beek en uitkomend in het bedevaartsoord Tienray “Klein Lourdes”. In Swolgen staat bij de kerk Cees bij zijn auto te wachten. Na 3 etappes en zo’n 60 km in 2 dagen is het ook weer heerlijk om naar huis te gaan. Volgende keer naar Venlo.